خرید و دانلود کتاب هنر شفاف اندیشیدن رولف دوبلی | نشر چشمه

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

معرفی کتاب هنر شفاف اندیشیدن

کتاب ‌هنر شفاف اندیشیدن‌ با نام اصلی The Art of Thinking Clearly را نویسنده و کارآفرین سوئیسی، رولف دوبلی، نوشته است. دوبلی مجموعه‌ی تجربیات زیسته‌ی خود را با خواننده درباره‌ی خطاهای شناختی با تکیه بر گفت‌وگو با محققان حوزه‌ی روان‌شناسی اجتماعی و شناختی در میان می‌گذارد. نشر چشمه این کتاب را با ترجمه‌ی عادل فردوسی‌پور، بهزاد توکلی و علی شهروز روانه‌ی بازار کرده است. بعد از مطالعه‌ی این کتاب، دیگر از تله‌هایی که شما را در دام سوءتفاهم‌های تکراری در ارتباط با دیگران می‌انداخته، نجات می‌یابید. همچنین به تغییر نگاه شما نسبت به دنیای روابطتان کمک می‌کند و شیوه‌ی تصمیم‌گیری شما را تغییر می‌دهد. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این کتاب را در طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره‌ی کتاب هنر شفاف اندیشیدن نوشته‌ی رولف دوبلی

بسیاری از اوقات هنگام تصمیم‌گیری درباره‌ی یک مسئله‌ی مهم یا فهم رفتار اطرافیان در مواجهه با خودتان، تصویر ناواضح و غبارآلودی از جزئیات در ذهن دارید. همچنین گاهی اوقات خود و دنیای پیرامونی‌تان را مرکز اتفاقات می‌بینید. اگر از مدیریت روابط و تصمیمات خود مطابق این رویکردها ناتوان باشید، دنیا به محلی ناگوار و ناخوشایند تبدیل می‌شود. راه رهایی از این وضعیت، آگاهی بر خود و خطاهای شناختی است.

رولف دوبلی از خطاهای شناختی و ‌تأثیراتش بر نحوه‌ی تصمیم‌گیری افراد در این کتاب صحبت می‌کند. معمولاً خطاهای شناختی سبب دور شدن از واقعیت موجود و تکیه بر فهم اشتباه و یک‌جانبه از مسائل می‌شود. البته از نظر نویسنده راه گریز مطلقی برای رهایی از این خطاها وجود ندارد؛ زیرا این خطاها در وجود ما رخنه کرده است و به‌سادگی قابل از میان رفتن نیست. از طرف دیگر می‌تواند فایده هم داشته باشد و همواره باعث دردسر نمی‌شود.

همه‌ی این موارد به آگاهی شما از خطاهای شناختی و استفاده از تکنیک‌های کنترل این خطاها بستگی دارد. پس از مطالعه‌ی این کتاب هاله‌ی غبار از پیش چشمانتان کنار می‌رود، ساده‌تر تصمیم می‌گیرید و کمتر با اطرافیان خود دچار سوءتفاهم می‌شوید. به‌ویژه آنکه بسیاری از این خطاها از منطق، رفتار بهینه و افکاری عقلانی دوری می‌کند و معمولاً با الگوهای یکسان در نسل‌های مختلف تکرار می‌شود.

جرقه‌ی تحقیقات درباره‌ی خطاهای شناختی پس از مطالعه‌ی کتاب ‌قوی سیاه‌ از ‌نسیم طالب‌ در ذهن نویسنده زده شد. رولف دوبلی در خلال این تحقیقات متوجه‌ نمونه‌هایی آشکار از این خطاها در میان مردمان چند نسل شد. مثلاً افراد به اشتباهات دیگران بیش از اشتباهات خود توجه می‌کنند و خطر از دست دادن، بیشتر از امکان به دست آوردن افراد را برانگیخته می‌کند. کتاب هنر شفاف اندیشیدن از لحاظ تغییر اوضاع با جلوگیری از این نوع خطاها، مفید و مؤثر به حساب می‌آید و نسبت به شناخت دیگران براساس این خطاها بر ذهن ما اثر می‌گذارد؛ زیرا هیچ‌کس از انجام خطاهای شناختی در امان نیست.

درباره‌ی رولف دوبلی؛ نویسنده‌ کتاب

رولف دوبلی پیش از آنکه پیشه‌ی نویسندگی را برای خود انتخاب کند، در دانشگاه سَنت گالِن در رشته‌ی فلسفه و اقتصاد تحصیل کرد. او تحصیلات خود را در مقطع دکترا در رشته‌ی گفتمان اقتصادی MBA در سال ۱۹۹۵ به پایان رساند. در نتیجه بی‌راه نیست اگر او را کارآفرین و اقتصاددان بشناسید. دوبلی فعالیت خود را در حوزه‌ی کارآفرینی از سال ۲۰۰۸ با ایجاد تیم World Mind آغاز کرد. این تیم راه ارتباطی میان جوامع مختلف از منظر علمی، فرهنگی و تجاری ایجاد کرده بود.

این نویسنده‌ی انگیزشی در همین حین با روزنامه‌ها همکاری داشت و درواقع ستون‌نویس روزنامه به‌صورت هفتگی بود. رولف دوبلی از سال ۲۰۱۱ تمام تمرکز خود را برای نویسندگی گذاشت. البته پیش از این سال، اولین رمان خود را با نام سی‌وپنج در سال ۲۰۰۳ منتشر کرد.

بعد از آن کتاب‌هایی مختلف مثل ‌برای زندگی چه کار می‌کنی‌؟ به رشته‌ی تحریر درآورد. با این حال کتاب هنر شفاف اندیشیدن مهم‌ترین اثر او به شمار می‌آید که زمینه‌ساز شهرتش شد. علاوه بر این کتاب، دو کتاب ‌پیگیر اخبار نباشید‌ و ‌هنر خوب زندگی کردن‌ به زبان فارسی ترجمه شده است.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

مطالعه‌ی کتاب هنر شفاف اندیشیدن عملکرد شما را در تصمیم‌گیری و بهبود روابط بین فردی ارتقا می‌دهد. این فرایند با تعریف هر یک از خطاهای شناختی همراه با ارائه‌ی نمونه‌های ملموس از زندگی واقعی پیش می‌رود و شما می‌توانید ردّ پای این نمونه‌ها را در زندگی روزانه‌ی خود پیدا کنید. خطاهای شناختی مسئله‌ای جدا افتاده از روزمره‌ی شما نیست و ممکن است آن را در بدیهی‌ترین اتفاقات تجربه کنید. در نتیجه مطالعه‌ی کتاب مبتنی بر مقالات و اطلاعات معتبر شما را با مجموعه‌ای از خطاهای شناختیِ رایج آشنا می‌کند. بعد از آن خودآگاهی را نسبت به دنیای درونیِ خود و خطاهایی که هنگام تحلیل مسائل با آن مواجه می‌شوید، کسب می‌کنید و رفتاری آگاهانه را در پیش می‌گیرید.

دانلود کتاب هنر شفاف اندیشیدن ترجمه عادل فردوسی پور را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر به توسعه‌ی فردی اهمیت می‌دهید و می‌خواهید مهارت‌های ارتباطی خود را بهتر کنید، مطالعه‌ی کتاب هنر شفاف اندیشیدن را توصیه می‌کنیم؛ دلیل آن به شناخت خطاهای شناختی باز می‌گردد. درواقع مهارت‌های شما با شناخت این خطاها چند گام تغییر می‌کند و با به‌کارگیری راهکارهای عملی رفتارتان به‌مرور زمان بهبود می‌یابد. همچنین خواندن این اثر برای علاقه‌مندان به کتاب‌های روانشناسی، علوم شناختی و علوم اجتماعی می‌تواند جذاب باشد.

نقد کتاب هنر شفاف اندیشیدن

کتاب هنر شفاف اندیشیدن درواقع بازتاب تجربیات زیسته‌ی نویسنده است. این مسئله می‌تواند تا حدی بر اصالت و کیفیت محتوا اثرگذار باشد. همچنین به گواه ادعای نویسنده، وی این کتاب را پس از مطالعه‌ی اثر نویسنده‌ی بزرگ امریکایی، نسیم طالب، نوشته است؛ در نتیجه ممکن است برخی از توضیحات کتاب متأثر از کتاب ‌قوی سیاه‌ باشد. با این حال نویسنده نگارش کتاب را پس از انجام تحقیقات گسترده در حوزه‌ی روان‌شناسی اجتماعی و روان‌شناسی شناختی آغاز کرده است؛ این روند به اعتبار گفته‌های نویسنده در کتاب اضافه می‌کند.

استفاده از نمونه‌های ملموس برای توضیح هر یک از خطاهای شناختی، یکی از نکات بارز و مهم این کتاب به شمار می‌آید. بیان مثال به فهم کامل و تبیین مفهوم خطای شناختی کمک می‌کند و مسئله را به‌خوبی در ذهن خواننده جا می‌اندازد. نویسنده ۹۹ خطای رایج را در هنگام تصمیم‌گیری به همراه مثال توضیح داده است.

با این حال پرسشی را در ذهن به وجود می‌آورد که: ‌خطاها به این تعداد محدود می‌شود یا می‌تواند تغییر کند؟‌ پاسخ این سؤال را می‌توان با داشتن نگاه منطقی و انتقادی هنگام مطالعه‌ی کتاب پیدا کرد؛ همچنین توجه به این نکته که تا چه اندازه خطاهای گفته‌شده با یکدیگر هم‌پوشانی دارند، می‌تواند مؤثر باشد.

بهترین ترجمه‌ی این کتاب

ترجمه فارسی این اثر سال ۱۳۹۴ توسط عادل فردوسی‌پور، بهزاد توکلی و علی شهروزی در نشر چشمه منتشر شد. صد و هشتمین چاپ این اثر سال ۱۴۰۰ منتشر شده است. کار ترجمه این کتاب از بهمن سال ۹۳ آغاز و در فروردین سال ۹۴ به اتمام رسید.

نظرات مشهور درباره‌ی این کتاب

ازآنجایی‌که کتاب هنر شفاف اندیشیدن تا سال‌ها جزو کتاب‌های پرفروش بین‌المللی محسوب می‌شد، افراد زیادی درباره‌ی آن صحبت کرده‌اند. به‌عنوان مثال، به اذعان سایت Booklist این کتاب کاملاً سنجیده درباره‌ی دوری از ناراحتی‌های خودساخته صحبت می‌کند. همچنین Financial Times باور دارد که دوبلی فرضیات، سوگیری‌ها و توهمات مؤثر را در فرایند تصمیم‌گیری توضیح می‌دهد. در مجموع در تعریف و تأیید این کتاب محتواهایی بسیار در این زمینه منتشر شده است.

جوایز و افتخارات این کتاب

کتاب هنر شفاف اندیشیدن در طول سال‌ها به جوایز بسیاری دست یافته است. از جمله در سال ۲۰۱۴ جایزه‌ی کتاب سال مدیریت CMI برای The Commuter’s Read را دریافت کرد. قرارگرفتن در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های اشپیگل آلمان و کتاب‌های پرفروش بین‌المللی دیگر دستاورد این کتاب به حساب می‌آید.

درباره‌ی نسخه‌ی صوتی کتاب هنر شفاف اندیشیدن عادل فردوسی پور

اگر فرصت کافی برای مطالعه‌ی این کتاب را ندارید، می‌توانید کتاب صوتی هنر شفاف اندیشیدن را از طاقچه دریافت کنید. خوانش کتاب هنر شفاف اندیشیدن را ‌عادل فردوسی‌پور‌، مترجم کتاب، انجام داده است. همان‌قدر که خواندن ترجمه‌ی این کتاب متنی روان و ساده دارد، گویندگی این کتاب روزهای گزارشگری فوتبال عادل فردوسی‌پور را یادآوری می‌کند. لحن بیان گوینده زنده و پرجریان است و با مکث‌های به‌موقع ذهن شنونده را از خستگی و یکنواختی دور می‌کند. از این لحاظ می‌توان آن را به‌عنوان گزینه‌ای مناسب انتخاب کرد.

بخشی از کتاب هنر شفاف اندیشیدن

خطای بقا

ریک به هر کجا می‌نگرد ستارگان راک را می‌بیند. صفحهٔ تلویزیون، روی جلد مجلات، در برنامه‌های کنسرت و در سایت‌های هواداری آن‌لاین، آن‌ها همه‌جا ظاهر می‌شوند. نمی‌توان آهنگ‌های‌شان را در بازار، رادیو یا سالن‌های بدن‌سازی نشنید. ستارگان راک همه‌جا هستند. خیلی پُرشمارند و موفق. ریک که از داستان‌های قهرمانان پُرشمار گیتاریست هیجان‌زده شده بود یک گروه موسیقی راه انداخت. آیا موفق خواهد شد؟ احتمالش فقط کمی بیشتر از صفر است. او هم به احتمال زیاد مثل بقیه، کارش به قبرستان موسیقیدانان ناکام خواهد کشید. این گورستان، ده هزار برابر صحنهٔ اجرای زنده، در خود موسیقیدان جای داده، اما جز سوپراستارهای شکست‌خورده، هیچ خبرنگاری به این

افراد ناکام علاقه نشان نمی‌دهد. برای همین، این گورستان از بیرون، نامرئی به‌نظر می‌رسد.

در زندگی روزمره، چون موفقیت بیش از ناکامی به چشم می‌آید، دایماً شانس موفقیت خود را بیش‌ازاندازه تخمین می‌زنی. تو هم (مثل ریک)، به عنوان کسی که هنوز وارد ماجرا نشده، تسلیم یک توهم هستی و نمی‌دانی شانس موفقیت چه‌قدر پایین است. ریک، مثل خیلی‌های دیگر، قربانی خطای بقاست.

پشت‌سر هر نویسندهٔ موفق می‌توانی صد نویسندهٔ دیگر را پیدا کنی که کتاب‌های‌شان هرگز به فروش نمی‌رسد. پشت‌سر آن‌ها هم صد نویسندهٔ دیگر هست که ناشری پیدا نکرده‌اند. پشت‌سر آن‌ها هم باز صد نفر دیگر که دست‌نوشته‌های ناتمام‌شان روی تاقچه خاک می‌خورد و پشت‌سر آن‌ها هم باز صد نفر دیگر هست که رؤیای این را دارند که روزی کتابی بنویسند. بااین‌حال، فقط از نویسندگان موفق می‌شنوی (که امروزه خیلی از آن‌ها خودشان کتاب‌شان را چاپ می‌کنند) و نمی‌توانی تشخیص بدهی احتمال موفقیت ادبی چه‌قدر کم است. در مورد عکاسان، مؤسسان شرکت، هنرمندان، ورزشکاران، معماران، برندگان جایزهٔ نوبل، مجری‌های تلویزیونی و ملکه‌های زیبایی نیز داستان همین‌گونه است. رسانه‌ها علاقه‌ای به نبش قبر در قبرستان افراد ناموفق ندارند و این اصلاً کار آن‌ها نیست. برای اجتناب از خطای بقا، باید این نبش قبر را خودت انجام بدهی.

زمانی که پول و ریسک در میان باشد، با خطای بقا مواجه می‌شوی: فرض کن دوستت شرکت جدیدی راه می‌اندازد. تو هم جزء سرمایه‌گذاران احتمالی هستی و فکر می‌کنی فرصت خوبی نصیبت شده: شرکتی که اگر خوش‌شانس باشی، می‌تواند گوگل بعدی باشد. اما واقعیت چیست؟ محتمل‌ترین سناریو نرسیدن این شرکت حتا به خط شروع است. دومین نتیجهٔ محتمل هم ورشکستگی ظرف سه سال است. از بین شرکت‌هایی که در سه سال اول دوام می‌آورند، بیشترشان هرگز بیش از ده کارمند نداشته‌اند. پس این یعنی هیچ‌وقت نباید پولی را که با زحمت به دست آورده‌ای به خطر بیندازی؟ نه لزوماً. اما باید متوجه باشی خطای بقا در کار است و مثل خرده‌شیشه بر سر راه موفقیت قرار دارد.

مثلاً متوسط شاخص صنعتی داوجونز را در نظر بگیر. از شرکت‌هایی تشکیل شده که از مشکلات جان سالم به دربرده‌اند. شرکت‌های کوچک و شکست‌خورده وارد بازار بورس نمی‌شوند. بااین‌حال، این شاخص نمایانگر معاملات تجاری است. شاخص بورس نشان‌دهندهٔ وضعیت اقتصادی یک کشور نیست، همین‌طور که رسانه‌ها لزوماً از تمام موسیقیدان‌ها گزارش تهیه نمی‌کنند. تعداد زیاد کتاب‌ها و مربیان موفق هم باید تو را بدبین کند: افراد ناموفق دربارهٔ ناکامی‌های خود نه کتاب می‌نویسند نه سخنرانی می‌کنند.

خطای بقا به‌خصوص وقتی عضوی از تیمِ «برنده» باشی می‌تواند بسیار مخرب باشد. حتا اگر موفقیت تو ناشی از تصادف محض باشد، شباهت‌هایی با سایر تیم‌های برنده پیدا می‌کنی که وسوسه می‌شوی از این‌ها به عنوان «عوامل موفقیت» یاد کنی. اما اگر به گورستان افراد و شرکت‌های ناموفق سر بزنی، متوجه خواهی شد ساکنان آن‌جا هم خیلی از خصوصیاتی را داشته‌اند که از علل موفقیت تو هستند.

hossein
۱۳۹۹/۱۲/۰۲

به نظرم به جای خوندن کتاب هایی که توهم موفقیت و پولدار شدن رو بوجود میارن و تلف کردن وقتمون ، این چنین کتاب هایی رو بخونیم . درباره کتاب هم بگم که جذاب بود و درک کردن مطالبش راحت بود

خورشید
۱۳۹۹/۱۱/۲۷

این کتاب خودش عالیه با این مترجم هم نور علی نوره! نویسنده کتاب ۹۹ خطا و اشتباهی که موقع تصمیم گیری و برنامه ریزی اغلب مرتکب میشیم لیست کرده و مثال های متنوعِ واقعی هم آورده تا خوب با اون

محمد کیوانلو
۱۴۰۰/۰۱/۲۸

آموزنده و بعضاً خطرناک! نباید توصیه مولف در مقدمه رو که میگه بعضی از این خطاها مفید و لازم هستن، فراموش کرد. اگر قبلش دیوید هیوم رو بشناسیم بهتر متوجه این خطر میشیم... به عنوان نمونه مباحثی است که در فرهنگ ما

lohraasb2017
۱۴۰۰/۱۲/۰۶

سلام من قصد خرید این کتابو دارم نسخه چاپی کتاب در دیجی کالا 66 هزار تومان است نسخه الکترونیکی کتاب 44500 تومان است خوب بزرگواران نسخه الکترونیکی کتاب دقیقا چه زحمتی کشیده شده که انقدر باید گران باشه خوب من

ریحاگل
۱۳۹۹/۱۲/۰۹

بنظرم همه ی اعضای خانواده باید این کتابو بخونن ، خط بطلان روی توهمات بیخودیمون میکشه ، تازه ادم متوجه اشتباهات فکریش میشه

قاصدک
۱۴۰۰/۰۶/۱۶

سلام. چندبار تلاش کردم بخونمش. نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم. انگار نامفهومه برام

Mohajerino
۱۳۹۹/۱۲/۰۸

توجه !این نظر یک نظر شخصی وسلیقه ایه! این کتاب ،یکی از بهترین کتابایی بود که توی زمینه موفقیت خوندم البته ناگزیر نمونه بعد 70% خوانش کمی سرعت خوانش کند شد وآخراشو کمی روزنامه خوانی پیش رفتم بخاطر اینکه موضوع های مختلف

Mhnutio
۱۳۹۹/۱۲/۱۹

کتاب خوب و آموزنده ای هست ، نکاتش واقعا به بهتر شدن زندگی کمک میکنه و اقای فردوسی پور هم واقعا روان و خوب ترجمش کردن ، اما یه سری از جملات سنگینش نیاز به تامل بیشتری داره ، یعنی

۱۴۰۲/۰۹/۲۴

کتاب،کتاب پرمحتواییه. راه های درست رو به انسان نشون میده. ولی نکته ای که نظرمو جلب کرد این بود که نویسنده میگه فلان کار رو انجام میدن تا تو گول بخوری و راه نادرست رو انجام بدی. بعد وقتی میخاد نتیجه گیری کنه

۱۴۰۲/۰۷/۱۱

اصلا این کتاب رو توصیه نمیکنم با وجودیکه بعضی نظراتش کاملا منطقی هست اما تو بعضی موارد بسیار بدبینانه و مغرضانه نوشته شده البته با تعصب شدید که حس بدبینی رو گسترش میده بعضی از نظراتش باعث خطا میشه

بریده‌هایی از کتاب

در زندگی خود، چه بر این باور باشی که مردم ذاتاً خوب‌اند، چه معتقد باشی مردم ذاتاً بدند، هر روز مدرکی پیدا می‌کنی که نظر تو را تأیید کند.
اگر پنجاه میلیون نفر چیز احمقانه‌ای بگویند، آن چیز کماکان احمقانه است
Ali
«تمام مشکلات بشر ریشه در ناتوانی او در آرام و تنها نشستن در یک اتاق دارد.» این را بلز پاسکال هنگام مطالعه در خانه‌اش نوشته است.
زهرا رشیدی
هر کسی در اوج، زیبا به‌نظر می‌رسد
iamhassan
آیا ترجیح می‌دهی هزار دلار پس از یک سال دریافت کنی یا ۱۱۰۰ دلار پس از یک سال و یک ماه؟ بیشتر مردم پول بیشتر در سیزده ماه را ترجیح می‌دهند؛ کجا می‌شود بانکی با نرخ سود ماهانه ده درصد (یا سود سالانه ۱۲۰ درصد) پیدا کرد؟ انتخاب هوشمندانه‌ای است، چرا که مبلغ اضافی، هر ریسکی را که تو به خاطر چند هفته صبر بیشتر متحمل می‌شوی جبران می‌کند. سؤال دوم: ترجیح می‌دهی امروز هزار دلار نقد دریافت کنی یا ۱۱۰۰ دلار پس از یک ماه؟ اگر تو هم مثل بیشتر مردم فکر می‌کنی، احتمالاً هزار دلار نقد را انتخاب خواهی کرد. خیلی جالب است. در هر دو مورد، اگر فقط یک ماه بیشتر صبر کنی، صد دلار بیشتر می‌گیری. در مورد اول، قضیه پیچیده نیست. به خودت می‌گویی «من که می‌خواهم دوازده ماه صبر کنم؛ یک ماه بیشتر هم منتظر می‌مانم.» اما در مورد دوم قضیه فرق می‌کند. وارد شدن «حالا» باعث می‌شود ما در تصمیم‌گیری ثبات نداشته باشیم. علم، این پدیده را کاهش اغراق‌آمیز می‌نامد. به بیان ساده‌تر، هر چه یک پاداش سریع‌تر داده شود، «نرخ سود احساسی» ما هم بیشتر افزایش پیدا می‌کند و امکان این‌که زودتر تسلیم این پیشنهاد شویم بیشتر می‌شود.
«اگر پنجاه میلیون نفر چیز احمقانه‌ای بگویند، آن چیز کماکان احمقانه است.»
به بیان مختصر، موفقیت را به خود نسبت می‌دهیم و شکست را به عوامل بیرونی. این همان خطای خدمت به خود است.
علی فروتن
قبل از این‌که تصمیم بگیری کار را شروع کنی، به آینه نگاه کن و دربارهٔ چیزی که می‌بینی با خودت صادق باش.
maahnegah
اگر می‌خواهی کسی را در مورد موضوعی متقاعد کنی، بر مزایای آن تمرکز نکن، بلکه سعی کن به او نشان بدهی چگونه می‌تواند از مضرات آن رها شود.
donye.book
در واقع، اثبات شده که از نظر عاطفی، از دست دادن یک چیز دو برابر «سنگین‌تر» از به دست آوردن همان چیز است. دانشمندان اجتماعی به این پدیده نفرت از زیان می‌گویند.
donye.book

۶۰%