کتاب پزشک پارسی
معرفی کتاب پزشک پارسی
کتاب پزشک پارسی نوشتهٔ حسین روح اللهی است. انتشارات همشهری این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، مروری بر زندگی و آثار جرجانی است؛ پزشک ایرانی در قرنهای اولیهٔ اسلامی در ایران.
درباره کتاب پزشک پارسی
کتاب پزشک پارسی پس از پیشگفتار و در فصل نخست دربارهٔ خوارزم و شرایط سیاسی و اجتماعی آن سخن گفته است. فصل دوم این کتاب دربارهٔ جرجانی و شرح حال او است. فصل سوم نیز به آثار متعدد این اندیشمند ایرانی پرداخته است.
کتاب حاضر در فصل چهارم ، تاریخچهٔ پزشکی در ایران و سرزمینهای اسلامیِ دیگر را ارائه کرده است. فصل پنجم به مؤلفههای طب سنتی پارسی در بیان جرجانی پرداخته و فصل ششم نیز دیدگاه جرجانی را دررابطهبا مطالب مربوط به حفظ سلامتی بیان کرده است. ۲ فصل پایانی کتاب حاضر، بهترتیب، «مروری بر پژوهشهای نوین دربارهٔ جرجانی» و «فهرست واژگان کهن در آثار جرجانی» نام دارند.
سید اسماعیل بن حسن بن محمد بن محمود بن احمد جرجانی در سال ۴۳۴ قمری در جرجان (گرگان) به دنیا آمد.
او را در فراگیری علم طب، شاگردِ شاگردان ابوعلیسینا دانستهاند.
جرجانی آثار گوناگونی را بهصورت مکتوب بر جای گذاشته است. این آثار، علم طب و علوم دینی را دربردارند.
مجموعه ۵۰جلدی «اندیشهمندان ایران و اسلام» برای آشنایی نسل جوان و دانشدوست با بنیادگذاران ایرانی - اسلامی فرهنگ و تمدن بشری، نه فقط از جنبه شناخت تاریخ، افکار و آثار این بزرگان بلکه برای ساختن پایگاهی که با تکیه بر آن و با توجه به دانشهای روز بتوانند به قلههای جدید معارف بشری صعود کنند، منتشر شده است.
خواندن کتاب پزشک پارسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران کتابهای زندگینامهای پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب پزشک پارسی
«کتاب نخستین اندر شناختن حدّ طب و منفعت آن و شناختن گوهر تن مردم و چه چیزی و چگونگی او و شناختن مایهها و مزاجها و خلطها و چگونگی احوال عادتها و تشریح اندامهای مفرد و مرکّب و یاد کردن قوتهای اندامها.»
حجم
۶۶۵٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۳۱ صفحه
حجم
۶۶۵٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۳۱ صفحه