کتاب چند خوردی چرب و شیرین از طعام؟!
معرفی کتاب چند خوردی چرب و شیرین از طعام؟!
کتاب چند خوردی چرب و شیرین از طعام؟! که به همت موسسه فرهنگی هنری سبلالسلام منتشر شده است یکی از کتابهای مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزشهای اخلاقی اسلام منتشر میشود.
مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.
مجموعه مباحث «پله پله تا ملاقات خدا» سالها پیش بهعنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سالها مباحث این کتاب بهصورت روزانه بر روی برگههایی عرضه میشد و اکنون انتشارات سدید آنها را در اختیار علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.
هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعفهـا و لغزشهـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.
خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعهاند.
بخشی از کتاب چند خوردی چرب و شیرین از طعام؟!
در دعای بسیار معنوی کمیل عرضه میکنیم که یا رَبّ قَوّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی، خدایا برای خدمت خود، بدن مرا نیرومند کن.
از جمله ابعاد اجابت این دعا آن است که به بدن خودمان برسیم و حداقلهای نیاز آن را تأمین کنیم. پس نمیتوانیم با کمخوری و گرسنگی مذموم که برای بدن و نیرو و توان آن مضر است برخلاف این دعا و برخلاف الگوهای دینی خود عمل کنیم.
دربارهٔ مدح خوردن خیلی حرف زدیم. کافی است!
آنچه بیان شد به این علت است که در این عرصه نیز الگوهای انحرافی وجود دارد و امروزه هم منحرف شدن ما اگرچه به خاطر الگو و سطح زندگی متعارف، احتمال کمی دارد، منتفی نیست.
در افرادی که از تعالیم اهلبیت علیهم السلام فاصله داشتهاند شاهد خطاهایی در این زمینه هستیم. مثلاً غزالی در کتاب احیاءالعلوم مینویسد اگر سالک از گرسنگی ضعیف شود اشکال ندارد، حتی تا جایی که نماز را نشسته بخواند چون نشسته نماز خواندن بر اثر ضعف ناشی از گرسنگی، بهتر از نماز ایستاده با پرخوری است!
یا برخی از مدعیان عرفان، چنین حدیثی به پیامبر نسبت میدهند که بدترین امت من کسانی هستند که مغز گندم میخورند! «اشرار امتی الذین یأکلون مخ الحنطه» که سندی هم برای این حدیث وجود ندارد.
اما یادمان باشد که خوردن، مسئولیت دارد.
در قرآن چندین بار دستور «کُلُوا» (بخورید) داریم، ولی هیچ کجا نمیگوید بخورید بروید دنبال کارتان.
یکجا میفرماید «کُلُوا مِنَ الطَّیِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً» (مومنون ۵۱) اگر خوردید کار خوب هم انجام دهید
یکجا میفرماید «فَکُلُوا مِنْها وَ أَطْعِمُوا الْبائِسَ الْفَقیرَ» (حج ۲۸) اگر خوردید دیگران را هم اطعام کنید.
یکجا میفرماید «کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا» (اعراف ۳۱) اگر خوردید ولی اسراف نکنید.
یکجا میفرماید «کُلُوا وَ اشْرَبُوا من رزق الله وَ لا تعثوا فی الارض» (بقره ۶۰) اگر خوردید گناه نکنید.
یکجا میفرماید «کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ وَ لا تَطْغَوْا فیهِ» (طه ۸۱) اگر خوردید طغیان نکنید
یکجا میفرماید «فکُلُوا مما غنمتم حلالاً طیباً و اتقوا الله» (اعراف ۳۱) اگر خوردید خداترس باشید.
یعنی خوردن مسئولیت دارد، حتی به حیوان هم میفرماید بخور و کار خاصی انجام بده «ثُمَّ کُلی مِنْ کُلِّ الثَّمَراتِ فَاسْلُکی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلاً» (نحل ۶۹) یعنی خوردن حیوان هم مسئولیت دارد، حال آدمهایی که میخورند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند از زنبور عسل کمتر هستند. (حجتالاسلام قرائتی)
چقدر این کتاب خوب بود👌👌
خیلی عالی بود، واقعا از خوندنش لذت بردم. حرف جدیدی برای گفتن داشت و به بهترین صورت توضیح داده بود با مثال و احادیث. دلم میخواد چندبار دیگه هم بخونمش. حتما توصیه میکنم بخوانید.
کتابی روان و شیرین که موعظه هایش به دل می نشیند و راه گشا است هر چند وقت یک بار باید از سر خوانده شود تا تاثیر آن تازه شود
فوقالعاده روان، کاربردی و ارزشی. راحت به دل میشینه.
بسیار عالی بود . مخصوصا برای کسایی که به دنبال معرفت نفس هستند ،میخوان تغییر کنند و رشد معنوی داشته باشند.
بسیار عالی و کاربردی بود