تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب شریف ۱۳۸۲
معرفی کتاب شریف ۱۳۸۲
کتاب الکترونیکی «شریف ۱۳۸۲: خردهروایتهای یک دانشجو» نوشتهٔ هانیه حسینی و با نمونهخوانی وحید دریابیگی، توسط نشر نگارستان اندیشه منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از روایتها و خاطرات نویسنده از دوران دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف در اوایل دههٔ ۸۰ است که با نگاهی شخصی و جزئینگر به زندگی روزمره، روابط، دغدغهها و تجربههای دانشجویان میپردازد. «شریف ۱۳۸۲» در دستهٔ داستانهای فارسی معاصر قرار میگیرد و با زبانی صمیمی و روایتی نزدیک به ذهن و احساسات نویسنده، تصویری از فضای دانشگاه و جامعهٔ آن زمان ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شریف ۱۳۸۲
این کتاب در قالب داستان کوتاه و خردهروایت، تجربههای زیستهٔ نویسنده را از دوران دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف بازگو میکند. «شریف ۱۳۸۲: خردهروایتهای یک دانشجو» اثری است که در آن هانیه حسینی با تکیهبر خاطرات و مشاهدات شخصی، به بازنمایی فضای دانشگاه، روابط میان دانشجویان، اساتید و دغدغههای فردی و جمعی میپردازد. ساختار کتاب مبتنی بر روایتهای کوتاه و مستقل است که هرکدام به گوشهای از زندگی دانشجویی، چالشهای تحصیلی، روابط انسانی، امیدها و ناامیدیها، و حتی طنز و تلخیهای روزمره اشاره دارند. این اثر در دستهٔ داستانهای فارسی معاصر جای میگیرد و با بهرهگیری از لحن روایی و جزئینگری، تصویری ملموس از فضای دانشگاهی و جامعهٔ ایران در اوایل دههٔ ۸۰ ترسیم میکند. نویسنده با انتخاب قالب خردهروایت، امکان پرداختن به موضوعات متنوع و تجربههای شخصی را فراهم آورده و خواننده را به سفری درونی و بیرونی در میان خاطرات و احساسات خود دعوت کرده است.
خلاصه داستان شریف ۱۳۸۲
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! کتاب با روایتهایی پراکنده و کوتاه آغاز میشود که هرکدام بخشی از تجربههای نویسنده در دانشگاه شریف را بازتاب میدهند. از نخستین روزهای ورود به دانشگاه و مواجهه با فضای جدید، تا برخورد با اساتید، همکلاسیها و چالشهای تحصیلی، هر روایت تصویری از یک موقعیت خاص را به نمایش میگذارد. نویسنده از احساس بیگانگی، تردیدها، امیدها و شکستهای کوچک و بزرگ سخن میگوید و در خلال روایتها، به موضوعاتی چون مهاجرت، رقابت، فشارهای روانی، دوستیها و حتی روابط عاشقانه اشاره میکند. روایتها گاه طنزآمیز و گاه تلخاند؛ برای مثال، تجربهٔ حذف شدن از کلاس بهدلیل همنیاز کردن دو درس، یا مواجهه با استادانی که هرکدام دنیای خاص خود را دارند. دغدغهٔ عدالت، تلاش برای فهمیدن خود و دیگران، و جستوجوی معنا در میان روزمرگیها، از مضامین تکرارشونده در کتاب است. نویسنده با جزئینگری و پرداختن به لحظات بهظاهر ساده، تصویری چندلایه از زندگی دانشجویی و فضای دانشگاهی ارائه میدهد که در آن، هر فرد با چالشهای شخصی و جمعی خود دستوپنجه نرم میکند. پایان روایتها باز است و بیشتر بر تجربه و حس زیسته تأکید دارد تا نتیجهگیری قطعی.
چرا باید کتاب شریف ۱۳۸۲ را بخوانیم؟
این کتاب با روایتهای کوتاه و متنوع، تجربههای زیستهٔ یک دانشجوی دختر در دانشگاه صنعتی شریف را به تصویر میکشد و بهواسطهٔ جزئینگری و نگاه انسانی به روابط و موقعیتها، فرصتی برای همذاتپنداری و بازاندیشی دربارهٔ دوران دانشجویی و دغدغههای جوانان فراهم میکند. «شریف ۱۳۸۲» نهتنها به مسائل تحصیلی و علمی، بلکه به لایههای عمیقتر زندگی دانشجویی، از جمله روابط انسانی، فشارهای روانی، امیدها و ناامیدیها میپردازد. خواندن این کتاب میتواند برای کسانی که تجربهٔ دانشگاه را داشتهاند یا در آستانهٔ ورود به آن هستند، یادآور خاطرات و چالشهای مشترک باشد و برای دیگران، دریچهای به دنیای کمتر دیدهشدهٔ دانشجویان ایرانی باز کند. همچنین، روایتهای کتاب با پرداختن به موضوعات اجتماعی و فردی، امکان تأمل دربارهٔ هویت، مهاجرت، عدالت و رشد فردی را فراهم میآورد.
مطالعهٔ این کتاب برای دانشجویان، فارغالتحصیلان، علاقهمندان به روایتهای شخصی و داستانهای معاصر فارسی، و کسانی که دغدغههایی چون هویت، مهاجرت، عدالت و روابط انسانی دارند، مناسب است. همچنین، برای کسانی که به دنبال شناخت فضای دانشگاهی ایران یا تجربههای زیستهٔ نسل جوان هستند، «شریف ۱۳۸۲» پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب شریف ۱۳۸۲
«برای من، تاریخ هرچیز پیوستگی میان رجهای کلافی سردرگم است که به هر تاری دست ببری ردّی از گذشته به نقطهای نامعلوم در آینده میرساندت که هرگ سیاهچالهای در تاریخ بشر قطاعی از زمان را نبلعیده... من راوی ردی از غبارم که بر چهرهٔ زمان مینشیند. از تهران، اوایل دههٔ هشتاد. از چشم معلومات امروز به مجهولات گذشته. از شریف که جلوتر بود از تهران و از تهران که آبستن امروز ایران بود؛ در تداوم نگاه پدرم و تعلق خاطر عمیقش به فیزیک، کوانتوم و اعجاز ادبیات در قفسههای پر کتابش و ایراندوستی پرزورش، و «نه»های محکمش به بورسیههای تحصیلی متعدد بنیادهای آن زمان در اواخر دههٔ چهل و اوایل دههٔ پنجاه، و تحصیلش در دانشگاه علم و صنعت و بازتابش در دختری که شیفتهٔ منش پدرش بود. گذر هنرست. گذر از موقعیتی که تمامشده؛ خواه به کم بضاعتی زمان یا جبر نقصان. آنهایی که کولههایشان را برداشتند و نیمهشبی در تهران را به صبحی در فرودگاه جان اف کندی پیوند زدند با من بسیار فرق دارند... منی که محتاج ثبتام... باید بنویسم تا بتوانم وضعیتی را درک کنم. اتمامش را اعلام کنم. هزار و یک دلیل برای رفتن را به یک دلیل برای ماندن غالب کنم.»