کتاب اندیشه اسلامی ۲
آنچه باورهای من را میسازد
معرفی کتاب اندیشه اسلامی ۲
کتاب اندیشه اسلامی ۲ آنچه باورهای من را میسازد() نوشته مسلم زمانیان، میثم شادپور، سیدرضا قائمی، سیدمحمد حسینی نیک و محمدصادق هدایت زاده است و دفتر نشر معارف آن را منتشر کرده است. این اثر بهجای تکرار بحثهای صرفاً نظری، بهسراغ پرسشی مهم میرود؛ اینکه چرا انسان گاهی چیزی را درست میداند، اما باز هم در پذیرش آن مقاومت میکند. کتاب با تمرکز بر موانع شناختی، سوگیریها، تقلید، فشار جمع و مرزهای علم میکوشد نشان دهد باورها فقط با دانستن ساخته نمیشوند؛ بلکه از احساسات، پیشفرضها و عادتهای ذهنی هم اثر میگیرند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اندیشه اسلامی ۲
کتاب اندیشه اسلامی ۲ (آنچه باورهای من را میسازد) ادامهی مسیری است که نویسندگان آن، یعنی مسلم زمانیان، میثم شادپور، سیدرضا قائمی، سیدمحمد حسینی نیک و محمدصادق هدایت زاده، برای بررسی مبانی باور دینی در نظر گرفتهاند. محور اصلی اثر این است که ضعف باور همیشه از ندانستن به وجود نمیآید؛ گاه انسان پاسخ را میداند، اما ذهن او زیر فشار پیشداوری، علاقه، نفرت، تقلید، ترس از اکثریت یا برداشتهای نادرست، راه دیگری را انتخاب میکند. کتاب بهجای توقف در اثبات گزارهها بهسراغ موانع پذیرش آنها میرود و بحث را از سطح اطلاعات به لایههای عمیقتر ذهن و انگیزه میکشاند.
کتاب اندیشه اسلامی ۲ در ۱۳ درس تنظیم شده است. موضوعاتی مانند جایگاه عقل، اعتبار حس و تجربه، خطاهای شناختی، اثر تکرار، حباب رسانهای، تقلید از چهرهها، دوگانههای دروغین، نسبت علم و دین، آزادی، اختیار، کثرتگرایی و نیازهای انسان امروز در این اثر در کنار هم قرار گرفتهاند. کتاب حاضر در بسیاری از بخشها از مثالهای روزمره، موقعیتهای دانشگاهی، روایتهای کوتاه و پرسشهای چالشی استفاده کرده است تا بحثها فقط در حد تعریف و اصطلاح باقی نمانند.
کتاب اندیشه اسلامی ۲ حالوهوایی آموزشی دارد و پیداست که از تجربهی کلاس و پاسخگویی به پرسشهای اعتقادی شکل گرفته است. اهمیت این کتاب در این است که باور را فقط نتیجهی استدلال نمیبیند؛ بلکه نشان میدهد ذهن انسان چگونه ممکن است در اثر خودکمبینی، تعصب تأییدی، زودباوری یا اعتماد افراطی به حس و تجربه از مسیر سنجش درست دور شود. خواندن این کتاب فقط آشنایی با چند مفهوم اعتقادی نیست؛ نوعی تمرین برای دیدن دقیقتر فرایند شکلگیری باورهاست.
خلاصه کتاب اندیشه اسلامی ۲
ایمان و باور فقط با دانستن شکل نمیگیرند و فقط با استدلال هم حفظ نمیشوند. نویسندگان توضیح میدهند که ذهن انسان در مسیر شناخت، با موانعی مثل تقلید، سوگیری شناختی، فشار اکثریت، علاقه و نفرت، خودکمبینی، برداشتهای شتابزده و مرزشکنی در استفاده از علم روبهرو میشود. کتاب در درسهای مختلف نشان میدهد که عقل چه جایگاهی دارد، حس و تجربه تا کجا اعتبار دارند و چرا بعضی از انسانها با وجود آشنایی با استدلال، باز هم در پذیرش حقیقت مقاومت میکنند. تقویت باور هم به شناخت درست نیاز دارد و هم به پاککردن موانعی که ذهن را از داوری منصفانه دور میکنند.
چرا باید کتاب اندیشه اسلامی ۲ را بخوانیم؟
دلایل خواندن اندیشه اسلامی ۲ را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب فرایند شکلگیری باور را به دانستن محدود نمیکند و نقش سوگیریها و موانع ذهنی را هم توضیح میدهد.
- خواننده با مطالعهی کتاب میتواند نسبت عقل، حس، تجربه و ایمان را دقیقتر از هم تفکیک کند.
- بخشهای مختلف کتاب نمونههای روشنی از خطاهای رایج در قضاوت، تقلید و اثرپذیری از جمع ارائه میکنند.
- این اثر به فهم بهتر نقش رسانه، تکرار پیام و حباب اطلاعاتی در تغییر باورها کمک میکند.
- کتاب سؤالات اعتقادی را فقط از زاویهی پاسخ نهایی نمیبیند؛ بلکه ریشههای مقاومت در برابر پاسخ را هم بررسی میکند.
خواندن کتاب اندیشه اسلامی ۲ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن اندیشه اسلامی ۲ به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دانشجویانی که میخواهند دربارهی ریشههای شکلگیری باورهای دینی و ذهنی دقیقتر فکر کنند.
- خوانندگانی که با پرسشهایی دربارهی نسبت عقل، علم، تجربه و ایمان درگیر هستند.
- کسانی که میخواهند سوگیریهای شناختی و اثر آنها بر قضاوتهای اعتقادی و اجتماعی را بهتر بشناسند.
- مخاطبانی که به بحثهای معارفی همراه با مثالهای روزمره و موقعیتهای واقعی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند در برابر فشار جمع، تقلید و پیامهای رسانهای نگاه سنجیدهتری پیدا کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اندیشه اسلامی ۲ و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | اندیشه اسلامی ۲ |
| عنوان دیگر | آنچه باورهای من را میسازد |
| موضوع | کلیات اسلام، اخلاق اسلامی |
| نویسنده | مسلم زمانیان، میثم شادپور، سیدرضا قائمی، سیدمحمد حسینی نیک، محمدصادق هدایت زاده |
| انتشارات | دفتر نشر معارف |
| سال انتشار نسخه فیزیکی | ۱۴۰۴/۱۲/۰۱ |