کتاب وقتشه ساکت شی
خواندن نظراتمعرفی کتاب وقتشه ساکت شی
«وقتشه ساکت شی» نوشته سال بلو(۲۰۰۵-۱۹۱۵)، نویسنده کاندایی-آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات و پولیتزر است.
شاید انتخاب عبارت «پیچیدگی» برای سبک نگارش «بلو» در این داستان و اغلب آثارش دور از واقعیت نباشد، اما با نگاهی ژرف در شیوه نگارش او درمییابیم این پیچیدگی از آن جایی نشأت میگیرد که نویسنده دو طرح را همزمان دنبال میکند.
نخست طرح داستانی که از ملزومات نگارش داستان است، سپس طرحی درونی و ذهنی که نویسنده را در بیان حرفهایی که انبوهی از آن را میتوان در کتابهایش یافت همراهی مینماید. این درهمآمیختگی و عدم مرزبندی بین طرح داستانی و طرح ذهنی، داستان را در قسمتهایی به شدت اسیر پیچیدگی مینماید.
آثار بلو به طور کلی درباره جوهر وجود انسان، تجربه مهاجران و یهودیان و تحرک طبقاتی و اجتماعی در آمریکای قرن بیستم است.
او در نوشتههایش به فردیت و هویت نوع بشر بیش از هر چیز بها میدهد و به یاری قلمش میکوشد چیزی را از میان بردارد که خود از آن به عنوان کمرنگشدن ارزشهای اجتماعی یاد میکند. بلو را یکی از ممتازترین راویان اوضاع اجتماعی ایالات متحده در دوران پس از جنگ میدانند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«در سفر آخرم به تگزاس زمینهایی پهناور، ویرانه و مملو از گردوغباری را دیدم. وقتی با فیلیپ در مسیر رسیدن به عمارتشان بودیم، او به من گفت که همسرش یک مربی و تربیتکنندهی سگهای بولداگ جنگی شده است. خانم رز، احتمالا قبلا در موردآنها چیزهایی خواندهاید. این سگها آمریکاییهایِ دوستدار حیوانات را رسما به رسوایی کشاندهاند.
مطمئنا آنها ترسناکترین سگهایی هستند که تا بهحال دیدهاید. در اصل آنها از آمیزش سگهای تریید و بولداگ به وجود آمدهاند و نیمی تریید و نیمی بولداگ انگلیسی هستند. پوست لطیف، سینه پهن و ماهیچههای ستبر و قوی از ویژگیهای ظاهریشان است و تقریبا به هر غریبهای حتی به بچهها هم حمله میکنند.»
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
عالیه.یک نامه برای عذرخواهی و در واقع یک بازبینی زندگی.
بد نبود