کتاب اصول و روشهای حفظ قرآن
خواندن نظراتمعرفی کتاب اصول و روشهای حفظ قرآن
«اصول و روشهای حفظ قرآن» نوشته سید علی میرداماد نجف آبادی است.
پیامبر اسلام(ص) فرمود: «کسی که قرآن را حفظ کند، مانند آن است که نبوت در وجود او درج شده (و همه صفات پیامبران را دارد)؛ جز آنکه به او وحی نمیشود.»
جامعة المصطفی العالمیة، که متولی آموزش و تربیت طلاب غیرایرانی میباشد، بر اهمیت حفظ قرآن تأکید داشته و برنامههایی را نیز در این زمینه طراحی و اجرا کرده است. نمونهای از این طرحها تألیف کتابی آموزشی برای حفظ قرآن میباشد. کتاب حاضر، در این راستا اصول و روشهای حفظ قرآن را بحث و بررسی کرده است.
در فصل اول، اهمیت و ضرورت و واژهشناسی حفظ قرآن؛ در فصل دوم، اصول و مقدمات حفظ و در فصل سوم، به روشهای حفظ و تکرار و تثبیت محفوظات پرداخته شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
برای حفظ قرآن، هیچ زمانی دیر نیست. در میان حافظان، شمار کسانی که قرآن را در سنین بالا به خاطر سپردند، اندک نیست. حضرت آیتالله مکارم شیرازیدام ظلّه العالی در درس خارج فقه میفرمود: «مرحوم آیتالله خویی+ در دوران پیری به حفظ قرآن مشغول شدند».
بنابراین، در هر سن و موقعیتی میتوان به حفظ قرآن پرداخت. البته در کودکی، ذهن برای فراگیری معلومات آمادگی بیشتری دارد و باید آن را بهترین زمان حفظ قرآن دانست. رسول خدا(ص) میفرماید: «آموختن در کودکی چون نقشی است که بر سنگ حک شده باشد و آنکه در بزرگسالی میآموزد، مانند کسی است که بر آب مینویسد».
بیشتر قاریان مشهور جهان چون استاد عبدالباسط، محمد صدیق منشاوی، راغب مصطفی غلوش و ابوالعینین شعیشع از کودکی به حفظ قرآن پرداختند و در شمار حافظان کل قرآن هستند. بیشتر دانشمندان ما نیز در کودکی بدین توفیق دست یافتند.
بهجت الدعاء
مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی بهجت قدس سره
شرح اسماءالحسنیآیتالله سیدعزیزالله امامت کاشانی
صحیفهی سجادیهمحمد مهدی رضائی
جایگاه پدر و مادر در قرآن و احادیثمحمدحسن مهدوی نیا
حکمتهای باقری: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام باقرعلیهالسلام (راه زندگی ۸)جواد محدثی
معرفت نفس (جلد اول)آیتالله العظمی مظاهری
روزه سلوک پرهیزکارانآیتالله العظمی مظاهری
لقمان حکیمابوالقاسم غلامیمایانی
زندگی و سلوک آیت الله بهجتنرگس علی مردانی
ملائکهعلامه سیدمحمدحسین طباطبایی
تحفه ملکوتواحد پژوهش نشر نور معارف
سیروسلوک؛ منزل دوّم: توبهآیتالله العظمی مظاهری
فیض روح القدسسیدمحمدجواد وزیری فرد
المختصر من دروس تمهیدیه فی الفقه الاستدلالی علی مذهب اهل البیت (ع)
باقر ایروانی
پارسا، فارسی عمومی ۱احمد کولی وندی
پارسا، شنیدن ۳طاهره عبداللهی پارسا
پارسا، شنیدن ۲محمد سعیدنیا
پارسا، شنیدن ۱احمد کولی وند
عزیزان، گرامیان، حفظ قرآن نیاز به اصول و مقدماتی دارد که این کتاب بخوبی به آن پرداخته، علاقمندان، به بخش بریده های مخصوص کتاب مراجعه کنند. پروردگارا! ما را با قرآن زنده بدار، ما را با قرآن بمیران، ما را با قرآن
این کتاب بسیار مفید و کاربردی هست. هر سوالی که تو ذهنم در مورد حفظ قرآن کریم بود رو پاسخ داد. کسانی که نمیدونند چطور حفظ رو شروع کنند و درعین حال علاقه و انگیزه ای ته قلبشون برای حفظ
کتاب خوبی بود... شامل: چرایی حفظ قرآن، حافظان صدر اسلام، اهمیت حافظان برای پیامبر (علیه و آله سلام)... مقدمات حفظ... روشهای صحیح حفظ... تقویت حافظه... اهمیت بالای نگهداری محفوظات و جلوگیری از فراموشی آن... درجات حافظان قرآن... تمهیدات کشور برای
دنبال یک راه فضایی و خیلی متفاوت بودم ولی حفظ قرآن جز تمرین نیست و چیز عجیب و غریبی تو این کتاب پیدا نکردم چون احتمالا راه عجیب و غریب وجود نداره ولی نکات حاشیه های خیلی خوبی در مورد حفظ
بسیار کتاب مفید و انگیزشی بود سپاس بی کران
بهترین کتابیه که برای حفظ قرآن پیدا میشه . گرچه از این بهترم میتونه باشه . اما پیشنهاد میدم قبل از شروع حفظ , این کتاب رو یکبار بخونید .
راهنمایی های کتاب بسیار کامل و مفید بود.
کتاب بدک نبود خوبیش این بود که احادیث و همینطور نظر برخی علما و بزرگان رو در مورد حفظ قرآن آورده بود ولی نکات منفی هم داشت مثلا اینکه از کلمات خوبی برای توصیف شهادت یاران امام حسین علیهالسلام استفاده
کسانی که قصد حفظ قرآن رو دارن بسیار عالیه.قبل از شروع حفظ یه دید کلی و جامع میده.از برنامه های حفظ.تمرینات.مرورها.برا تثبیت.فواید حفظ.آثار دنیوی و اخروی.آیات مشابه.آماری از آیات مشابه.تغذیه برا حافظه.ورزش کردن.و....بسیار کتاب عالی بود.با کمک این کتاب میتونیم