کتاب دو بهشت بنام والدین
معرفی کتاب دو بهشت بنام والدین
کتاب دو بهشت بنام والدین که به همت موسسه فرهنگی هنری سبلالسلام منتشر شده است یکی از کتابهای مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزشهای اخلاقی اسلام منتشر میشود.
مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.
مجموعه مباحث «پله پله تا ملاقات خدا» سالها پیش بهعنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سالها مباحث این کتاب بهصورت روزانه بر روی برگههایی عرضه میشد و اکنون انتشارات سدید آنها را در اختیار علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.
هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعفهـا و لغزشهـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.
کتاب دو بهشت بنام والدین، نگاهی اخلاقی به عقوق و حقوق والدین دارد.
خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعهاند.
بخشی از کتاب دو بهشت بنام والدین
هشدار! هشدار!
پدر و مادرهای ما آن قدر مهربان هستند که بدیهای ما را به رویمان نمیآورند و علیرغم انواع دلشکستگیها، از ما اعلام رضایت میکنند. عجیب است، حتی اگر به خانه سالمندان بروید، میبینید والدین پیر و فرتوتی که فرزندانشان باکمال بیانصافی آنها را رها کردهاند، باز هم نسبت به این فرزندان ابراز رضایت میکنند که بچههای خوبی هستند و مشغول زندگی خودشان هستند و ما از آنها توقع نداریم بیش از این به ما لطف کنند و ...!
اما زینهار که فریب این ابراز رضایتها را نخوریم!
وقتی مجالی باشد که والدین واقعاً سفرهٔ دلشان را باز کنند، آن وقت میبینیم که خبرهای دیگری است.
***
اولاً معنای عقوق و عاق والدین شدن، اذیت و آزار والدین است و لذا کسی که عاق میکند و به تعبیر بهتر عاق میشود، فرزندان هستند و نه والدین. ثانیاً باید در ملاک رعایت حقوق والدین و در مصادیق عقوق والدین تجدید نظر کنیم.
اگر ملاک عقوق والدین آن طور که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود، این باشد که پدر و مادرمان را ناراحت کنیم، کارمان زار است. مَن أحزَنَ والِدَیهِ فَقَد عَقَّهُما. (کنزالعمّال، ۴۵۵۳۷)
گاهی ناراحتی از کارهای ناشایستی است که انجام دادهایم و گاهی ناراحتی والدین از کارهای شایستهای است که انجام ندادهایم. دقت کردهاید؟
اگر پدر و مادر توقع داشتند درس ما خیلی بهتر از آنی باشد که الان هست و ما با بازیگوشی و تفریح و کم کاری و ... در حالی که میتوانستیم به مدارج بالاتری برسیم و نرسیدیم، آنها را ناراحت کردهایم. تعارف بردار نیست.
تازه ملاک سختتری هم وجود دارد و آن این است که اگر حقوق والدین را رعایت نکنیم، حتی اگر آنها از آن حقوق اطلاع نداشته باشند و حتی اگر از عدم رعایت آن حقوق ناراحت نشوند، ما خطاکاریم.
حالا بیاییم از این طرف نگاه کنیم و خوبیها و زیباییها و اصطلاحاً نیمه پر لیوان را ببینیم. نکته جالب این است که والدین ما کوچکترین خوبی ما را میبینند و آن را بزرگ جلوه میدهند.
یک بُعد ماجرا این است که ما هر چقدر هم که بد باشیم، والدین، ما را خوب میبینند. به قول معروف اگر بچه سوسکه از دیوار بالا برود، مادرش میگوید قربان دست و پای بلورین تو!
اما بعد دیگر و مهمتر این است که اگر در حقشناسی آنها و رعایت حقوق ایشان تلاش کنیم، این رفتار ما را بخوبی درک میکنند و آن را بزرگ جلوه میدهند. از جمله نزد خدا، و این خیلی به نفع ماست. در ادامه مروری میکنیم بر حقوق فراوان والدین که از بیشتر آنها غافل بودهایم.
در این دنیا بما نعمات زیادی داده شده و میشه و خواهد شد از قبیل بدن، خونه، ماشین، شغل، عشق ، همسر، فرزند، و خیلی نعمتهای مادی و معنوی دیگه که در صورت فقدان هرکدوم باز امید بدست آوردنشون هست
خیـــلی عالی و تاثیــرگذار بود داستان های کوتاه و بسیار زیبایی داشت👌 پیشنهاد میکنم حتما بخونید
بنده این توفیق را داشتم و دارم که همراه پدر و مادر سالخورده ام زندگی کنم و تا جایی که خدا نعمت و توفیق داد در خدمتشان باشم ، این را با تمام وجود عرض میکنم ، خدمت به پدر
خیلی خیلی عالی بود من همیشه دنبال یه همچین کتابی بودم که انقدر خوب وروان درباره والدین صحبت کنه یکی از بهترین و مفیدترین کتابایی که خوندم حتمااااا بخونید مطالبی داره که ممکنه هیچ وقت ازش اطلاع نداشته باشید وخیلی کمکتون میکنه که با
واقعا کاربردی و عالی بود. این مجموعهی پله پله تا خدا خیلی مطالب نابی داره به همه عزیزانی که دنبال اصلاح رفتار و رشد معنوی هستند مطالعه این کتاب و کتب این مجموعه رو پیشنهاد میدم. نویسنده اصلی که نامی ازشون برده نشده
این چند صفحه ای که خوندم نکته برداری کردم خوب بود خلاصه بود چون برای عمل کردن بود
کتاب خوبی بود در سطح متوسط و متناسب جوانان....البته بقیه هم به فراخور خودشان می توانند بهره ببرند اگر....
واقعا تحت تاثیز قرار گرفتم ...از این رشته کتاب، فقط با این کتاب دو سه بار اشک چشمم افتاد...