کتاب ما را ز باده گلگون خراب کن
معرفی کتاب ما را ز باده گلگون خراب کن
کتاب ما را ز باده گلگون خراب کن که به همت موسسه فرهنگی هنری سبلالسلام منتشر شده است یکی از کتابهای مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزشهای اخلاقی اسلام منتشر میشود.
مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.
مجموعه مباحث «پله پله تا ملاقات خدا» سالها پیش بهعنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سالها مباحث این کتاب بهصورت روزانه بر روی برگههایی عرضه میشد و اکنون انتشارات سدید آنها را در اختیار علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.
هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعفهـا و لغزشهـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.
کتاب ما را ز باده گلگون خراب کن نگاهی اخلاقی به محبت و دعا است.
خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعهاند.
بخشی از کتاب ما را ز باده گلگون خراب کن
رسول خدا صلی الله علیه و آله حسنین را در آغوش گرفته بود و میبوسید. اقرع بن حابس عرض کرد: یا رسول الله! من دارای ده فرزند هستم، تاکنون هیچ یک را نبوسیدهام.
حضرت فرمود: کسی که رحم نکند، به او رحم نمیشود. من لایَرحَم، لایُرحَم.
حضرت چنان خشمگین شده بود که چهرهاش سرخ شد. حضرت ادامه داد: خداوند مهر و محبت را از قلب تو بیرون کرده. آن کس که به کودکان رحمت و محبت نداشته باشد و به بزرگسالان احترام نکند، از ما نیست. (بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۸۲)
اگر احساس ایمان و معنویتی به ما دست داد و با چهره عبوس و اخمو، از اطرافیان فاصله گرفتیم، مطمئن باشیم که بیراهه رفتهایم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بهترین مؤمنین کسانی هستند که با دیگر مؤمنین انس میگیرند. در کسی که با دیگران انس نمیگیرد و نمیگذارد با او انس بگیرند، خیری نیست. خَیْرُ الْمُؤْمِنِینَ مَنْ کَانَ مَأْلَفَةً لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لَا خَیْرَ فِیمَنْ لَا یَأْلَفُ وَ لَا یُؤْلَفُ (مستدرکالوسائل، ج ۸، ص ۴۵۰)
وقت نماز بود و رسول خدا صلی الله علیه و آله در راه مسجد، که کودکان از او خواستند با آنها بازی کند. بازی ادامه یافت و کودکان راضی نمیشدند رسول خدا را رها کنند. بلال آمده بود در کوچه ها به دنبال حضرت میگشت. خواست بچهها را گوشمالی دهد و پیامبر را از دستشان آزاد کند که حضرت فرمود: «بلال، تنگ شدن وقت نماز، برای من محبوبتر از رنجاندن این کودکان است.» بلال به دستور حضرت به خانه پیامبر رفت و هشت دانه گردو آورد تا بچهها راضی شدند رسول خدا را به هشت گردو به بلال بفروشند!
سپس فرمود: خداوند برادرم یوسف را رحمت کند که برادرانش از سر دشمنی او را به بهای اندکی فروختند و این کودکان از روی نادانی مرا میفروشند. (نفائس الاخبار، ص ۲۸۶)
کتاب خوبی بود با اینکه برخی مطالب و مفاهیم را در کتابهای دیگر خوانده بودم اما باز هم نکته های جدیدی داشت که إن شاالله بتوانم استفاده کنم با تشکر از نویسنده کتاب
کتاب خیلی خوبیه فکر می کنم برای اکثر سلیقه ها جالبه هم جذابه هم بار علمی خوبی داره مخصوصا داستان ها و اشعاری که به محتوا و رساندن پیام خیلی کمک میکنه دمتون گرم