کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری
معرفی کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری
کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری نوشته محمدرضا توکلی صابری است. کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری را انتشارات معین منتشر کرده است و به زندگی و آثار جابر بن حیان میپردازد.
درباره کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری
كتابی كه در دست دارید، گزیدهای از بهترین آثار جابربن حیان در كیمیاگری است كه از كتاب «الكیمیا»ی او انتخاب شده است. این كتاب شامل مجموعه رسالههای التنور، التحقیق او بحث عن الكمال، رأس الكمال، كشفالحقیقه و ، هك الاستار است كه در سال ۱۵۴۵ توسط ریچارد راسل از زبان عربی به زبان لاتین ترجمه و در شهر برن سوئیس منتشر شده است. متن انگلیسی این كتاب در سال ۱۶۷۸ میلا دی از روی متن لاتین آن توسط ریچارد راسل، ترجمه و در لندن منتشر شده است. جابر بن حیان یكی از شخصیتهای مشهور جهان اسلام است كه درباره او و كارهایش كم میدانیم. نویسنده، ترجمه این كتاب را برای معرفی چهره واقعی جابر بن حیان لازم میداند. برای آشنایی بیشتر خواننده با جابر بن حیان، زندگینامه او را همراه با مختصری درباره كیمیاگری و واژه نامهای در مورد اصطلاحات كیمیاگری به كتاب افزوده تا درک متن نوشتههای جابربن حیان و ترجمه آنها را آسانتر سازد. از آن جا كه این كتاب از متن انگلیسی ترجمه شده است، مترجم برای یافتن زبان كیمیاگری جابر، بسیاری از واژهها و عبارات آن را به عربی ترجمه كرده تا متن فارسی به متن عربی نزدیکتر شود.
خواندن کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری را به تمام علاقهمندان به شیمی و تاریخ علم پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب گزیده بهترین آثار جابر بن حیان در کیمیاگری
جابربنحیان یكی از مردان بزرگ علم در تاریخ ایران و جهان اسلام است كه كمتر شناخته شده است. در چند سده گذشته، داستانها و افسانههای بسیاری درباره وی گفته و نوشته شده است، ولی فقط در صد سال گذشته و به ویژه در چند دهه اخیر است كه پژوهشگران توانستهاند اطلاعات جدید و نزدیک به واقعیت درباره زندگی و آثار او به دست آورند . اهمیت كارهای جابربن حیان در زمینه شیمی به حدی است كه جرج سارتون، تاری خنویس علم، او را «پدر و بنیانگذ ار شیمی» میداند و اریک جان هولمیار كه آثار او را از عربی و لاتین به انگلیسی ترجمه كرده است، او را هم شأن رابرت بویل، شیمیدان انگلیسی و آنتوان لاوازیه، شیمیدان فرانسوی به عنوان پایهگذاران دانش شیمی میداند. اولین ترجمهی رسالههای جابر كه در اوایل قرن دوازدهم میلادی در اروپا ظاهر شد، تا چند سده بعد از وی، مهمترین درس نامه شیمی در اروپا بود. مطالبی كه درباره زندگی او میدانیم با افسانههای زیادی آمیخته است . امید است با پژوهشهای بیشتر و یافتن بقیه كتابهای او به زبان عربی یا زبانهای دیگر، زندگینامه دقیقتری از او تهیه شود. با یافتن این آثار، بعضی از مطالبی را كه دربارهی او میدانیم، ممكن است اصلاح شده و یا تغییر یابند. در این بخش به مهمترین نكات زندگی او كه بیشتر پژوهشگران در مورد آن همرأی هستند میپردازیم.
حجم
۴٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه
حجم
۴٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه