دانلود و خرید کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار بهروز ثروتیان
تصویر جلد کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار

کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار

معرفی کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار

کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار نوشته بهروز ثروتیان است. کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار به اشارات عارفانه به رموز آیات و اخبار  پرداخته است.

درباره کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار

هدف اصلی و اساسی از فراهم آوردن این دفتر با عنوانِ «نوبت سوم» آشنایی با مکتب قرآن است و مخصوصاً جلب و جذب جوانان به سوی خواندن آیات قرآنی و درک و فهم معانی به شیوه‌ای آسان و ساده و شیرین و دلنشین است. و این خود نکته‌ای‌ است که عشق با جوانی همراه و همدم و همراز است و عقل با پیری سازگار و همآواز. نوبت سوّم تفسیر و اشارات عارفانۀ آمیخته به احساسات و خیالسازی‌ های عاشقانه است و طبعاً خواندن روایات مربوط به دردمندانِ صحرای عشق و دلباختگان وادیِ حیرت و شیفتگانِ باغ و روضۀ معرفت، جوانان را بیشتر دل‌خوش کننده‌تر است همچنان که تلخی موعظه و پند و بندِ قوانین و اصول فقاهت برای ایشان ناگوارتر است.

در این زحمت و دقّت حتّی اگر یک لحظه، نگاهِ جوانی علاقه‌مند به سویِ روایتی خوش و شیرین جلب شود، سعی نگارنده در پیشگاه حضرت حقّ مأجور افتاده است.

نوبت سوم از تفسیر کشف‌الاسرار، بخش هنرمندانه و ادبیِ این تفسیر همراه کشف رازها و رمزهای آیات قرآنی است که نزدیک به یک‌هزار سال است در گوشۀ خلوت افتاده و به باد فراموشی سپرده شده است، کمتر کسی از ارزش و اهمیّت آن خبر دارد، هدف دیگر ما آزاد کردن این اثر هنرمندانه از قفس خلوت و پردۀ فراموشی است تا مردم ما بدانند چه گنج‌خانۀ گرانبهایی در دامن تفسیری از تفاسیر قرآنی نهاده‌اند، ضمن بهره‌مندی و آگاهی از مطالب عارفانۀ آن و کسب لذّت معنوی که از ویژگی‌های هنر است در بررسی این بخش هنری معلوم می‌شود که بسیاری از اصطلاحات فارسی با لغات و ترکیبات عربی جابه‌جا شده است.

خواندن کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان بهمتون کهن ادبی و دینی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب تفسیر کشف الاسرار و عدة الابرار

میبدی، ذیل آیۀ ۲۴ سورۀ أنفال و در تفسیر نوبت سوّم آن می‌نویسد:

«توحیدْ صفتِ روندگان است و تحقیقْ حالِ ربودگان»، امروز پس از گذشت نهصد سال می‌بینیم کلمۀ «روندگان» که واژه‌ای فارسی است به صورت اصطلاح عربیِ «سالکان» تغییر یافته و «ربودگان» را نیز با کلمه و اصطلاح «مجذوبان» جابه‌جا کرده‌اند.

قرآن مجید خود منبع اصلی مسائل روانی و مطالب معنوی است، چنان‌که در باب تحقیق صبر و ذکر و احسان و انفاق و تشخیص همۀ معانی خوب و بد می‌توان بر اساس نصّ قرآن مقاله‌ها و دفترها نوشت، با این همه در نوبت سوم از تفسیر کشف‌الاسرار با بسیاری از موضوعات روان‌شناختی و روان‌کاوی روبه‌رو می‌شویم که بی‌تردید متخصّصان روان‌شناس و روان‌کاو را به‌کار می‌آید و دیگران را نیز آگاهی می‌افزاید.

و در این بحث بی‌گمان دقّت در معانی سخنان ضرورت دارد وگرنه خواندن متن نوبت سوم به خواندن و ازبر کردن ابیات حافظ و اشعار نظامی گنجه‌ای می‌ماند که خواننده‌اش با خوشی و لذّت تمام می‌خواند و چنان گمان می‌برد که همۀ معانی سخنان رازناک آن دو هنرمند رمزگوی را می‌فهمند، امّا چون مرحلۀ سؤال و امتحان پیش می‌آید معلوم می‌ گردد، همۀ زه و احسنت‌ها برای صورت کلام بوده است. برای مثال چند کلمه‌ای از استغاثه و فریادخواهی در نوبت سوم سورۀ انفال ضبط می‌شود که در معنی «حیرت» و اختلاف‌نظر مخلص و عارف و موحّد، سخن می‌گوید:

﴿إذ تَستَغیثُونَ رَبَّکُم...﴾ـ آیۀ ۹/ انفال (۸)

«<‌ به یاد آورید <زمانی را که پروردگارِ خود را به فریاد می‌خواستید ...»

حسین امیری
۱۴۰۲/۰۹/۲۴

نویسنده: ابوالفضل رشید الدین میبدی کشف الاسرار و عدة الابرار کتابی در تفسیر قرآن و عظیم‌ترین و قدیمی‌ترین تفسیر عرفانی فارسی، نوشته ابوالفضل رشید الدین میبدی در دهه ۵۲۰ قمری است. این کتاب بر اساس تفسیر هروی خواجه عبدالله انصاری (یا

- بیشتر
mohsen
۱۴۰۱/۰۳/۲۴

با سلام هیچ کمکی در کمک به فهم بیشتر مطالب کتاب نشده است تنها قسمت های از کتاب انتخاب و جمع آوری شده است