کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی
معرفی کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی
کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی نوشته داوود نظر پور و جواد منزوی بزرگی است. این کتاب را انتشارات دیدهبان منتشر کرده است.
درباره کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی
طی چند سال اخیر بسیاری از ناکامیها، شکستها و غافلگیریهای اطلاعاتی عمدتاً ماحصل محصولات و ارزیابیهای تحلیلی نادرست بوده است. به همین دلیل است که امروزه ارتقای شیوهها و سازوکارهای تحلیل اطلاعات در ابعاد مختلف به امری گریزناپذیر تبدیل شده است. تحلیل اطلاعاتی و اهمیت بیبدیل آن زمانی پررنگتر میشود که شکستهای بزرگ اطلاعاتی موجب ازبینرفتن وجهه و اعتبار اطلاعاتی کشورها شده است.
اثر پیش رو از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول با عنوان تحلیل اطلاعات از پنج بخش تشکیل شده است که در آن به اهمیت تحلیل اطلاعات، اصول و مبانی تحلیل اطلاعات، نقش تصمیمگیریهای درست و بهدوراز هرگونه جهتگیری در تولید پیشبرد محصولات اطلاعاتی هدفمند، نقش عدم قطعیت در ارزیابی صحت و دقت اطلاعات و جایگاه تفکر انتقادی در تحلیل اطلاعات پرداخته میشود.
فصل دوم با عنوان سیاستگذاری و تحلیل اطلاعات متشکل از سه بخش است که در آنها به نقش و جایگاه مهم اطلاعات در امر سیاستگذاری، روابط میان تحلیل گران اطلاعاتی و سیاستگذاران، شناسایی موانع چالشهای موجود در مناسبات میان سرویسهای اطلاعاتی و افراد دخیل در امر سیاستگذاری و در نهایت اقدام در جهت ارائه برخی راهحلها پرداخته شده است.
فصل سوم با عنوان تحلیل اطلاعات در جامعه اطلاعاتی کشورهای منتخب به جایگاه، اهمیت، ساختار و چالشهای فعلی و پیش روی تحلیل اطلاعات در سه کشور ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و استرالیا پرداخته شده است. این فصل از ۹ بخش تشکیل شده است. سه بخش اول با عناوین "تحلیل در جامعه اطلاعاتی آمریکا: مأموریت، اقدامات و شیوهها"، "آینده برونسپاری اطلاعاتی در ایالات متحده آمریکا" و "برآوردهای اطلاعاتی ملی و میزان اهمیت آن برای کنگره ایالات متحده" به تشریح وضعیت و چالشهای تحلیل اطلاعات در ایالات متحده میپردازد.
خواندن کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهای جامعهشناسی و روابط بینالملل میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.
بخشی از کتاب تحلیل اطلاعات، سیاست گذاری و جامعه اطلاعاتی
«استفاده از تحلیل اطلاعات برای تحدید تأثیر عدم قطعیت
مقامات اطلاعاتی نمیتوانند چگونگی استفاده از منابع اطلاعاتی توسط سیاستگذاران را که از ویژگیهای منحصربهفرد سیاستگذاری است، کنترل نمایند. اما بااینحال افسران اطلاعاتی یک مزیت انحصاری در حوزه سیاست برای ارزیابی میزان قابلاتکا بودن و دقت بسیاری از منابع اطلاعاتی در دسترس برای سیاستگذاران را در اختیار دارند.
نکته قابلملاحظه این است که کدام یک از مقامات اطلاعاتی میتوانند کمیت و کیفیت معلومات اطلاعاتی را که برای مقامات حکومتی تهیه خواهد شد، کنترل نمایند. در صورت بهبود کیفیت و میزان مرتبط بودن اطلاعات، ارتقای تأثیرات سیاسی و یا جایگاه افسران اطلاعاتی دور از انتظار نیست.
سهم اطلاعات برای چنین سیاستگذارانی اغلب در قالب تحلیل ارائه میشود. چنین محصولات تحلیلی، اغلب بهعنوان اطلاعات تمام شده شناخته میشوند؛ به این دلیل که تحلیل گران دادههای خام جمعآوریشده توسط منابع مختلف را با هم ترکیب و در چارچوب نیازهای سیاستگذاران تفسیر میکنند. به این عمل در واقع تحلیل اطلاعات گفته میشود. چنین محصولات تحلیلی، اغلب بهعنوان اسناد محرمانه یا خیلی محرمانه و برای محافظت از منابع و روشهای اطلاعاتی طبقهبندی میشوند.
این اسناد میتوانند به کوتاهی نوشتارهای گزارشها روزانه تهیه شده برای رئیسجمهور و یا اسناد چند صدصفحهای ارزیابی و پیشبینیهای اطلاعاتی همانند برآوردهای اطلاعات ملی باشند.»
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۱۸ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۱۸ صفحه