کتاب جمهوری کنگو (برازاویل)
معرفی کتاب جمهوری کنگو (برازاویل)
کتاب جمهوری کنگو (برازاویل) نوشته احمد علامه فلسفی است که به معرفی ویژگیهای طبیعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و جاذبههای گردشگری کشور کنگو (برازاویل) میپردازد و روابط ایران با این کشور را بررسی میکند.
درباره جمهوری کنگو (برازاویل)
جمهوری کنگو برازاویل به فرانسوی République du Congo نیز شناخته میشود کشوری است در مرکز آفریقا. پایتخت آن برازاویل است. این کشور به کنگوی برازاویل شهرت دارد، که برای تمایز با کشور همسایه بزرگتر همنام آن جمهوری دموکراتیک کنگو استفاده میشود.
۳۴۲٬۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت کنگو برازاویل است که از این لحاظ این کشور را در رده شصت و دومین کشور جهان جای میدهد.
جمعیت این کشور ۵ میلیون نفر و زبان رسمی آن فرانسوی است. واحد پول این کشور فرانک سیافای آفریقای میانه (فرانک سیافآ) است. کنگو برازاویل در آفریقای مرکزی واقع شده و با گابن، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو و برونبوم کابیندا که متعلق به آنگولا است هممرز است.
ساکنان کنگو تا سده پانزدهم میلادی عمدتاً از مردم پیگمه (کوتولهتبار) بودند و از قرن پانزده تا ۱۹ بسیاری از کنگوییها به بردگی کشیده میشدند. در سده نوزدهم کاشف فرانسوی دوک پیر ساوورنیان به پاسگاهی دورافتاده به نام «برازا اوگو» در نتامو رسید و آن را برازاویل (شهر برازا) نام گذاشت.
خواندن کتاب جمهوری کنگو (برازاویل) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه علاقهمندان به کشورشناسی مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب جمهوری کنگو (برازاویل)
ساوورنیان در سال ۱۸۸۰ پیمانی با یکی از رؤسای محلی قبایل بست که بر پایه آن از آن پس این منطقه «تحتالحمایه» فرانسه شد. بین سالهای ۱۸۸۵ تا ۱۸۸۷ مرزهای این مستعمره جدید فرانسه کشیده شد . درسال ۱۸۹۱ رسماً نام کنگوی فرانسه به آن داده شد.
کنگو برازاویل در سال ۱۹۱۰ جزئی از آفریقای استوایی فرانسه شد. کنگوی فعلی در گذشته جزو دولت تاریخی کنگو در افریقا غربی بود که علاوه بر کنگو ، زئیر و آنگولا را شامل می گشت . در قرن پانزدهم میلادی پرتقالی ها آن را کشف و مستعمره خود نمودند . در قرن هفدهم به کنگو وسطای فرانسه و در سال ۱۹۱۰ میلادی به مستعمره استوایی فرانسه ضمیمه گشت .
درسال ۱۹۴۶ جزئی از سرزمینهای فرادریا (ماوراءبحار) فرانسه بهشمار آمد.
در سال ۱۹۵۸ این منطقه تبدیل به یک جمهوری خودگردان در چارچوب مستعمرات فرانسه شد و یک کشیش سابق به نام فولبرت یولو که از ملیگرایان بود به نخستوزیر آن رسید.
کنگوی برازاویل در سال ۱۹۶۰ به استقلال کامل دست یافت به عنوان جمهوری کنگو شناخته شد. فولبرت یولو به رئیس جمهوری این کشور رسید و دولتئی ائتلافی را متشکل از سه حزب تشکیل داد.
مسلمانان ساکن نیجریه و کشور سنگال باین ناحیه مهاجرت نموده و به نشر اسلام پرداختند و آنان در کانونهای شهری کنگو بخصوص کنگو مرکز حکومت یعنی برازاویل ، مراکز عبادی و مدارس قرانی دارند و مساجد متعددی احداث نموده اند ولی گاهی این ۱۷۰۰۰۰ مسلمانان تحت فشار و ایذا دولت باصطلاح خلقی کنگو قرار می گیرند و آنان را در محدودیت و ناگواری قرار می دهند
در سال ۱۹۶۲، رئیسجمهور یولو این سه حزب را در حزبی به نام جنبش ملی انقلاب ادغام کرد. رئیسجمهور همه تلاش خود را انجام داد تا ژوزف کاساووبو که همقبیلهای خود از قبیله باکونگو بود را در قدرت نگاه دارد.
یولو در سال ۱۹۶۳ خلع شد و آلفونس ماسامبا-دبات به ریاستجمهوری رسید. ماسامبا رویه میانهروی چپی را ادامه داد و روابط کشور را با کنگو کینشاسا پس از آنکه سرهنگ موبوتو در آنجا قدرت را در دست گرفت بهبود بخشید.
در ۴ سپتامبر ۱۹۶۸ مارین نگوآبی به قدرت رسیده و رئیسجمهور شد. در این دوره «حزب کار کنگو» تنها حزب سیاسی مجاز اعلام شد. این حزب مارکسیسم لنینیسم را مبنای خود قرار داد و نگوآبی به عنوان دبیرکل «حزب کار کنگو» انتخاب شد. در سال ۱۹۷۰، جمهوری خلق کنگو اعلام موجودیت کرد.
سیاست خارجی نگوآبی بر رابطه با اتحاد جماهیر شوروی و فرانسه متمرکز شدهبود و وی خواستار پیوندهای نزدیک با این دو کشور بود.
در مارس ۱۹۷۷ نگوآبی به قتل رسید. رئیسجمهور پیشین آلفونس ماسامبا-دبات در ارتباط با این قتل محاکمه شد. به عنوان جانشین نگوآبی، ژاک یومبی-اوپانگو منصوب شد که ریاست کمیته نظامی «حزب کار کنگو» را نیز به دست گرفت.
در سال ۱۹۷۹ کنگو به حکومتی غیرنظامی دست یافت که دنیس ساسو-نگسو رئیسجمهور آن و همزمان دبیرکل «حزب کار کنگو» بود.
در ماه ژوئیه سال ۱۹۸۷ علیه حکومت ساسو-نگسو یک کودتای نظامی رخ داد اما شکست خورد. ساسو-نگسو در سپتامبر همان سال موفق شد با کمک نیروهای فرانسوی شورشی را در شمال کشور سرکوب کند.
در پایان سال ۱۹۸۹، یک حزب از مخالفان دولت به نام «اتحاد برای دموکراسی کنگو» بنیاد شد.
ساسو-نگسو در سال ۱۹۹۱ برنامههای خود برای تبدیل کنگو به یک کشور دارای دموکراسی را علنی کرد.
در سال ۱۹۹۲، یک قانون اساسی جدید و دموکراتیک به تصویب رسید و نام کشور به جمهوری کنگو تغییر کرد. موقعیت انحصاری «حزب کار کنگو» در سیاست این کشور نیز لغو شد.
در انتخابات مجلس در سال ۱۹۹۲، «اتحادیه سراسری آفریقا برای سوسیال دموکراسی» (UPADS) بزرگترین حزب شد. پاسکال لیسوبا رئیسجمهور شد و استفان بونگهو-نوآره را به عنوان نخستوزیر خود برگمارد.
در سال ۱۹۹۳ «اتحادیه سراسری آفریقا برای سوسیال دموکراسی» بار دیگر برنده انتخابات شد، اما اپوزیسیون این حزب را به تقلب در انتخابات متهم کرد. شورش و ناآرامی در بین سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۷ تلفات و کشتههای زیادی برجای گذاشت.
در سال ۱۹۹۶، آزادی بیان ممنوع شد و بر مطبوعات آزاد نیز در این کشور نقطه پایانی نهاده شد.
رئیسجمهور پیشین، دنیس ساسو-نگسو، که پس از اقامت در فرانسه دوباره به کنگو آمده بود از سوی پاسکال لیسوبا، رئیسجمهور، احتمالاً به عنوان یک تهدید بالقوه دیده میشد. لیسوبا به ارتش دستور داد تا خانه ساسو-نگسو را محاصره کنند اما شبه نظامیان در خدمت ساسو-نگسو در برابر این محاصره مقاومت کردند. ساسو-نگسو موفق به فرار شد و بعداً در اکتبر ۱۹۹۷ توانست با پشتیبانی نیروهای نظامی خود و آنگولا کودتایی را ترتیب دهد و به ریاستجمهوری برسد. او سپس وعده داد که پس از سه سال دموکراسی را به کشور بازگرداند.
در اکتبر سال ۱۹۹۷ اما رئیسجمهور لیسوبا منصب نخستوزیری را حذف کرد.در سال ۲۰۰۲، رئیسجمهور وقت ۹۰ درصد از آرا را در انتخابات ریاست جمهوری به دست آورد و یک قانون اساسی جدید نیز به تصویب رسید که قدرت زیادی را به رئیسجمهور واگذار نمود.
حجم
۳۶۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه
حجم
۳۶۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه