کتاب اندیشه اسلامی ۱
معرفی کتاب اندیشه اسلامی ۱
کتاب اندیشه اسلامی ۱ نوشته جعفر سبحانی و محمد محمدرضایی اثری آموزشی در حوزه معارف اسلامی است که توسط دفتر نشر معارف منتشر شده است. این کتاب بهعنوان یکی از منابع اصلی دروس معارف اسلامی دانشگاهها، به بررسی مباحث بنیادین اعتقادی مانند انسانشناسی، خداشناسی و معاد میپردازد. ساختار کتاب بر پایه سرفصلهای مصوب و با هدف پاسخگویی به نیازهای دانشجویان و ارتقای سطح تفکر انتقادی و دینی آنان تدوین شده است. در ویرایشهای جدید، با توجه به نقدها و پیشنهادهای استادان و دانشجویان، بخشهایی بهروزرسانی و تکمیل شدهاند و منابع مطالعاتی بیشتری نیز معرفی گردیده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اندیشه اسلامی ۱
اندیشه اسلامی ۱ اثری است که بهطور نظاممند به مباحث کلیدی اعتقادی و فلسفی در سنت اسلامی میپردازد. نویسندگان، جعفر سبحانی و محمد محمدرضایی، با رویکردی تحلیلی و تطبیقی، موضوعاتی مانند چیستی انسان، حقیقت ایمان، وجود خدا و صفات الهی را بررسی کردهاند. کتاب در سه بخش اصلی سامان یافته است: انسان و ایمان، وجود خدا و صفات خدا. هر بخش با مقدمهای آغاز میشود که اهمیت موضوع را در زندگی فردی و اجتماعی برجسته میسازد و سپس با استناد به آیات قرآن، روایات و دیدگاههای فیلسوفان اسلامی و غربی، به تحلیل موضوع میپردازد. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که علاوهبر ارائه مباحث نظری، پرسشهایی برای تحقیق و منابع مطالعاتی بیشتر در پایان هر فصل گنجانده شده است. این ویژگیها، کتاب را به منبعی مناسب برای آموزش دانشگاهی و پژوهشهای مقدماتی در حوزه معارف اسلامی تبدیل کرده است.
خلاصه کتاب اندیشه اسلامی ۱
پیام اصلی کتاب اندیشه اسلامی ۱ تأکید بر ضرورت اندیشهورزی، خودشناسی و انتخاب آگاهانه اعتقادات است. نویسندگان با طرح پرسشهایی بنیادین درباره انسان، خدا و معاد، تلاش کردهاند تا مخاطب را به تأمل و جستوجوی حقیقت سوق دهند. در بخش نخست، موضوع انسان و ایمان مطرح شده است. ابتدا اهمیت خودشناسی و نقش آن در سعادت انسان بررسی شده و تفاوت دیدگاههای مادی و الهی درباره حقیقت انسان توضیح داده شده است. کتاب با استناد به آیات قرآن و روایات، بر وجود روح غیرمادی و ابعاد ادراکی و گرایشی انسان تأکید کرده و بحرانهای معرفتی، اخلاقی و روانی انسان معاصر را ناشی از غفلت از این ابعاد میداند. نقش دین در رفع این بحرانها و بازگشت به معنویت نیز مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه، مفهوم ایمان و رابطه آن با معرفت، عقل و عمل بررسی شده است. نویسندگان با تفکیک میان ایمان و علم، بر این نکته تأکید کردهاند که ایمان بدون شناخت و عمل، کامل نیست و مراتب مختلفی دارد. همچنین متعلقات ایمان و جایگاه اختیار در پذیرش ایمان تحلیل شده است. بخش دوم کتاب به اثبات وجود خدا اختصاص دارد. سه برهان اصلی یعنی برهان فطرت، برهان علّی و برهان نظم بهتفصیل شرح داده شدهاند. نویسندگان ضمن بیان دیدگاههای مختلف درباره بداهت یا نیاز به استدلال برای وجود خدا، به نقد نظریههای مخالف نیز پرداختهاند. در برهان نظم، علاوهبر تبیین ساختار منطقی استدلال، به رابطه آن با نظریه تکامل نیز اشاره شده است. در بخش سوم، امکان شناخت صفات خدا و راههای دستیابی به این شناخت بررسی شده است. سه دیدگاه اصلی (تعطیل، تشبیه و اثبات بلاتشبیه) معرفی و نقد شدهاند و سپس راههای عقلی، نقلی و شهودی برای شناخت صفات الهی توضیح داده شده است. در مجموع، کتاب تلاش کرده است تا با زبانی تحلیلی و مستند، مبانی اعتقادی اسلام را برای دانشجویان و علاقهمندان روشن سازد.
چرا باید کتاب اندیشه اسلامی ۱ را بخوانیم؟
اندیشه اسلامی ۱ با رویکردی تحلیلی و مستند، به دغدغههای بنیادین انسان درباره هویت، معنای زندگی و جایگاه دین پاسخ میدهد. ویژگی شاخص این کتاب، ترکیب مباحث فلسفی و کلامی با استناد به منابع اسلامی و مقایسه با دیدگاههای غربی است. علاوهبر ارائه چارچوبی روشن برای فهم موضوعات اعتقادی، کتاب با طرح پرسشهای پژوهشی و معرفی منابع بیشتر، زمینه تفکر انتقادی و پژوهش را فراهم میکند. همچنین، توجه به بحرانهای انسان معاصر و نقش دین در رفع آنها، این اثر را به منبعی کاربردی برای درک بهتر مسائل روز تبدیل کرده است.
خواندن این کتاب به دانشجویان رشتههای معارف اسلامی، فلسفه، الهیات و علاقهمندان به مباحث اعتقادی و فلسفی پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که با پرسشهایی درباره هویت، معنای زندگی، وجود خدا و نقش دین در زندگی مواجهاند، مطالعه این اثر مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب اندیشه اسلامی ۱
در زندگی انسان، تعقل و خردورزی و سپس انتخاب اعتقاد درست، بسیار اهمیت دارد، زیرا انتخاب هر اعتقاد و تفکری، قطعاً، در سرنوشت و اعمال انسان اثر میگذارد و میتوان گفت که رفتار آدمی، جلوه بیرونی همان باورهاست. اصولاً تفاوت اساسی بین افراد صالح و غیرصالح به اعتقاد و تفکر آنها برمیگردد. از اینروست که قرآن، انسان را بسیار به اندیشهورزی و انتخاب راه احسن و اعتقاد صحیح و التزام به آن، دعوت میکند؛ بهگونهای که بدترین جنبدگان نزد خدا کسانی هستند که کر و لالاند و اصلاً تعقل نمیکنند. بنابراین، قبل از هر چیز انسان باید درباره اموری که در زندگیاش سرنوشتساز است به تفکر بپردازد. از مسائل بسیار مهم و سرنوشتساز در سعادت آدمی، تفکر در باب انسان، خدا و معاد است. آدمی اگر بهدرستی خود را بشناسد و تواناییها و گنجینههای فطری خود را کشف کند، میتواند به سعادت و کامیابی نائل گردد. بنابراین، اولین وظیفه انسان، این است که خود را نیک بشناسد: از چه آفریده شده است؟ چه کسی او را آفریده است؟ چه تواناییهایی در نهاد او قرار دارد؟ خودشناسی اگر بهدرستی انجام گیرد، میتواند به شناخت خدا و معاد نیز بینجامد.
اصلا بدردم نخورد سرچ میکنم تو کتاب ۳ روز طول میشکه لود شه
عالی بود
عالی
خوب
من یبار تو گوگل این کتاب رو خریدم ولی گفت برای خوندنش باید برنامه طاقچه رو دانلود کنم ولی وقتی برنامه رو دانلود کردم باز گفت باید بخریش و پول بپردازی
چجوری میشه هایلایت کرد متنی رو ک میخوایم
افتضاح