دانلود و خرید کتاب آزادی، هرج و مرج، زورمداری محمد حسینی بهشتی

معرفی کتاب آزادی، هرج و مرج، زورمداری

کتاب الکترونیکی «آزادی، هرج و مرج، زورمداری» نوشتهٔ محمد حسینی بهشتی و حبیب الله پیمان و مهدی فتاپور و نورالدین کیانوری است که در بنیاد نشر آثار و اندیشه‌های شهید آیت‌الله دکتر بهشتی گردآوری شده و توسط انتشارات روزنه به چاپ رسیده است.

درباره کتاب آزادی، هرج و مرج، زورمداری

نخستین سال‌های تاریخ ایران پس از انقلاب پر است از مشکلات کوچک و بزرگی که هر روز در گوشه‌وکنار این سرزمین پهناور بروز می‌کرد. در چنین شرایط فکری و اجتماعی بود که طی سال‌های ۱۳۵۷ - ۱۳۶۰ بحث «آزادی، هرج‌ومرج و زورمداری» از عمده‌ترین مسائل روز شد. هنگامی که «سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی» تصمیم گرفت در این زمینه نقش خود را ایفا کند، آیت‌اللّه دکتر بهشتی که هم از رهبران انقلاب و طراحان نظام و هم دبیرکل حزب جمهوری اسلامی بود، با وجود مشغله‌های روزمرهٔ فراوان، دعوت را پذیرا شد. سابقهٔ شرکت دکتر بهشتی در این‌گونه جلسات اما به سال‌ها پیش از وقوع انقلاب اسلامی باز می‌گشت.

دانشجویان ایرانی دههٔ ۱۳۴۰ که در اروپا مشغول تحصیل بودند به‌خوبی به یاد می‌آورند که وی به تأثیر و اهمیت جلسات گفت‌وگوی صادقانه و شفاف باوری ژرف داشت و در جلسات متعدد، چه با اندیشمندان ادیان و مکاتب فکری دیگر و چه با فعالان و رهبران گروه‌های سیاسی ایرانی مقیم اروپا، شرکت می‌کرد. آنچه در تمامی این مناظره‌ها و گفت‌وگوها، و از جمله در جلسات مناظره‌ای که متن آن‌ها را در این کتاب خواهید خواند، جلب‌توجه می‌کند، انصاف و متانت در گفت‌وگو، در عین صلابت و شفافیت در تبیین دیدگاه‌ها و مواضع از سوی دکتر بهشتی است. تعداد جلسات مذکور پنج جلسه بوده است، اما در این کتاب فقط دو جلسه آمده است. سه جلسه دیگر در بخش تکمیلی این کتاب جداگانه به چاپ رسیده است.

درباره شهید آیت‌الله دکتر محمد بهشتی

دکتر محمد بهشتی سیاست‌مدار و فقیه ایرانی و دومین رئیس دیوان عالی کشور پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، نخستین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و نایب‌رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی بود. گاهی از وی به‌عنوان نظریه‌پرداز ولایت‌فقیه نام برده می‌شد او از جمله افراد نزدیک به روح‌الله خمینی و از هواداران تشکیل حکومت اسلامی در ایران بوده و نقش بسیار مهمی در استقرار جمهوری اسلامی در ایران داشته است. در چهارسالگی به مکتب رفت. سپس به دبستان دولتی ثروت که بعدها ۱۵ بهمن نامیده شد وارد شد. در سال ۱۳۲۱ وارد مدرسهٔ صدر شد و پس از آموختن زبان و ادبیات عربی، منطق، کلام و سطوح فقه و اصول، در سال ۱۳۲۵ راهی قم شد و به مدرسهٔ حجتیه رفت. در قم خارج فقه و اصول را نزد سید محمد محقق داماد و روح‌الله خمینی فراگرفت و در درس سید حسین طباطبایی بروجردی، سید محمدتقی خوانساری و سید محمد حجت کوه کمری نیز حاضر می‌شد. بخشی از کفایه را نزد مرتضی حائری یزدی و بخش دیگر آن را به همراه مکاسب نزد محقق داماد خواند.

درس منظومه منطق و کلام که در اصفهان نیمه‌کاره مانده بود به دلیل کم بودن استاد فلسفه در قم ادامه نیافت و بیشتر به فقه و اصول می‌پرداخت. در کنار تحصیلش در قم، همانند اصفهان، تدریس نیز می‌کرد و درآمد زندگی‌اش را از این راه برآورده می‌کرد. در سال ۱۳۲۷ دیپلم ادبی را با شرکت در آزمون متفرقه گرفت و به دانشکدهٔ علوم معقول و منقول (دانشکدهٔ الهیات و علوم اسلامی کنونی) دانشگاه تهران وارد شد. بهشتی پس از گرفتن کارشناسی تصمیم داشت برای یادگیری فلسفهٔ غرب با بورس تحصیلی‌ای که در آن پذیرفته شده بود به اروپا سفر کند. در اسفند ۱۳۴۳ به آلمان رفت و در شکل‌گیری مرکز اسلامی هامبورگ و اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا (گروه فارسی‌زبانان) ایفای نقش کرد. پس از بازگشت به ایران، دوباره در آموزش‌وپرورش مشغول به کار شد و سپس به‌عنوان کارشناس ارشد در کتاب‌های علوم دینی در سازمان تدوین کتاب‌های درسی ایران اشتغال داشت و به همراه محمدجواد باهنر به گردآوری کتاب‌های درسی برای مدرسه‌ها پرداخت. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ او دبیر شورای انقلاب بود.

به دلیل باور نیرومند به کار حزبی در ۲۹ اسفند ۱۳۵۷ حزب جمهوری اسلامی را به همراه سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید علی خامنه‌ای و محمدجواد باهنر بنیان کرد که به‌زودی به مخالفان سرسخت رئیس‌جمهور ابوالحسن بنی‌صدر تبدیل شد. بهشتی در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی شرکت کرد و برای تدوین قانون اساسی انتخاب شد. در ۴ اسفند ۱۳۵۸ به دستور روح‌الله خمینی، ریاست دیوان عالی کشور یعنی بلندپایه‌ترین مقام قضایی در آن زمان را بر عهده گرفت و تا زمان ترور شدنش در این سمت بود. در ۲ تیر ۱۳۶۰ پس از برکناری ابوالحسن بنی‌صدر به همراه محمدعلی رجایی و اکبر هاشمی رفسنجانی عضو شورای موقت ریاست‌جمهوری شد. وی در شامگاه ۷ تیر سال ۱۳۶۰ در بمب‌گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی منسوب به سازمان مجاهدین خلق ایران در حین سخنرانی در تالار حزب جمهوری اسلامی کشته شد. خانه سید محمد بهشتی در محله قلهک تیر ۹۲ به موزه سرا تبدیل و افتتاح شد.

کتاب آزادی، هرج و مرج، زورمداری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به علوم سیاسی پیشنهاد می‌شود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۹۳۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

حجم

۹۳۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

قیمت:
۶۵,۰۰۰
تومان