کتاب کاتبان روایت چندم
معرفی کتاب کاتبان روایت چندم
کتاب کاتبان روایت چندم، مجموعه مقالاتی دربارهی ساختار روایت در قصههای قرآنی است که به کوشش کیهان خانجانی گردآوری و منتشر شده است.
دربارهی کتاب کاتبان روایت چندم
کتاب کاتبان روایت چندم، مجموعه مقالاتی دربارهی ساختار روایت در قصههای قرآنی از نویسندگان مختلف است که به کوشش کیهان خانجانی گردآوری و نوشته شدهاند. به طور کلی در کتب مختلف دینی، مانند عهد عتیق و جدید و قرآن سیر منظم و منطقی از قصهها به چشم میخورد که برخی از آنها شرححال هستند و برخی دیگر پیامهایی همراه خود دارند. در مقالات کتاب کاتبان روایت چندم دربارهی عناصر و روش قصهگویی قرآن، داستانهای قرآنی و تطابق آنها با شگردهای داستاننویسی امروزی، زاویه دید قصهها، الگوهای مختلف و متفاوت قصه در قرآن و ... مقالاتی میخوانیم. ابوتراب خسروی، محمدحسن شهسواری، کیهان خانجانی، ابوالفضل حری و ... از جمله نویسندگانی هستند که یادداشتشان را در کتاب کاتبان روایت چندم میخوانیم.
کتاب کاتبان روایت چندم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر به پژوهشهای میان رشتهای ادبی و دینی علاقه دارید، کتاب کاتبان روایت چندم را بخوانید.
بخشی از کتاب کاتبان روایت چندم
هرچند میتوان نمایش مذهبی ایران را با درامهای یونانی قدیم مقایسـه و نکات مشابهی در آن جستوجو کرد، اما چنین مقایسهای ذاتاً نتیجـهاش اقتباس این از آن یکی نیست. این مشـابهت بـه خصـوص آن چـه بـه نـام میراکل در انگلستان اجرا میشده، تا حدی قابل توجه اسـت و فـرم آن بـه تعزیه نزدیکتر است. باید دانست در دوران صفویه داسـتانهـای قرآنـی و مصائب ائمه اطهار به صورت نمایش یا همان شبیهخـوانی در اوج قـدرت خود بوده است. شاید دلیلاش این باشد کـه نقاشـی و مجسـمهسـازی بـه عقیدهی عدهی کثیـری از علمـای شـیعه مجـاز نبـود و در مـورد اجـرای موسیقی هم شروطی قائل بودهاند. هرچند تعزیه در روند تکامـل خـودش نتوانست به جایی برسد که نمایش ملی ایرانیـان را تکامـل بخشـد، آن چـه تعزیه را سرپا نگه داشت، داستانهای مذهبی بود که در افواه عمومی رواج داشت. اما با پدیدار آمدن دستگاه چاپ و ورود آن به ایران، میتوان گفت، اولین نسخهی چاپ شده علاوه برقرآن، تا حد زیادی به داستانهای قرآنی و مذهبی اختصاص یافت و امروزه اهمیت توجـه بـه داسـتانهـای قرآنـی بسیار افزون گردیده و میتوان رد پای ایـن گونـه داسـتانهـا را در ادبیـات معاصر نیز جستوجو کرد.
فهرست
- پیشسخن
- مقدمه
- داستانهای قرآنی و تطابق آن با شگردهای داستانی امروز
- به سوی تعریف، تحدید و سنخشناسی قصص قرآنی
- عناصر قصههای قرآن
- روش قصهگویی قرآن
- مکالمهگرایی باختین در روایت خلقت آدم در قرآن
- مجال تخیل عتیق
- مقدمهای بر زاویه دید در قصص قرآن
- معمای ایوب نبی
- قصههای قرآنی و طرح یک پرسش
- الگوهای تکرار، تقارن، توالی و توزیع در قرآن
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۳۷ صفحه
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۳۷ صفحه