کتاب حکمت احکام (دفتر سی و یکم)
معرفی کتاب حکمت احکام (دفتر سی و یکم)
حکمت احکام دفتر سی و یکم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب حکمت احکام (دفتر سی و یکم) در مجموعه چلچراغ حکمت
حقیقت پرستش و عبودیت، تعظیم و تقدیس و خضوع و خشوع همراه با ثنا و تذلل عابد در برابر معبود است. پرستش توجه باطنی انسان به حقیقتی است که او را آفریده و آدمی خود را نیازمند او و در قبضهٔ قدرت او میبیند. سیری است از خلق بهسوی خالق.۵۸ میل به خدمت و تقدیس وجودی برتر و والاتر که مستحق این خدمت است و تقدیسکننده بیآنکه پاداشی از او بخواهد او را تقدیس، احترام و ستایش میکند.۵۹ عبادت, پرواز روح است و سفری روحانی، رمز آزادی و نشانهٔ محبت آفریدگار و آمادگی برای خدمت او.۶۰ پرستش و عبودیت از دیرپاترین تجلیات و فعالیتهای روحی بشر است و در فطرت خداجوی انسان ریشه دارد. انسان نمیتواند بدون معبود زندگی کند. اگر انبیا و آموزههای دینی نبود، او باز هم موجودی پرستشگر بود، لیکن بدون انبیا آدمی در این مسیر گرفتار انحراف و گونههای رنگارنگ بتپرستی میشد؛ زیرا فطرتِ عبودیت بود، اما راهنمایی که او را به اصل کمال و جمال هدایت کند نبود؛ از این رو انسان در مظاهر سرگردان معطل میشد.۶۱
عبادت و پرستش، هماهنگی فطری با قافلهٔ هستی است؛ چرا که همهٔ موجودات همواره در تسبیح و تحمید هستند. در اسلام عبادت, سرلوحه و عمود همهٔ مفاهیم و آموزهها است و هرگز نمیتوان آن را از دیگر برنامههای اسلام جدا دانست.
فهرست کتاب حکمت احکام (دفتر سی و یکم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: اجتهاد
فصل دوم: تقلید
فصل سوم: کلیات حکمت احکام
فصل چهارم: حکمتهای کلی عبادت
فصل پنجم: حکمت عبادات خاص
فصل ششم: محرمات و احکام کیفری
فصل هفتم: احکام اجتماعی
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۷۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۷۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه