کتاب روایت های روزمره از دمانس وندی میچل + دانلود نمونه رایگان

کتاب روایت های روزمره از دمانس

نویسنده:وندی میچل
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب روایت های روزمره از دمانس

کتاب روایت‌های روزمره از دمانس نوشته‌ی وندی میچل و با ترجمه‌ی سحر رمضانی یاهوئی، اثری غیرداستانی و مبتنی بر تجربه‌ی زیسته‌ی نویسنده از زندگی با زوال عقل است. این کتاب توسط انتشارات بذر خرد منتشر شده است و به‌صورت الکترونیکی در دسترس قرار دارد. روایت‌های روزمره از دمانس با نگاهی بی‌واسطه و صادقانه، به بررسی تأثیرات این بیماری بر جنبه‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی می‌پردازد. نویسنده که خود با دمانس زودهنگام دست‌وپنجه نرم می‌کند، تلاش کرده است تا آموخته‌ها و تجربه‌هایش را با دیگران به اشتراک بگذارد و تصویری واقعی و ملموس از زیستن با این بیماری ارائه دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روایت های روزمره از دمانس

روایت‌های روزمره از دمانس اثری است که در ژانر زندگی‌نامه و تجربه‌نگاری قرار می‌گیرد و به‌طور مستقیم از دل تجربه‌های شخصی وندی میچل، نویسنده‌ی کتاب، برآمده است. کتاب با رویکردی مستند و تحلیلی، به شرح زندگی روزمره‌ی فردی مبتلا به زوال عقل می‌پردازد و تلاش دارد تا ابعاد کمترشناخته‌شده‌ی این بیماری را از زاویه‌ی نگاه فرد مبتلا و اطرافیانش روشن کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی فصل‌هایی استوار است که هرکدام به یکی از جنبه‌های تأثیرگذار دمانس بر زندگی می‌پردازد؛ از حواس و روابط گرفته تا محیط، عواطف و نگرش فردی. نویسنده نه‌تنها تجربه‌ی خود، بلکه روایت‌های دیگر مبتلایان و مراقبان را نیز وارد متن کرده است تا تصویری چندصدایی و جامع‌تر از این بیماری ارائه دهد. روایت‌های روزمره از دمانس به‌دور از شعار و اغراق، با زبانی صمیمی و بی‌پرده، تلاش می‌کند همدلی و آگاهی بیشتری نسبت به چالش‌های مبتلایان و خانواده‌هایشان ایجاد کند و راه‌هایی برای مواجهه‌ی بهتر با این وضعیت پیشنهاد دهد.

خلاصه کتاب روایت های روزمره از دمانس

این کتاب غیرداستانی است و خلاصه‌ی آن بر محور پیام‌ها و ایده‌های اصلی شکل می‌گیرد. روایت‌های روزمره از دمانس با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که در آن وندی میچل، نویسنده، از تجربه‌ی شخصی خود پس از تشخیص دمانس زودهنگام سخن می‌گوید. او با صراحت از ترس‌ها، سردرگمی‌ها و ناآگاهی‌های اولیه پس از مواجهه با بیماری می‌نویسد و تأکید می‌کند که هدفش از نگارش این کتاب، به‌اشتراک‌گذاری آموخته‌ها و تجربه‌هایی است که می‌تواند برای دیگر مبتلایان، مراقبان و حتی افراد کنجکاو مفید باشد. کتاب در شش فصل به بررسی تأثیر دمانس بر جنبه‌های مختلف زندگی می‌پردازد: - در فصل نخست، تغییرات حسی و تأثیر دمانس بر حواس پنج‌گانه بررسی شده است. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره، نشان داده است که چگونه بیماری بر تجربه‌ی غذاخوردن، انتخاب غذا، حس بویایی، شنوایی و بینایی تأثیر می‌گذارد و حتی کارهای ساده‌ای مانند آشپزی یا تشخیص رنگ‌ها و صداها را به چالشی جدی بدل می‌کند. - در ادامه، روایت‌هایی از دیگر مبتلایان و مراقبان آورده شده است تا نشان دهد تجربه‌ی دمانس برای هر فرد منحصر به فرد است و هیچ نسخه‌ی واحدی برای مواجهه با آن وجود ندارد. - نویسنده به نقش محیط، روابط اجتماعی و حمایت اطرافیان اشاره کرده است و تأکید دارد که تغییرات کوچک در محیط یا رفتار مراقبان می‌تواند کیفیت زندگی مبتلایان را به‌شدت بهبود بخشد. - بخش‌هایی از کتاب به موضوعاتی مانند از دست‌دادن هویت، چالش‌های ارتباطی، احساس گناه یا شرمندگی، و راهکارهای عملی برای حفظ استقلال و کرامت فردی اختصاص یافته است. - در سراسر کتاب، تجربه‌های شخصی نویسنده با یافته‌های پژوهشی و توصیه‌های متخصصان ترکیب شده است تا تصویری واقع‌گرایانه و کاربردی از زیستن با دمانس ارائه شود. در مجموع، روایت‌های روزمره از دمانس تلاشی است برای باز کردن دریچه‌ای تازه به دنیای مبتلایان به زوال عقل و ایجاد همدلی و آگاهی بیشتر در جامعه.

چرا باید کتاب روایت های روزمره از دمانس را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی بی‌واسطه و مبتنی بر تجربه‌ی زیسته، تصویری واقعی و ملموس از زندگی با دمانس ارائه داده است. روایت‌های روزمره از دمانس نه‌تنها به مشکلات و چالش‌های روزمره‌ی مبتلایان می‌پردازد، بلکه راهکارهایی برای مواجهه‌ی بهتر با این وضعیت پیشنهاد داده است. ترکیب روایت‌های شخصی با یافته‌های علمی و توصیه‌های عملی، کتاب را به منبعی ارزشمند برای افزایش آگاهی و همدلی بدل کرده است. خواندن این اثر می‌تواند به درک بهتر نیازها و احساسات مبتلایان و خانواده‌هایشان کمک کند و نگرش جامعه را نسبت به این بیماری انسانی‌تر و واقع‌بینانه‌تر سازد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با دمانس یا زوال عقل درگیر هستند، چه به‌عنوان مبتلا، چه مراقب یا عضو خانواده. همچنین برای دانشجویان و فعالان حوزه‌های روان‌شناسی، پرستاری، مددکاری اجتماعی و علاقه‌مندان به موضوعات سلامت روان و سالمندی مناسب است. افرادی که به دنبال افزایش همدلی و شناخت عمیق‌تر نسبت به چالش‌های زیستن با بیماری‌های مزمن هستند نیز از این کتاب بهره خواهند برد.

بخشی از کتاب روایت های روزمره از دمانس

«زوال عقل رابطهٔ ما با غذا را تغییر می‌دهد و اندک‌اندک لذت غذاخوردن را از بین می‌برد. من قبلاً عاشق فرصت‌هایی برای ارتباطات اجتماعی بودم که به‌گونه‌ای با غذا مرتبط بود. قابلمهٔ بزرگی پر از خورشتِ کاری که روی اجاق می‌جوشید، فضای پر از عطر ادویه‌ها، دعوت از دوستان و نشستن آن‌ها دور میزی که با دسته‌گلی از باغ تزیینش کرده بودم. نمی‌توانم دقیق بگویم چه زمانی جنبهٔ اجتماعی غذاخوردن برایم طاقت‌فرسا شد. شاید وقتی که دیگر نمی‌توانستم از مکالماتِ سر میز غذا سر درآورم یا وقتی که به رسمِ ادب دستمال‌سفره را روی زانویم می‌انداختم و بدون مشارکت در بحث‌ها فقط گوش می‌دادم. شاید هم وقتی که صدای گوش‌خراش قاشق و چنگال روی بشقاب‌ها آن‌قدر آزاردهنده شد که احساس اضطراب و ناامنی می‌کردم. خوردن تجربه‌ای کاملاً حسی است و علاوه‌بر حس چشایی و بویایی با لامسه، شنوایی و بینایی هم رابطه دارد. پس از ابتلا به این بیماری با دیدن رومیزی سیاه گیج می‌شدم و فکر می‌کردم شاید میز زیرش گودالی عمیق وسط اتاق غذاخوری باشد. حتی وقتی چشمانم با مغزم هماهنگ می‌شد و می‌فهمیدم که آن سیاهی فقط رومیزی است، نمی‌دانستم میزِ زیرش کجا شروع و کجا تمام می‌شود.»

۲۵%