کتاب جمهوری غنا
معرفی کتاب جمهوری غنا
کتاب جمهوری غنا نوشته احمد علامه فلسفی است که به معرفی ویژگیهای طبیعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و جاذبههای گردشگری کشور غنا میپردازد و روابط ایران با این کشور را بررسی میکند.
درباره جمهوری غنا
جمهوری غَنا کشوری در غرب قاره آفریقا است. آکرا پایتخت این کشور است. واحد پول این کشور سِدی غنا نام دارد.
کشور غنا با ۵۳۷، ۲۳۸ کیلومتر مربع وسعت (هفتاد و پنجمین کشور جهان) در نیمکره شمالی (نصفالنهار مبدأ از آن میگذرد)، در باختر قاره آفریقا، درکنار اقیانوس اطلس و در همسایگی کشورهای ساحل عاج در غرب، بورکینافاسو در شمال و توگو در شرق واقع شدهاست.
کشور غنا، کشوری نیمه کوهستانی است که نواحی مرتفع آن عمدتاً در نواحی مرکزی و خاوری قرار دارند. جلگههای آن عمدتاً در نواحی جنوبی و پیرامون رود ولتا و شاخههای آن واقع شدهاند.از جمله مهمترین رودهای کشور میتوان به ولتا و شاخههای تای سیاه و ولتای سفید اشاره نمود. جنگلها در آن وسعت زیادی داشته و عمدتاً در نواحی جنوبی واقع شدهاند.
آب و هوای کشور گرم و مرطوب و پرباران است. بلندترین نقطه کشور غنا، قله آفاجوتوبا ۸۸۵ متر ارتفاع، و رود ولتا (۱۴۳، ۱کیلومتر) طویلترین رود آن است. دریاچه ولتا (۴۶۲/۸کیلومتر مربع) بزرگترین دریاچه کشور است.
زبان رسمی غنا انگلیسی است و ۶۷ درصد از مردم به آن تکلم میکنند. جمعیت غنا ۳۰ میلیون نفر است و مردم غنا از اقوام چندی تشکیل شدهاند. در حدود نیمی از غناییها از قوم آکان، حدود ۱۷ درصد از قوم داگبانی، ۱۴ درصد افه و بقیه از چند قوم دیگر هستند. ۹۸ درصد از مردم غنا سیاهپوست هستند. بیشتر مردم غنا مسیحی و حدود ۱۷ درصد نیز مسلمان هستند.
خواندن کتاب جمهوری غنا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کشورشناسی مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب جمهوری غنا
فرهنگ -حضور معاون رئیسجمهور غنا در جمع محبان اهلبیت (ع) معاون رئیس جمهور غنا ضمن حضور در مسجد اهلبیت (ع) شمال کشور غنا، با شیعیان و محبان اهلبیت (ع) در این منطقه دیدار و گفتگو کرد. "دکتر محمود باوُمیا" معاون رئیس جمهور غنا، طی سفر به شمال کشور غنا (تماله) با حضور در مسجد اهل بیت (ع) با شیخ عبدالمؤمن، و دیگر بزرگان در این کشور دیدار و گفتگو کرد.
نفوذ اسلام
اسلام در قرن پنجم هجری توسط عبدالله بن یاسین و ابوبکر لمتونی باین سرزمین نفوذ نمود و امپراطوری بت پرستی آن را مضمحل کرد و با این برنامه غنا از تمدن پویای اسلامی بهره مند شد. در قرن هشتم هجری نیز بازرگانان دیولا در نشر اسلام در این سرزمین نقش عمده ای را عهده دار بودند و در نتیجه تلاشها بی وقفه این افراد، دولتهای اسلامی همچون داگومبا، مامپورسی گنجاووالا در این کشور بوجود آمد، هنگامی که در شام تیره ای، استعمارگر پیرو یعنی انگلستان برای غارت غنا، باین سرزمین پا نهاد. شهرهایی چون باوکی، تامالی، سالوگاوکتی از مراکز مهم اسلامی به شمار می رفتند و در حال حاضر هم کثریت سکنه نواحی شمالی مسلمان هستند. با وجود آنکه ۳۰% سکنه ۱۴ میلیونی غنا موحدند، متاسفانه در امور سیاسی، نظامی و اداری نفوذ ناچیزی دارند. اقلیت پروتستان مذهب و نیز گروههای کاتولیک در راس امورند، ۴۰% مردم غنا، بت پرستند و از مذهب آنیمست پیروی می کنند. مسلمانان ۲۵۰ مسجد دارند و فقه اکثریت آنان مالکی است و فرقه قادریه در این کشوربین مسلمین نفوذ قابل توجهی دارند.
حجم
۷۷۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۷۶ صفحه
حجم
۷۷۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۷۶ صفحه