کتاب پول
معرفی کتاب پول
کتاب پول نوشته جیکوب گلدستاین است که با ترجمه میلاد راستی است. کتاب پول به ماجرای پول و سفرش تا امروز میپردازد.
درباره کتاب پول
منشاء پول آن چیزی نیست که همه ما فکر میکنیم؛ بلکه داستان آن بسیار جالبتر و هیجانانگیزتر است. ازدواج و قتل بخشی از آن است. همانند داستان اختراع نوشتن است. پول و بازارها با یکدیگر رشد میکنند و باعث میشوند مردم احساس آزادی بیشتری داشته باشند، اما گاهی اوقات آسیبپذیرتر میشوند.
پول با گذشت زمان عمیقاً تغییر کرده است. هر چند این تغییر چندان آرام و ملایم نبوده است. وقتی به تاریخ پول نگاه میکنید، آرامش و ثبات نسبی طولانیمدتی را در برههای از زمان میبینید که ناگهان بروز یک اتفاق این آرامش نسبی را از بین میبرد و پول ناگهان تغییر میکند. پول عاری از احساسات و خارج از روابط انسانی فازی است. پول یک چیز الکی است، یک وهم و خیال مشترک. پول اساساً پدیدهای اجتماعی است. بخش اجتماعی پول دقیقاً همان چیزی است که پول را ایجاد میکند. در غیر این صورت پول فقط یک تکهفلز یا تکهای کاغذ یا به شکل امروزی آن تعدادی شماره است که در کامپیوتر بانکها ذخیره شده است.
پول با گذشت زمان عمیقاً تغییر کرده است. هر چند این تغییر چندان آرام و ملایم نبوده است. وقتی به تاریخ پول نگاه میکنید، آرامش و ثبات نسبی طولانیمدتی را در برههای از زمان میبینید که ناگهان بروز یک اتفاق این آرامش نسبی را از بین میبرد و پول ناگهان تغییر میکند. این کتاب سعی دارد تاریخ و سرنوشت پول را بررسی کند و روایت جذابی را برای ما بازگو میکند.
خواندن کتاب پول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به کسب و کار و اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پول
حدود سال ۱۸۶۹ میلادی، خوانندهای فرانسوی با نام «مادمازل زیلی» به همراه برادرش و دو خواننده دیگر راهی یک تورکنسرت جهانی شدند. در توقفی که در یک جزیره کوچک در اقیانوس آرام جنوبی داشتند، متوجه شدند که مردم آنجا از پول استفاده نمیکنند، در نتیجه خوانندگان موافقت کردند بلیتهای کنسرت را در ازای هر کالایی که ساکنان جزیره آوردند، بفروشند.
اجرایشان بسیار موفق بود. یکی از حاکمان محلی نیز در این کنسرت حضور داشت. آنها توانستند ۸۱۶ بلیت بفروشند. زیلی پنج ترانه از اپراهای محبوب آن دوره را خواند. زیلی در نامهای که برای عمهاش فرستاده بود، در خصوص کالاهایی که در ازای پول دریافت کرده بود، چنین نوشت: سه خوک، ۲۳ بوقلمون، ۴۴ مرغ، پنج هزار نارگیل، ۱۲۰۰ آناناس، ۱۲۰ کدوتنبل، ۱۲۰ بسته موز و ۱۵۰۰ پرتقال. زیلی در نامهاش عنوان کرده بود که این ثروت بادآورده برای او مشکلاتی ایجاد کرده و چنین سؤالی را مطرح کرده بود:
با این میوهها و حیوانات چهکار باید کرد؟
زیلی در نامه خود همچنین گفته بود: «اگر در بازار پاریس بودم، همه اینها را میتوانستم به قیمت چهار هزار فرانک بفروشم. معامله خوبی بود! اما اینجا چطور آنها را بفروشم؟ چطور همه اینها را نقد کنم؟ واقعیت این است که سخت است از افرادی که از شنیدن آهنگهای ما لذت بردهاند و در ازای آن نارگیل و کدوتنبل پرداخت کردهاند، بخواهیم پول دریافت کنیم. به من گفتهاند که فردا تاجری از جزیره مجاور به اینجا میآید تا محصولات من و همراهانم را نقد کند. در این حین، ما برای زندهماندن خوکها به آنها کدوتنبل میدهیم. این در حالی است که بوقلمونها و مرغها در حال خوردن موزها و پرتقالها هستند.»
واقعا کتاب خوبی بود. پر محتوا با نثری روان و پرهیز از پرگویی. ترجمه خیلی خوبی هم داشت. دست مریزاد به مترجم.
یه کتاب فوق العاده جذاب! 😍
کتابی واقعا عالی با تمام کتاب های که راجب اقتصادی خوانده ام فرق داشت ،و ترجمه عالی ممنون💐🌱