کتاب تقویم الایمان
معرفی کتاب تقویم الایمان
کتاب تقویم الایمان اثر فیلسوف و حکیم نامدار دوره صفویه، میرداماد است که در انتشارات میراث مکتوب به چاپ رسیده است.
مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب در سال ۱۳۷۲ شمسی به قصد حمایت از كوششهای محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مكتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مكتوب» و با كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یك دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مركز نشر میراث مكتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ شمسی با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب» تغییر نام داد و علاوه بر كار نشر به كار پژوهشی نیز رو آورد.
فعالیتهای موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخههای خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، میراثهای مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمركز است.
میراث مكتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می كند. در حوزه متون كهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متنشناسی، فهرست نسخههای خطی، نسخهبرگردان، رسائل، ارج نامهها، همایش ها و نكوداشت ها و ....
بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون كه در سلسله ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یك متن كهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.
جدای از این آثار ، میراث مكتوب مجموعهای با عنوان «كارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ میرساند. در این مجموعه متون كهن به قصد استفادۀ جوانان یا كسانی كه دانش استفاده از اصل متون كهن را ندارند، تلخیص، سادهنویسی و بازنویسی می شود
میراث مكتوب همچنین سه نشریه منتشر میكند:
«آینه میراث» كه دوفصلنامه است و هر شش ماه یكبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» كه فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد
افزون بر این، موسسه میراث مكتوب تا کنون نشستهای نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون كهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار كرده است. همچنین همایشهایی را در حوزه های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت كرده است.
درباره کتاب تقویم الایمان
تقویم الایمان (عربی) مجموعه آرای فلسفی میرداماد به ضمیمه شرح میر سید احمد علوی و شرح کشف الحقائق سید احمد علوی عاملی است.
تعلیقات کتاب از حکیم الهی ملا علی نوری و تصحیح و مقدمه از علی اوجبی است. این اثر برگزیدۀ دومین دورۀ جشنوارۀ بینالمللی فارابی در پاییز ۱۳۸۷ بوده است.
میرداماد از حکمای نامدار عصر صفوی بود که با ظهور خود در حوزه فکری اصفهان، فلسفه را متحوّل ساخت و سعی داشت مبانی حکمت مشاء را با جلوههای اشراقی درهم آمیزد. این اثر، که مزیّن به حواشی ملاّ علی نوری است، حاوی آرا و اندیشههای مؤلّف درباره مهمترین مسائل فلسفه اسلامی بویژه علم الهی است.
شارح، میرسیّد احمد علوی نیز از بارزترین شخصیتهای مکتب فلسفی اصفهان و از برجستهترین شاگردان میرداماد به شمار میرود. شرح وی بر این کتاب خواننده را با مبانی اندیشههای ناب میرداماد آشنا و راه ورود به نظام فلسفی او را آسان میسازد.
خواندن کتاب تقویم الایمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به حوزه فلسفه اسلامی و پژوهشگران این حوزه
حجم
۶٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۸۳۴ صفحه
حجم
۶٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۸۳۴ صفحه