کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد
معرفی کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد
کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد نوشته رابرت جانسون است که با ترجمه تورج رضا بنیصدر منتشر شده است. کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد، روانشناسی کهن الگویی انسان امروز است. این کتاب برای علاقهمندان و دانشجویان روانشناسی بسیار جذاب است.
درباره کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد
در سراسر تاریخ، قوانین، آداب و رسوم و پیمانها رابطهٔ مرد را با زن و همچنین رابطهٔ مرد را با زنانگی خودش تنظیمکردهاند؛ اما، تنها در دوران اخیر است که انسان توانسته در مسیر دگرگونیهای اجتماعی، گامی بسیار بزرگ بردارد و در اینگونه امور، دست به تصمیمگیریهای شخصی بزند؛ این آزادی ( آزادی از مقررات و آداب و رسوم مرتبط با رابطهٔ مرد با زن (هماناندازه جدید و تازه است، که دنیای مدرن ما، از اینرو خواستار آگاهی ویژهای است که در گذشته هرگز مطرح نبوده است.) این کتاب نگاهی به روانشناسی یونگ است و سعی دارد روابط بین زوجها را تحلیل کند.
خواندن کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و دانشجویان و پژوهشگران روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
درباره کتاب رابرت جانسون
رابرت جانسون (Johnson Robert A.) روانکاوِ پیرو مکتب روانشناسی یونگ، در سال ۱۹۲۱ در امریکا به دنیا آمد. در یازده سالگی در تصادف رانندگی تا آستانهٔ مرگ رفت و یک پای خود را ازدست داد؛ این پیشامد رابرت جانسون را به مسیر جستوجوی معنویت، رهنمون شد و در راهِ طلب با بسیاری از خردمندان و حتی بزهکاران روبهرو کرد که نقطهٔ اوج این دیدارها، آشنایی او با روانکاو نامدار سوئیسی، دکتر یونگ بود. او در نخستین کلاس برگزارشده در انستیتوی کارل گوستاو یونگ در شهر زوریخ سوئیس شرکت کرد و آنجا نزد پیشتازان روانشناسی تحلیلی، مانند کارل گوستاو یونگ، اِما یونگ، و یولانده یاکوبی (Jolande Jacobi) به تحصیل و کار علمی مشغول شد؛ سپس فراگیری روانکاوی تحلیلی را زیر نظر دکتر فریتز کونکل (Fritz Kunkel) در لسآنجلس و دکتر تونی سوسمن (Sussman Toni) در لندن ادامه داد؛ همچنین مدتی را نزد کریشنا مورتی و استاد ذن مائزومی روشی (Maezumi Roshi) و مدتی را نیز در معبد سری آئوروبیدو (Sri Aurobido) در پوندیشری هند به شاگردی گذراند، و در سال ۲۰۰۲ به پاس عمری فعالیت و دستاورد معنوی درجهٔ دکترای افتخاری را از Pasifica Graduate Institute دریافت کرد. او نوزده سال از زندگی خود را در جنوب کالیفرنیا و هندوستان گذراند.
تاکنون میلیونها جلد از کتابهای وی در پنج قاره و در بیش از سی کشور به زبانهای روز دنیا ترجمه شده و به فروش رفتهاست. افسانههای بومی و درونمایههای اسطورهای، بهویژه اسطورهٔ جام مقدس، نشانههای کهنالگویی پارسیفال و پادشاه ماهیگیر زخمی، سبب نامداری نوشتههای اوست.
بخشی از کتاب عقده مادر و روابط زن و مرد
در سراسر تاریخ، قوانین، آداب و رسوم و پیمانها رابطهٔ مرد را با زن و همچنین رابطهٔ مرد را با زنانگی خودش تنظیمکردهاند؛ اما، تنها در دوران اخیر است که انسان توانسته در مسیر دگرگونیهای اجتماعی، گامی بسیار بزرگ بردارد و در اینگونه امور، دست به تصمیمگیریهای شخصی بزند؛ این آزادی ( آزادی از مقررات و آداب و رسوم مرتبط با رابطهٔ مرد با زن (هماناندازه جدید و تازه است، که دنیای مدرن ما، از اینرو خواستار آگاهی ویژهای است که در گذشته هرگز مطرح نبوده است.) امروزه با ورود اصول ایزدبانوی کبیر (زنانگی کهنالگویی) به روان انسانها و فرهنگ جوامع بشری، اندکاندک تغییرات زیادی را هم در زنان و هم در مردان شاهدیم. دنیای پدرسالار در حال شناخت آنیمای خود است. جنبشهایی که برای تحقق صلح جهانی در جوامع گوناگون شکل میگیرد، مبارزاتی که در گوشه و کنار جهان برای خلع سلاح هستهای انجام میشود، حرکتهایی که برای نگهداری از محیط زیست و جلوگیری از تاراج و چپاول و انهدام زمین مادر (توسط آنیموس کور و ناآگاهی که هنوز بر جهان فرمان میراند) در جریان است، مبارزه بر ضد اشکال مختلف نژادپرستی و سردادن شعار برابری انسانها، تبلیغ عشق و محبت، بیشتر اهمیت دادن به عواطف و احساسهای خود و سایر انسانها و... همه جلوههایی است از ورود اصول ایزدبانوی کبیر (زنانگی مقدس) به روان انسانها و فرهنگ جوامع. البته جوامع بشری، بهای بسیار سنگینی برای این تغییر و تحول پرداختهاند و همچنان باید بپردازند؛ زیرا از دیگر سو، آنیموس کور و ناآگاه دنیای پدرسالار نیز از ترس ازدستدادن سروری بیچونوچرای چندهزارساله خود، دیوانهوار به جنگ و ویرانی و نابودی دستمیزند. این را هم باید دانست که امروزه به دو علت عمده، روابط بین زن و مرد گستردگی و گوناگونی بیشتری پیدا کرده است:
۱. حضور هرچه گستردهتر زنان در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: پس از انقلاب صنعتی و پابرجاشدن نظام سرمایهداری، نادیدهانگاشتن نیروی کار ارزانقیمت نیمی از جامعه که زنان باشند، ناممکن بود؛ پس، زنان (و همینطور کودکان) بهشکل گسترده در واحدهای تولیدی سرمایهداری به کار گرفته شدند. زن که اکنون همپای مردش نانآور خانه شدهاست، حق و حقوقی یکسان با او میخواهد؛ بنابراین از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم شکلگیری اینگونه خواستهها را شاهد بودهایم. (حق رأی، دستمزد برابر با مردان در برابر کار یکسان، حق انتخابشدن در عرصههای سیاسی و اجتماعی، حق تعیین سرنوشت خود و...). بهدستآوردن گامبهگام این خواستهها که با مبارزات طولانی بهدستآمد، بر روابط زن و مرد در چارچوب خانواده و کل جامعه اثر مستقیم گذاشت؛ اکنون زن میتوانست مالک یک مؤسسهٔ بزرگ، وکیل مجلس، وزیر کابینه یا حتی رئیسجمهور باشد؛ در زمینهٔ اجتماعی، زن میتوانست بر جمع بسیاری از مردان ریاست کند، پس چرا باید در کنار این فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی، بارِ تمامی کارهای خانه و بچهداری را نیز بهتنهایی به دوش بکشد؟!
حجم
۱۲۸٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۱۲۸٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
نظرات کاربران
این همان کتاب "مرد ایده آل" است که توسط بنیاد فرهنگ زندگی منتشر شده. در مقایسه میتوانم بگویم که انتشارات لیوسا بسیار تمیزتر چاپ کرده و آقای بنی صدر کتاب را بهتر ترجمه کرده ولی بهتر بود توضیحات مترجم به
این کتاب نسخه کاملتر و جذابتر مرد ایدهآل نشر بنیاد هست.