کتاب دلبر خاکی
معرفی کتاب دلبر خاکی
کتاب دلبر خاکی نوشتهٔ مهدی حسنی است. انتشارات یانا این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر یک مجموعه شعر و دلنوشته را در بر گرفته است.
درباره کتاب دلبر خاکی
کتاب دلبر خاکی چندین شعر نو و دلنوشته از شاعر ایرانی معاصر و اهل لاهیجان، مهدی حسنی، را در بر گرفته است. این کتاب در ۴۴ بخش جداگانه نوشته شده است. ناشر آن را «شکل دیگری از نقاشیهای خدا» نامیده است.
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است.
معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندریاری) میدانند.
احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
خواندن کتاب دلبر خاکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران و قالب دلنوشته پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب دلبر خاکی
«شعر بخوام!
نمیشنوی
بنویسم!
نمیخوانی
اصلا فراموشات کنم
تا درد نبودنات کمتر شود
که خدا
فکری به حال غربتام کند»
حجم
۲۳۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه
حجم
۲۳۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه