کتاب طرح درس در فرآیند آموزش
معرفی کتاب طرح درس در فرآیند آموزش
کتاب طرح درس در فرآیند آموزش اثری نوشته امیرحسین آقاپور است که در انتشارات ندای کارآفرین به چاپ رسیده است. این کتاب که بر اساس تجربیات سالها فعالیت در زمینه تدریس نوشته شه است، نکاتی را جهت بهبود فرایند تدریس با مربیان در میان میگذارد.
درباره کتاب طرح درس در فرآیند آموزش
زمانی که یک مربی یا معلم برای حضور در کلاس حاضر میشود، باید درباره کاری که قرار است آن روز در کلاس انجام دهد، آمادگی کامل داشته باشد. اگر قرار است فعالیتی عملی در کلاس انجام شود، باید به زمانبندی و همچنین وسایل لازم برای آن در کلاس توجه کند. اگر قرار است مبحث جدید درسی آغاز شود، باید با تمرکز کافی و زمان مناسب به مباحث پرداخت و ... به طور کلی هر فعالیتی که معلم پیش از حضور در کلاسش انجام میدهد و برای کلاس حاضر میشود، طرح درسی است که او برای آن جلسه آماده کرده است.
نوشتن طرح درس برای معلم شفافیت و وضوح به همراه میآورد. او اهداف آموزشی، کلی و جزیی خود را میداند و بر اساس اهداف تعیین شده برنامههای کلاس را به طور مرتب و منظم میچیند. داشتن یک طرح درس قوی به دانش آموزان نیز کمک میکند تا با وضوح ذهن سر کلاس حاضر شوند. در عین حال اگر روزی مربی نتواند در کلاس حاضر شود، معلم جایگزین میتواند کار او را به خوبی انجام دهد.
امیرحسین آقاپور در کتاب طرح درس در فرآیند آموزش، هرآنچه را که لازم است یک مربی در ارتباط با طرح درس نویسی بداند، به او میآموزد. این کتاب مخاطبان را با تدریس اثربخش آشنا میکند. آنان را با طرح درس نویسی و مزایا و معایب طرح درس نوشتن آشنا میکند و کمکشان میکند تا کلاس درسی خود را به کلاسی فعال و تدریسشان را به تدریسی اثربخش تبدیل کنند.
کتاب طرح درس در فرآیند آموزش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب طرح درس در فرآیند آموزش را به تمام مربیان، معلمان و تمام کسانی که به ارتقای کارهای آموزشی خود اهمیت میدهند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب طرح درس در فرآیند آموزش
روش تدریس از محدوده علوم «روش شناختی» است که بیشتر جنبه کاربردی دارد و بر اساس خلاقیت و نوآوری فرادهنده شکل میگیرد، اما در نوشتار حاضر مواردی جهت بهینه سازی تدریس مطرح میشود که حاصل تجارب مدرّسان موفق بوده و با قوانین کلی علمی و عقلی سازگار است. از جمله موارد مهم در امر تدریس «تحلیل آموزش» است به این معنا که معلم پیش از آغاز سال تحصیلی در سه نکته مهم و اساسی متمرکز شده و مطابق آنها برنامه ریزی کند:
الف) تحلیل محتوای متن آموزش و تنظیم و دستهبندی مطالب بر اساس محتوا و زمان.
ب) تحلیل ابزار کمک آموزشی با توجه به امکانات موجود و محتوای مورد نظر.
ج) تحلیل روش تدریس با توجه به شناخت سطح مخاطب، زمان تعیین شده و محتوای آموزش.
از مجموعه این عملیات در روانشناسی تربیتی و فنون تدریس با عنوان «مهارتهای پیش از تدریس» یاد میشود. معلم با بررسی محتوا و ابزار کمک آموزشی موجود و متناسب با محتوا و انتخاب روش تدریس متناسب با محتوا و ابزار موجود میتواند سال تحصیلی را با اعتماد و اطمینان کامل آغاز کرده، از ابتدای دوره آموزش به رفع نواقص آن بپردازد.
در مورد تحلیل محتوایی باید به دو نکته اساسی توجه شود:
۱. بررسی محتوای متن آموزشی و تنظیم مطالب بر اساس تقدّم و تأخّر و سختی و آسانی مفاهیم
۲. زمانبندی منطقی با توجه به محتوای مذکور (با در نظر گرفتن تعطیلیهای رسمی) و هماهنگی با برنامههای کلان در سیستم آموزشی مؤسسه مربوط.
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
نظرات کاربران
مطالب این کتاب در مورد طرح درس نویسی کلی بودبه جز ۵صفحه اخرحدودا
کتاب بسیار مفید و کاربردی می باشد که به جزئیات روشهای عملی در تدریس پرداخته است و بخوبی مراحل تهیه و نوشتن یک طرح درس را توضیح می دهد. خواندن این کتاب را به همه علاقمندان حرفه تدریس توصیه می کنم