کتاب روایت های روزمره از دمانس وندی میچل + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب روایت های روزمره از دمانس

کتاب روایت های روزمره از دمانس

معرفی کتاب روایت های روزمره از دمانس

کتاب روایت های روزمره از دمانس (What I Wish People Knew About Dementia a From Someone Who Knows) نوشته وندی میچل و ترجمه سحر رمضانی یاهویی، اثری مبتنی بر تجربه‌ی زیسته‌ی نویسنده از زندگی با زوال عقل است. این کتاب که توسط انتشارات بذر خرد منتشر شده، با بازگویی روایت‌های روزمره از دمانس با نگاهی بی‌واسطه و صادقانه، به بررسی تأثیرات این بیماری بر جنبه‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی پرداخته است. نویسنده که خود با دمانس زودهنگام دست‌وپنجه نرم کرده، تلاش کرده است تا آموخته‌ها و تجربه‌هایش را با دیگران به اشتراک بگذارد و تصویری واقعی از زیستن با این بیماری ارائه دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روایت های روزمره از دمانس اثر وندی میچل

کتاب روایت‌های روزمره از دمانس اثری در قالب زندگی‌نامه و تجربه‌نگاری است که به‌طور مستقیم از دل تجربه‌های شخصی وندی میچل، نویسنده‌ی کتاب برآمده است. این کتاب با رویکردی مستند و تحلیلی به شرح زندگی روزمره‌ی فرد مبتلا به زوال عقل می‌پردازد و می‌کوشد ابعاد کمترشناخته‌شده‌ی این بیماری را از زاویه‌ی نگاه فرد مبتلا و اطرافیان او روشن کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی فصل‌هایی استوار است که هرکدام به یکی از جنبه‌های تأثیرگذار دمانس بر زندگی می‌پردازد؛ از حواس و روابط گرفته تا محیط، عواطف و نگرش فردی.

نویسنده نه‌تنها تجربه‌ی خود، بلکه روایت‌های دیگر مبتلایان و مراقبان را نیز وارد متن کرده است تا تصویری چندصدایی و جامع‌تر از این بیماری ارائه دهد. کتاب روایت‌های روزمره از دمانس به‌دور از شعار و اغراق و با زبانی صمیمی و بی‌پرده تلاش کرده است تا همدلی و آگاهی بیشتری نسبت به چالش‌های مبتلایان و خانواده‌هایشان ایجاد کند و راه‌هایی برای مواجهه‌ی بهتر با این وضعیت پیشنهاد دهد. اثر حاضر تلاشی است برای بازکردن دریچه‌ای تازه به دنیای مبتلایان به زوال عقل و ایجاد همدلی و آگاهی بیشتر در جامعه. وندی میچل این کتاب را با همکاری آنا وارتون نوشته است.

خلاصه کتاب روایت های روزمره از دمانس

کتاب با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که در آن وندی میچل از تجربه‌ی خود پس از تشخیص دمانس زودهنگام سخن می‌گوید. او با صراحت از ترس‌ها، سردرگمی‌ها و ناآگاهی‌های اولیه پس از مواجهه با بیماری می‌نویسد و تأکید می‌کند که هدفش از نگارش این کتاب به‌اشتراک‌گذاری آموخته‌ها و تجربه‌هایی است که می‌تواند برای دیگر مبتلایان، مراقبان و حتی افراد کنجکاو مفید باشد. کتاب در شش فصل به بررسی تأثیر دمانس بر جنبه‌های مختلف زندگی می‌پردازد. در فصل نخست، تغییرات حسی و تأثیر دمانس بر حواس پنج‌گانه بررسی شده است. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره نشان داده که چگونه بیماری بر تجربه‌ی غذاخوردن، انتخاب غذا، حس بویایی، شنوایی و بینایی تأثیر می‌گذارد و حتی کارهای ساده‌ای مانند آشپزی یا تشخیص رنگ‌ها و صداها را به چالشی جدی بدل می‌کند. در ادامه روایت‌هایی از دیگر مبتلایان و مراقبان آورده شده تا نشان دهد تجربه‌ی دمانس برای هر فرد منحصربه‌فرد است و هیچ نسخه‌ی واحدی برای مواجهه با آن وجود ندارد. نویسنده به نقش محیط، روابط اجتماعی و حمایت اطرافیان اشاره و تأکید کرده که تغییرات کوچک در محیط یا رفتار مراقبان می‌تواند کیفیت زندگی مبتلایان را به‌شدت بهبود بخشد. بخش‌هایی از کتاب به موضوعاتی مانند ازدست‌دادن هویت، چالش‌های ارتباطی، احساس گناه یا شرمندگی و راهکارهای عملی برای حفظ استقلال و کرامت فردی اختصاص یافته است. تجربه‌های شخصی نویسنده با یافته‌های پژوهشی و توصیه‌های متخصصان ترکیب شده تا تصویری واقع‌گرایانه و کاربردی از زیستن با دمانس ارائه شود.

چرا باید کتاب روایت های روزمره از دمانس را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی بی‌واسطه و مبتنی بر تجربه‌ی زیسته، تصویری واقعی از زندگی با دمانس ارائه داده است. کتاب روایت‌های روزمره از دمانس نه‌تنها به مشکلات و چالش‌های روزمره‌ی مبتلایان می‌پردازد، بلکه راهکارهایی برای مواجهه‌ی بهتر با این وضعیت پیشنهاد داده است. ترکیب روایت‌های شخصی با یافته‌های علمی و توصیه‌های عملی، این کتاب را به منبعی ارزشمند برای افزایش آگاهی و همدلی بدل کرده است. خواندن این اثر می‌تواند به درک بهتر نیازها و احساسات مبتلایان و خانواده‌هایشان کمک کند و نگرش جامعه را نسبت به این بیماری انسانی‌تر و واقع‌بینانه‌تر سازد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با دمانس یا زوال عقل درگیر هستند؛ چه به‌عنوان مبتلا و چه مراقب یا عضو خانواده. همچنین این اثر برای دانشجویان و فعالان حوزه‌های روان‌شناسی، پرستاری، مددکاری اجتماعی و علاقه‌مندان به موضوعات سلامت روان و سالمندی مناسب است. افرادی که به‌دنبال افزایش همدلی و شناخت عمیق‌تر نسبت به چالش‌های زیستن با بیماری‌های مزمن هستند نیز از این کتاب بهره خواهند برد.

درباره وندی میچل

وندی میچل (Wendy Mitchell) در ۳۱ ژانویه‌ی ۱۹۵۶ به دنیا آمد و در ۲۲ فوریه‌ی ۲۰۲۴ درگذشت. او نویسنده و فعالی بریتانیایی بود که با مبارزه و فعالیت‌های خود در زمینه‌ی زوال عقل، الهام‌بخش بسیاری از افراد شد. کودکی خود را در خانواده‌ای شاغل در یک میخانه گذراند. پس از طلاق، به‌تنهایی دو دخترش را بزرگ کرد و پیش از بازنشستگی در نقش‌های اداری و مدیریتی در خدمات درمان همگانی بریتانیا کار کرد. پس از تشخیص زوال عقل در سال ۲۰۱۴ به کمپین افزایش آگاهی درباره‌ی بیماری و حمایت از افرادی که بیماری آن‌ها تازه تشخیص داده شد، پرداخت و با نوشته‌ها و فعالیت‌های خود نشان داد که زندگی با زوال عقل همچنان ممکن و ارزشمند است. او نویسنده‌ی سه کتاب پرفروش با عنوان‌های «کسی که قبلاً می‌شناختم» (۲۰۱۸)، «آنچه دوست داشتم مردم درباره‌ی زوال عقل بدانند» (۲۰۲۲) و «یک چیز آخر: چگونه با پایان زندگی کنار بیاییم» (۲۰۲۳) بوده است. این نویسنده با بلاگ‌نویسی روزانه و مشارکت در سازمان‌ها به آموزش و حمایت از جامعه‌ی مبتلایان پرداخت و در پروژه‌های رسانه‌ای از جمله یک سریال و یک فیلم به نام Still Alice به افراد مشاوره داد. وندی میچل همچنین با چالش‌های سالانه خود برای جمع‌آوری کمک مالی برای Dementia UK، شجاعت و تعهدش را به نمایش گذاشت و نهایتاً با انتخاب توقف داوطلبانه‌ی خوردن و نوشیدن (VSED) زندگی‌اش را به پایان رساند؛ درحالی‌که همچنان بر حقوق افراد برای انتخاب پایان زندگی تأکید داشت. او در زمان مرگ ۶۸ساله بود. دو دخترش بازمانده‌ی او بودند.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

وندی میچل دو دکترای افتخاری سلامت از دانشگاه‌های برادفورد و هال و در سال ۲۰۲۳ نشان British Empire Medal (مدال امپراتوری بریتانیا) را برای خدماتش به افراد مبتلا به زوال عقل دریافت کرد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- Irish Times: خواندن این کتاب جذاب و امیدوارکننده است. گرمای خاص و خوش‌بینی وندی میچل تقریباً در هر صفحه می‌درخشد.

- Observer: این کتاب با هدف تبدیل ناامیدی به امید نوشته شده؛ نوعی راهنمای عملی برای افرادی که با زوال عقل زندگی می‌کنند. کتاب با فرمولی عملی و آرام‌بخش پیش می‌رود؛ یک دشواری را بردارید و راهی برای غلبه بر آن بیابید. در زیر تمام نکات خردمندانه و عملی، پیام عمیق‌تر و هستی‌شناسانه‌ای وجود دارد که برای همه‌ی ما، چه جوان و چه پیر و چه سالم و چه ضعیف صادق است.

Financial Times: این اثر ترکیبی قانع‌کننده از راهنمای عملی و بیانیه‌ای برای رویکردی همدلانه‌تر و آگاهانه‌تر نسبت به یک بیماری است.

- Michael Ball, BBC Radio 2: خواندن این کتاب واجب است. این کتاب راهنمایی عملی و بسیار صادقانه برای زندگی پس از تشخیص زوال عقل ارائه داده است.

- The Times: کتاب روایت‌های روزمره از دمانس اثری روشنگر است. بسیاری از کتاب‌ها درباره‌ی زوال عقل بر جنبه‌های زیستی، انواع بالینی، ابعاد اجتماعی و تأثیر آن بر مراقبان و عزیزان تمرکز دارند، اما آثاری که به قلم خودِ افراد مبتلا نوشته شده باشد، اندک بوده است. خاطرات وندی میچل به ادبیات روبه‌رشدِ خاطرات پزشکی می‌پیوندد و مانند بهترین نوشته‌های سفر یا گزارش‌ها، خواننده را به دنیای دیگری می‌برد.

بخشی از کتاب روایت های روزمره از دمانس

«به منظرهٔ روبه‌روی پنجرهٔ اتاق‌خوابم خیره شده‌ام. اتاقی که بیشتر ساعت‌های روز را در آن می‌گذرانم. همه‌چیز همان‌طور است که همیشه بود. نوک درختان بلند به‌آرامی در دامنِ آسمان سفید زمستانی به این‌سو و آن‌سو می‌روند و درون خانه صدای ملایم گرمایش مرکزی به گوش می‌رسد. گرم و راحت هستم. بااین‌حال، ذهنم کاملاً خالی است. به انگشتانم نگاه می‌کنم که روی صفحه‌کلید حرکت می‌کنند و کلماتی که روی صفحه ظاهر می‌شوند. کلمات را می‌خوانم اما هیچ واکنشی درونم برانگیخته نمی‌شود. جایی در عمق وجودم می‌دانم که من این کلمات را روی صفحه پدید می‌آورم -کسی جز من نمی‌تواند باشد- اما آن‌ها جدا از من به نظر می‌رسند. گویا از روی شانهٔ فرد دیگری که مشغول نوشتن است، به صفحه‌نمایش نگاه می‌کنم. شاید از جهاتی همین‌گونه باشد.

این لحظات نمایش‌وار که هر چند هفته یک بار مانند سونامی به ذهنم هجوم می‌آورد، تمام افکارم را تغییر می‌داد و برخی دیگر را غرق می‌کرد. اما حالا آن‌قدر مرتب اتفاق می‌افتد -دو یا سه بار در هفته- که به این نوع اختلال در زندگی‌ام عادت کرده‌ام. حالا نشانه‌هایش را می‌شناسم، اما موجش هنوز بر من غلبه می‌کند تا جایی که احساس می‌کنم از زیر سطح آینه‌مانندِ آب به دنیا نگاه می‌کنم. همه‌چیز نزدیک است و مثل قبل به نظر می‌رسد، اما به‌نوعی برایم دست‌نیافتنی شده است.»

دکتر آرش نوروزی ایران زاد
۱۴۰۴/۰۸/۲۱

کتاب بسیار مفید و آموزنده و کاربردی هست برای مطالعات و تحقیقات و پژوهش های بالینی دمانس که ترجمه بسیار روان و خوشخوان دارد