کتاب پرسش ها و پاسخ های دانشجویی (جلد هفتم)
معرفی کتاب پرسش ها و پاسخ های دانشجویی (جلد هفتم)
کتاب پرسش ها و پاسخ های دانشجویی (جلد هفتم) نوشته محمدرضا کاشفی است که حمیدرضا شاکرین گردآوری کرده است.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانی، بررسی، نقد و تولید اندیشه در عرصههای مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامی دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، پرسشها و پاسخهای دانشجویی، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهی، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتی، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
درباره مجموعه پرسش ها و پاسخ های دانشجویی
«پرسشگری» از آغاز آفرینش انسان، رخنمایی کرده، بر بال سبز خود، فرشتگان را فرانشانده، بر برگ زرد خود، شیطان را فرونشانده و در این میان، مقام آدمیت را نشان داده است. هر که سؤالهایش آسمانی است، دانش و بینش، پاسخش خواهد بود. پویایی و پایایی «جامعه» و «فرهنگ»، در گرو پرسشهای حقیقت طلبانه و پاسخهای خِردورزانه است.
از افتخارات ایران اسلامی، آن است که از سویی، سرشار از جوانانی پاک دل، کمال خواه و پرسشگر میباشد و از دیگر سوی، از مکتبی غنی برخوردار است که معارف بلند آن، گوارا نوش دلهای عطشناک پرسشگر و دانشجوست.
اداره مشاوره و پاسخ معاونت مطالعات راهبردی نهاد، محفل انسی فراهم آورده است، تا «ابر رحمت» پرسشها را به «زمین اجابت» پذیرا باشد و نهال سبز دانش را بارور سازد.
در راستای ترویج فرهنگ دینی، اداره مشاوره و پاسخ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تاکنون بیش از دویست هزار پرسش دانشجویی را در موضوعات مختلف اندیشه دینی، مشاوره، احکام و... پاسخ داده است.
آنچه پیشرو دارید، بخشی از پرسشهای برگزیده دانشجویان است است که توسط محقق ارجمند مرحوم حجهالاسلام والمسلمین محمدرضا کاشفی (ره) پاسخ داده شده است.
خواندن مجموعه پرسشها و پاسخ های دانشجویی (جلد هفتم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام دانشجویان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مجموعه پرسشها و پاسخ های دانشجویی (جلد هفتم)
این اختلافات، زمینههای اقدام عثمان را برای یکی کردن مصحفها به وجود آورد. وی گروهی متشکل از چهار تن (زید بن ثابت، سعید بن عاص، عبداللّه بن زبیر و عبدالرحمان بن حارث بن هشام) را مأمور این کار کرد. آنان با همکاری هشت تن دیگر، مصحفها را از اطراف و اکناف کشور پهناور اسلامی جمع کرده و قرآنی را، از بین آنها فراهم آوردند (مشهور به مصحف امام یا عثمانی). همه مصحفهای دیگر به دستور عثمان، خلیفه سوم، سوزانده یا در آب جوش انداخته شد.
از این مصحفها چهار عدد استنساخ شد و هر یک به همراه فردی آگاه، به مراکز مهم اسلامی ارسال گردید تا همگان طبق آن نسخهها، به تکثیر و تعلیم قرآن اقدام کنند.
امامان اهل بیت علیهمالسلام قرآن موجود را تأیید و تلاوت بر اساس آن را سفارش کردهاند.
علامه طباطبایی در این باره مینویسد: «حضرت علی علیهالسلام خودش پیش از آن، قرآن مجید را به ترتیب نزول جمع آوری کرده و به جماعت نشان داده بود؛ اما مورد پذیرش واقع نشد و آن حضرت بر هیچ یک از جمع اول و دوم شرکت داده نشد. با این حال هیچ گونه مخالفت و مقاومتی از خود نشان نداد و آن مصحف را پذیرفت و تا زمانی که زنده بود ـ حتی در زمان خلافت خود ـ از خلاف دم نزد. همچنین امامان معصوم علیهمالسلام هرگز در اعتبار قرآن مجید، حتی به خواص خود حرفی نزدند؛
بلکه پیوسته در بیانات خود، استناد به آن جسته و شیعیان خود را امر کردند که از قرائتهای مردم پیروی کنند ...»
حجم
۴۴۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۴۳۲ صفحه
حجم
۴۴۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۴۳۲ صفحه