کتاب مرزهای غربی ایران صفوی
معرفی کتاب مرزهای غربی ایران صفوی
کتاب مرزهای غربی ایران صفوی نوشتهٔ بهروز گودرزی است و انتشارات نگارستان اندیشه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مرزهای غربی ایران صفوی
تولد سلسلۀ صفوی در ایران پایان دورهای از حکومتهای محلی و آغاز حکومتی مرکزی بود که لازمۀ آن داشتن مرزهایی مطمئن و باثبات بود. بنیانگذار این سلسله در شمال و جنوب مشکلاتی کمتر از شرق و غرب داشت. شاه اسماعیل توانست با شکستدادن محمد خان شیبانی مشهور به شیبک خان، مقتدرترین حاکم ازبکها در شرق، این مشکل را به حداقل برساند. اما در غرب موضوع متفاوت بود. صفویان به دلیل داشتن پایگاهی معنوی و بسیار گسترده در میان قبایل ترکمن ساکن آناتولی، به نهضت قزلباشی در سرزمینهای عثمانی دامن میزدند و به نظر میرسد همچون پیشینیان خود به سرزمینهای واقع در غرب رودخانه فرات چشم داشتند.
همزمان با قدرتگیری صفویان در ایران، قدرت عثمانیها در اروپا رو به افزایش گذاشت. اگرچه میزان کشورگشاییهای امپراتوری عثمانی در اروپا، شام، شبه جزیره عربستان و شمال افریقا بیشتر از پیشروی آنها در مرزهای شرقیشان بود، اما برخورد دو قدرت رو به رشد در آناتولی شرقی باعث شد تا مرزهای ایران بهتدریج از رودخانه فرات به رشتهکوههای زاگرس منتقل و حول و حوش آن تثبیت شود.
کتاب مرزهای غربی ایران صفوی با شرح تاریخ این دوره توضیح میدهد مزرهای غربی در آن زمان چه وضعیتی داشتند و چه سیاستهایی در آن منطقه و آن زمان اعمال شد.
خواندن کتاب مرزهای غربی ایران صفوی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ تاریخ و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۳ صفحه
حجم
۱۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۳ صفحه