دانلود و خرید کتاب آینه جادو؛ جلد دوم سیدمرتضی آوینی
تصویر جلد کتاب آینه جادو؛ جلد دوم

کتاب آینه جادو؛ جلد دوم

معرفی کتاب آینه جادو؛ جلد دوم

کتاب حاضر جلد دوم مجموعه آیینه‌ی جادو اثر شهید سیدمرتضی آوینی است که نقدهای سینمایی آوینی در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۷۱ را دربر دارد. بیشتر مقالات کتاب به نقد فیلم‌های ایرانی پنج‌سال جشنواره فجر و ارزیابی سیاستگذاری سینمای ایران در این سال‌ها اختصاص دارد.

درباره مجموعه آیینه‌ی جادو

مجموعه آیینه‌ی جادو ثمره ده سال فعالیت سیدمرتضی آوینی در عرصه مستندسازی است. این اثر تنها کتابی است که در زمان حیات آوینی و با نظارت خودش منتشر شد. طرح اولیه مباحث کتاب هم جزوه‌ای بود که آوینی برای تدریس در دانشگاه هنر آماده کرده بود. این جزوه بعدها گسترش پیدا کرد و در فاصله میان پاییز ۱۳۶۷ تا بهار ۱۳۶۹ در فصل‌نامه سینمایی فارابی و ماهنامه سوره منتشر شد.

آنچه این مجموعه را از کتاب‌های دیگر حوزه سینما متمایز کرده است، نگاه فلسفی و عرفانی حاکم بر مباحث آن است. نگاهی که برای طرح آن تنها داشتن تخصص سینمایی کافی نیست.

خواندن آیینه‌ی جادو؛ جلد دوم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان و متخصصان حوزه سینما، به ویژه مستندسازی و دوست‌داران سبک و نگاه شهید سیدمرتضی آوینی.

۱۴۰۱/۰۶/۰۸

چرا کتاب های شهیدآوینی تو بی نهایت نیست؟؟؟

Afshin Janani
۱۴۰۳/۰۵/۲۶

همونطور که میشه از آوینی انتظار داشت: ایدئولوژی‌زده و سطحی

«ما مخالف تفنن نیستیم، بلکه معتقدیم که هنر نباید در خدمت تفنن باشد، و اگر باشد، هنر نیست.»
سحر
بنده معتقدم که درباره فیلم‌های خارجی تا آن‌گاه که یک انقلاب بزرگ فرهنگی در آن‌جا رخ نداده است باید فقط در محدوده تکنیک فیلم به کندوکاو و نقادی پرداخت، چرا که اصولاً غربی‌ها حرفی برای گفتن ندارند و در آن «تله بزرگ فرهنگی» که سیستم اقتصادی ـ سیاسی غرب توسط تکنولوژی بر پا کرده است، اصلاً امکان فکر کردن و رسیدن به استقلال فکری برای کسی وجود ندارد.
Afshin Janani
دوستان عزیز ما، آنان که می‌خواهند پای در عرصه هنر متعهد بگذارند و خود را نسبت به ایجاد تحول اخلاقی در انسان‌ها مسئول می‌دانند، باید بدانند که اولین شرط کارْ «تزکیه نفس» است. روح هنرمند لزوماً در آثارش بروز و ظهور می‌یابد و با هیچ حیله‌ای نیز نمی‌توان مانع از این ظهور شد. کار هنری، و بالاخص فیلم، باطن صاحب خویش را «لو» می‌دهد و او را رسوا می‌کند.
سحر
پایان گرفتن مبارزه یعنی تمام شدن نبرد میان حق و باطل و این ممکن نیست مگر آن‌که شیطان و اذناب او از میان بروند و یا انقلاب اسلامی، خدای ناکرده، از ماهیت حقیقی خویش خارج شود. حرف ما این نیست که سینمای جنگ باید در دستور کار جشنواره قرار بگیرد، بلکه می‌گوییم که «سینمای مبارزه» باید منظر غایی و مقصود نهایی جشنواره و دست‌اندرکاران محترم امور سینمایی کشور باشد.