کتاب ازدواج (کتاب اول) حمید حبشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ازدواج (کتاب اول)

کتاب ازدواج (کتاب اول)

معرفی کتاب ازدواج (کتاب اول)

کتاب ازدواج (کتاب اول) نوشته حمید حبشی و اثری است که به بررسی ابعاد مختلف ازدواج، انگیزه‌ها، معیارها و چالش‌های پیش روی جوانان در انتخاب همسر پرداخته است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و انتقادی تلاش کرده است تا مفاهیم پایه‌ای و کاربردی ازدواج را برای نسل جوان ایران تبیین کند. نویسنده با بهره‌گیری از تجربیات آموزشی و مشاوره‌ای خود به موضوعاتی همچون ضرورت ازدواج، انگیزه‌های رایج و درست، معیارهای انتخاب همسر و نقش خانواده در این فرایند پرداخته است. نشر معارف این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ازدواج (کتاب اول) اثر حمید حبشی

کتاب ازدواج؛ تأسیس (کتاب اول) نوشته‌ی حمید حبشی و اثری در حوزه‌ی خانواده و مشاوره‌ی ازدواج است که با نگاهی موشکافانه به موضوع ازدواج و انتخاب همسر پرداخته است. نویسنده باتکیه‌بر تجربیات تدریس و مشاوره تلاش کرده است تا دغدغه‌ها و پرسش‌های رایج جوانان درباره‌ی ازدواج را بررسی کند و با نقد انگیزه‌ها و معیارهای متداول، تصویری واقع‌بینانه و کاربردی از فرایند ازدواج ارائه دهد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا ضرورت ازدواج و مفهوم زوجیت را واکاوی می‌کند، سپس به انگیزه‌های مختلف ورود به ازدواج می‌پردازد و در ادامه، معیارهای ضروری و مطلوب برای انتخاب همسر را به‌تفصیل شرح می‌دهد. کتاب حاضر با مثال‌ها و روایت‌هایی از مراجعات واقعی، فضای ملموسی از چالش‌ها و اشتباهات رایج در تصمیم‌گیری ازدواج ترسیم کرده است. این اثر برای کسانی که به‌دنبال فهم عمیق‌تر و دقیق‌تر ازدواج و انتخاب همسر هستند، منبعی سودمند به شمار می‌آید.

خلاصه کتاب ازدواج (کتاب اول)

کتاب با طرح پرسش‌هایی بنیادین درباره‌ی ضرورت ازدواج آغاز می‌شود و مفهوم زوجیت را با مثال‌هایی ساده و مفهوم توضیح می‌دهد. نویسنده ابتدا به این می‌پردازد که آیا ازدواج ضرورتی انکارناپذیر است یا می‌توان بدون آن به برخی نتایج مشابه دست یافت. با استفاده از استعاره‌هایی مانند آمیختگی قند و آب، تفاوت میان روابط سطحی و زوجیت حقیقی روشن و تأکید شده که ازدواج تنها میدان تحقق آمیختگی عمیق انسانی است. کتاب به بررسی انگیزه‌های رایج برای ازدواج می‌پردازد و هر یک را نقد و تحلیل می‌کند. انگیزه‌هایی مانند تأمین غرایز، امتداد نسل، تمکین از حکم دینی، کسب آرامش، سامان‌یابی، منافع مالی و تأثیرپذیری از اطرافیان به‌تفصیل بررسی شده و نویسنده نشان داده که این انگیزه‌ها به‌تنهایی برای پایداری و رضایت از زندگی مشترک کافی نیست. او بر این نکته تأکید کرده که انگیزه‌ی درست برای ازدواج باید پایدار، درونی و مبتنی بر معرفت باشد و تنها انگیزه‌ای که می‌تواند دوام بیاورد، انگیزه‌ی الهی است. کتاب معیارهای ضروری و مطلوب برای انتخاب همسر را دسته‌بندی و تحلیل کرده است. معیارهایی مانند وجود قصد و تمایل واقعی، سلامت روان، همراهی خانواده، نبود موانع اساسی و تناسب سنی و شخصیتی به‌عنوان پایه‌های انتخاب درست معرفی شده‌اند. نویسنده با نقد دیدگاه‌های رایج درباره‌ی سن ازدواج و فاصله‌ی سنی، بر اهمیت درک و برداشت مشترک و قابلیت‌های فردی تأکید دارد. همچنین نقش زیبایی و ظاهر در انتخاب همسر با رویکردی واقع‌بینانه و بدون افراط یا تفریط بررسی شده و بر اهمیت رضایت شخصی و توجه به محتوا و امنیت روان در کنار ظاهر تأکید شده است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و انتقادی کوشیده خواننده را به‌سوی انتخابی آگاهانه، مسئولانه و مبتنی‌بر شناخت عمیق خود و دیگری هدایت کند.

چرا باید کتاب ازدواج (کتاب اول) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و انتقادی به‌جای ارائه‌ی نسخه‌های کلیشه‌ای، انگیزه‌ها و معیارهای ازدواج را به‌دقت واکاوی کرده است. خواننده با مطالعه‌ی این اثر می‌تواند با اشتباهات رایج در انتخاب همسر و انگیزه‌های ناپایدار آشنا شود و راهی برای تصمیم‌گیری آگاهانه و مسئولانه بیابد. کتاب ازدواج (کتاب اول) نه‌تنها به پرسش‌های رایج جوانان درباره‌ی ازدواج پاسخ داده، بلکه با مثال‌ها و روایت‌های واقعی، فضای ملموسی از چالش‌های این مسیر ترسیم کرده است. همچنین این اثر با تأکید بر اهمیت انگیزه‌ی درونی و معیارهای ضروری به مخاطب کمک می‌کند انتخابی متناسب با شرایط و ارزش‌های خود داشته باشد و از آسیب تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده یا تحت‌تأثیر فشارهای بیرونی، در امان بماند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی انتخاب همسر، شناخت انگیزه‌های ازدواج و معیارهای درست برای شروع زندگی مشترک را دارند. همچنین این اثر برای دانشجویان، مشاوران خانواده و والدینی که در فرایند ازدواج فرزندان نقش دارند، مناسب است.

بخشی از کتاب ازدواج (کتاب اول)

«فصل ۸: عقود و شروط ازدواج

عقود و شروط ازدواج

یکی از مسائل پراهمیت در تصمیم‌گیری ازدواج،‌ عقود و شرایطی است که ضمن یا بعد از انتخاب دختر و پسر تنظیم می‌شود که خود از جنبه‌های زیر قابل ارزیابی و توضیح است:

- قواعد اصلی در تنظیم عقود و شروط ازدواج

اولین سؤالی که مطرح است این است که آیا تنظیم چنین قواعد و قراردادن چنین شروطی درست است و انجام آن ضروری است؟

در صورت مثبت‌بودن پاسخ این سؤال،‌ جهت نیل به ارزش این قرار و شرط‌ها، چه ملاحظاتی اصولی است؟

هر قراردادی احتیاج به قواعد و شرایطی دارد که امروزه به‌واسطهٔ کثرت برخی از شروط، در سند تعبیه‌شده برای ازدواج، ضمن چند بند، مکتوب گردیده است که عموماً زوجین مطالعه‌کرده یا نکرده در هنگام ثبت سند و محضری‌کردن ازدواج، آنها را امضاء می‌کنند و نسبت به رعایت آن متعهّد می‌شوند.

برخی دیگر از شروطی که مورد نظر طرفین باشد، در فهرست شرایط ضمن عقد قابل تنظیم و تعهّدگیری و تعهّدبخشی است. چنین اقدامی نیز جزء حقوق افراد محسوب می‌شود و هم می‌تواند از بروز برخی آسیب و خلل به حوزهٔ ازدواج زوجین پیشگیری کند و یا در هنگام بروز اختلاف و اصطکاک بین زوجین، تکیه گاه پیگیری‌های حقوقی و قانونی شود.»

mohan
۱۴۰۰/۰۵/۱۳

فوق العاده است به قطع میتونم بگم چکیده اکثر کتب و کلاس های با موضوعه ازدواجه حتما پیشنهاد میکنم

mhd_rsi
۱۴۰۰/۰۷/۱۸

برای کسانی که دنبال یک کتاب واقعا کاربردی درباره ی ازدواج هستند، این کتاب یکی از بهترین هاست جایی که لازم باشد، لحن کتاب آرمانی می شود و جایی که لازم باشد، لحن کتاب بصورت مجموعه ای از دستورالعملهای واقعا کاربردی

sahar
۱۴۰۰/۰۸/۱۶

من بیش از ۴۰ تا کتاب درباره ازدواج و خانواده خوندم اما کتابی بهتر و کاملتر ازین اصلا ندیدم . حتما لازمه توی هرخونه ای که مجرد دارند یکی داشته باشه بنظرم

حی بن یقظان
۱۴۰۰/۰۵/۲۸

خواهشاً (کتاب زندگی) ایشان را هم موجود کنید.باسپاس.

R.mohammadi
۱۴۰۰/۰۵/۲۲

چاپیش رو مطالعه کردم ،خیلی کتاب عالی و کاربردیِ

s.shahryari
۱۴۰۰/۰۹/۰۳

به نظرم لازمه هر جوانی قبل از ازدواجش این کتاب رو مطالعه کنه . دقیق و جامع و کاربردی 👌

alinik
۱۴۰۰/۰۹/۱۷

سلام به مخاطبان. نسخه چاپی رو مطالعه کردم. این کتاب را برای هر کسی که توی فکر ازدواج هست توصیه می کنم. فصل بندی مناسب از شرایط و بستر های مورد نیاز قبل از ازدواج تا جزئیات خواستگاری و ...

کتاب باز
۱۴۰۰/۰۸/۰۶

عالی بود ازتون میخوام که این کتاب رو حتما مطالعه کنید چون تاثیر بسیار زیاد و عمیقی روی ازدواجتون که یک مرحله سرنوشت سازه میذاره و بشدت واقع بینانه و مفید هست.

m.m.attarian
۱۴۰۰/۱۲/۱۴

با سلام بنده کتاب های متعددی راجب مبحث ازدواج از خارجی و داخلی در انواع موضوعات مطالعه کرده ام به قطع این کتاب چندین سر و گردن از همه اونها به جهت کاربردی بودن واقع گرایانه بودن و جامع بودن

جابر
۱۴۰۰/۱۰/۰۳