کتاب اقتصاد حمل و نقل
معرفی کتاب اقتصاد حمل و نقل
کتاب اقتصاد حمل و نقل نوشته علی محمودی است. کتاب اقتصاد حمل و نقل یکی از کتابهای تخصصی حوزه اقتصاد انتشارات چاپ و نشر بازرگانی است.
درباره کتاب اقتصاد حمل و نقل
همگام با رشد پایدار تولید و تجارت جهانی، همچنین تغییرات بنیانی در بازرگانی ملی كه با تمایل به توسعه صادرات غیرنفتی شكوفا شده، آشنایی با اصول اقتصاد حملونقل بهعنوان زیرساخت عمده تجارت و بازرگانی ضرورت مییابد.
آنچه به مسائل حملونقل اهمیت میبخشد، نقش جامع و قاطع آن دركلیه سطوح زندگی انسانی است. مطالعات انجام شده توسط بانك جهانی بر آن تأیید دارد كه بخش حملونقل با همواركردن امر مبادله و تجارت، موجبات رشد را هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی فراهم میآورد و زمینههای امكان دسترسی به رفاه و تسهیلات ملی را افزایش میدهد.
تجربیات كشورهای توسعهیافته نشان داده است كه توسعه حملونقل پیوسته در حد كلان اقتصادی باعث افزایش رشد اقتصادی و افزونشدن بازدهی اجتماعی نسبت به سرمایهگذاریهای خصوصی بوده است. در سطح اقتصاد خرد نیز بهبود حملونقل مستقیماً باعث پایینآمدن قیمت دادههای كشاورزی و صنعتی شده و به كاهش هزینههای تولید و توزیع منجر میگردد و با توسعه فراگیر بازارها، زمینه برای پیدایش رقابت سالم افزایش مییابد و نهایت آنكه تحول بنیانی در زیرساختهای حملونقل به پیشرفت و توسعه بخشهای كشاورزی و غیركشاروزی مناطق روستایی میانجامد. تكامل زیرساختهای حملونقل در مناطق شهری نیز به افزایش کارایی و بازدهی نیروی كار، كاهش هزینههای حملونقل و بالاخره، كم شدن تراكم منجر میگردد. این كتاب، با توجه به ضرورت گسترش و طرح مباحث اقتصاد حملونقل در حد «خرد و كلان»، به معرفی تكنیكهای تحلیلی عوامل مؤثر در ایجاد و توزیع فضایی حركت، بیان سیاستهای اجرایی در عرضه و تقاضا و بالاخره قیمت و سرمایهگذاری حملونقل به بحث و بررسی پرداخته و نهایت آنكه، تكنیك مطالعات و برنامهریزی توسعه حملونقل را در بیان سادهای ارائه داده است.
خواندن کتاب اقتصاد حمل و نقل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اقتصاد حمل و نقل
آشنایی انسان با پدیده حملونقل به زمانهای باستانی مربوط میشود. در واقع حملونقل ارتباطات همزمان با انسان تولد یافته و با گسترش تمدن و فرهنگ انسانی توسعه و تكامل یافته است. بدین لحاظ است كه در توضیح علل و انگیزههای تاریخی حملونقل میتوان به عوامل بیشماری اشاره كرد: مثلاً پدیدههای طبیعی مانند تغییرات آب و هوایی عصر یخچالها، خشكسالیهای متناوب، خرابیهای ناشی از سیلابها و طغیان آبهای سطحی زمین، وقوع زلزله و آتشفشانهای مخرب، هر یك در حد خود زندگی انسانهای گذشته را پیوسته تهدید كرده و هر یك در نوع خود سبب انجام نقل و انتقالاتی شدهاند.
علاوه بر همه این انگیزهها كه دارای پیسازهای طبیعی است، پارهای پدیدههای انسانی نیز مانند سفرهای علمی و اكتشافی، برخوردهای نظامی، فعالیت مسیونهای مذهبی و سفرهای حج، از جمله انگیزههای انتقال و جابهجایی انسان در گذشته بودهاند.
علیرغم همه این عوامل، انگیزههای اصلی و در عین حال قدیمی حملونقل مسأله احتیاج و نیاز انسانها بوده است. زیرا توزیع ناهماهنگ منابع تولید و پراكندگی ناموزون سرزمینهای قابل بهرهبرداری و افزایش مداوم جمعیت در سطح زمین، سه عامل عمده و شناخته شده در جابهجاییهای انسان به شمار میروند و این سه عامل عمده كه در واقع نشانهای از تفاوتهای مكانی در سطح زمین میباشند، در طول تاریخ مشوق اصلی نقل و انتقالات انسانی بوده و بنیانگذار مبادله و تجارت به شمار میروند. اسناد جغرافیایی نشان میدهد كه تفاوتهای اقلیمی در غرب آفریقا همیشه سبب ظهور یکسری مبادلات كالایی بین ساكنین ناحیه مداری و مناطق خشك استپی بوده است.
حجم
۴٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۳۹۸ صفحه
حجم
۴٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۳۹۸ صفحه