کتاب شاه کلید نوجوانی
معرفی کتاب شاه کلید نوجوانی
کتاب شاه کلید نوجوانی نوشته غزاله امیدوار و محسن باصفا است. شاهکلید نوجوانی بهعنوان راهنمایی برای زندگی نوجوانان نوشته شده است. زبانی ساده و روان با مثالهای فراوان از دوران پرپیچوخم نوجوانی. هر فصل این کتاب در تلاش است تا یکی از قفلهای دوران نوجوانی را باز کند و نوجوانان با آموزشهایی که دریافت میکنند، این مسیر را آگاهانه طی کنند.
درباره کتاب شاه کلید نوجوانی
این کتاب در ۵ فصل نوشته شده است.
فصل اول به تعریف دوران نوجوانی میپردازد و اینکه موفقیت چیست.
در فصل دوم شما با نحوه شکلگیری عادتها در زندگی آشنا میگردید و عادتهای زیربنایی که باعث موفقیتتان میشود کاملا توضیح داده شده است.
در فصل سوم در مورد طرز فکر و اثرات آن در زندگیتان صحبت کردهایم.
در فصل چهارم سبک زندگی یک نوجوان موفق معرفی شده است.
در فصل پنجم مهارتهای یک نوجوان موفق معرفی شده و هریک از آنها بهطور کاملا ساده و کاربردی آموزش داده شده است.
خواندن کتاب شاه کلید نوجوانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به نوجوانان و والدین و مربیانی که با نوجوانان سرو کار دارند پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب شاه کلید نوجوانی
طبق تعاریف روانشناسی، نوجوانی، مرحلهای از رشد فیزیکی و روانی انسان است که بین کودکی و جوانی روی میدهد. این مرحله، همراه با تغییرات جسمی، اجتماعی و روانشناختی است. در بسیاری از پژوهشها نوجوانی را به سه دوره تقسیم میکنند:
- نوجوانی اولیه یعنی ۱۲ تا ۱۴سالگی؛
- اواسط نوجوانی یعنی ۱۴ تا ۱۶ سالگی؛
- اواخر نوجوانی ۱۶ تا ۱۹ سالگی.
پس از اینجا به بعد منظور ما از نوجوان، فردی است که بین ۱۲ تا ۱۹ سال سن دارد.
الآن در کدامیک از مراحل نوجوانی قرار داری؟
در این دوره رشد جسمانی نوجوان کامل شده و از نظر شناختی نیز رشد کرده و در پایان از نظر عاطفی نیز باثباتتر میگردد. در اواخر این دوره و برای ورود به جوانی، تو باید بتوانی تصمیمات مهمی در مورد زندگی خود بگیری، بهعنوان مثال:
- به سوالات اساسی در مورد هویت خود پاسخ دهی.
- به ایدئولوژی و خط مشی ثابتی در زندگی برسی.
- قادر به انتخابهای مهم خود بر طبق معیارهای واقعگرایانهای باشی.
همراه با تغییرات جنسی در نوجوانان، تغییرات عمدهای نیز در حیطه شناختی آنان رخ میدهد. «پیاژه»، روانشناس معروف، دوره نوجوانی را دوره رسیدن به تفکر انتزاعی میداند.
تفکر انتزاعی یعنی توانایی تشخیص و استخراج اطلاعات جزئی از یک مسئله کلی.
در نتیجه رسیدن به تفکر انتزاعی، قابلیت تجسم احتمالات نامحدود را پیدا میکنید و نهتنها به آنچه «هست» فکر میکنید، بلکه به آنچه «میتواند» باشد هم فکر میکنید.
بهخاطر همین تغییرات ممکن است جذب مسائل فلسفی و سیاسی شوید. شما قادر به تجسم دنیای آرمانی خود میگردید و بههمینخاطر ممکن است به این اندیشه برسید که افرادی مثل والدین، معلمان یا دوستان صمیمیتان که در گذشته مورد قبول و تحسین شما بودند، دیگر افراد بینقصی نیستند.
یکی دیگر از ویژگیهای شناختی نوجوانان، خودمحور بودن آنان است. خودمحور بودن به این معناست که شما خود را موجودی خاص میپندارید. همچنین تجارب زندگی خویش را منحصربهفرد تلقی میکنید. شما خود را فردی استثنایی میدانید، بههمینخاطر ریسکپذیری در شما افزایش مییابد. بهخاطر همین طرز تفکر، بیشتر در معرض خطراتی مثل اعتیاد به موادمخدر و اینترنت قرار خواهید داشت.
حجم
۲۰۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
حجم
۲۰۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه