کتاب رستاخیز جان
معرفی کتاب رستاخیز جان
کتاب الکترونیکی «رستاخیز جان» نوشتهٔ سیدمرتضی آوینی در انتشارات واحه چاپ شده است. این کتاب مجموعه ای است از مقالاتِ گردآوری شده با موضوعات هنر، ادبیات و فرهنگ. عناوین فهرست آن به این شرح است: ادبیات آزاد یا متعهد، رمان و انقلاب اسلامی، آزادی قلم، رستاخیز جسم و رستاخیز جان، زبان و فضا.
درباره کتاب رستاخیز جان
مقالات کتاب در چهار بخش دسته بندی شده است.
سه مقاله اول بخش نخست، در نسبت ادبیات با حقایق و وقایع بیرونی و وابستگی و تعهد به آنهاست (تعهد بدون هرگونه بار ارزشی).
در مقاله بعدی، آوینی مطالبی را درباره تاجیکستان (که آن روزها تازه از قید حکومت کمونیستی رها شده بود)، تمدن ایران، نوروز و برخی آداب و سنن ایران نگاشته است. و آخرین مقاله این بخش پاسخی است به ژاژخایی شخصی درباره خط فارسی.
در بخش دوم، سه مقاله با موضوع فرهنگ و هویت گرد آمده که به جز مقالۀ آخری، نگاه تئوریک غالب است. این سه مقاله به نوعی تضادهای مبتلابه مباحث فرهنگی (چه در سطح نظری و چه در سطح مصداقی) را به طرح و بحث می گذارد.
و اما بخش سوم. سه گانه ای زیبا درباره ویدئو و ماهوارهاست. مطلب اول گفتگویی است نسبتاً مفصل با نشریه فارابی با عنوان "ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان" و مطالب بعدی مقالاتی است درباره ویدئو و ماهواره. به نظر می رسد خلاصه کلام سید مرتضی در این مطالب دو چیز است:
۱ـ بی خاصیتی و بی اثری روش های سلبی و منع محور در مبارزه با تهاجم فرهنگی و دفاع از فرهنگ و ارزش های داخلی.
۲ـ توان بالقوه فرهنگ ایرانی اسلامی در دفاع از خود و مواجهه با تهاجم بیگانه، ضرورت فعال بودن به جای انفعال و استفاده از ظرفیت های داخلی.
در بخش چهارم، مقاله ای با موضوع خطر مرگ تئاتر و انفصال آن از مردم آمده است و سپس مقاله ای از اولین شماره نشریه سوره در سال ۱۳۶۸، در تبیین پیام امام خمینی ـ قدّس سرّه ـ به هنرمندان ذکر شده است.
کتاب رستاخیز جان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به ادبیات، فرهنگ و رسانه پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب رستاخیز جان
«آزادی» میان ما و آزادنگاران مشترک لفظی است و چهبسا که این دو آزادی در ظاهر نیز مشابهتهایی با یکدیگر داشته باشند. آن آزادی که میگویند، «رهایی از تقید و تعهدی» است و این آزادی که ما میگوییم نیز «آزادی از هر تعلقی» است. تفاوت در آنجاست که ما حقیقت انسان را در خلیفة اللهی او میجوییم و بنابراین، «انسان کامل» و «عبدالله» را مشترک معنوی میدانیم، اما آنان بندگی خدا را نیز ازخودبیگانگی میدانند. در این صورت، اگر برای بشر قائل به حقیقتی فردی و یا جمعی نباشند که بار رهایی از تقیدات و تعهدات به آن رجوع کند، در واقع انسان را به«خلا» احاله دادهاند و به «هیچ»؛ و چه تفاوتی میکند که این یک «هیچ فلسفی» باشد و یا یک«هیچ حقیقی»؟ آزادی در نفی همه تعلقات است جز تعلق به حقیقت، که عین ذات انسان است. وجود انسان در این تعلق است که معنا میگیرد و بنابراین، آزادی و اختیار انسان تکلیف اوست در قبال حقیقت، نه حق او برای ولنگاری و رهایی از همه تعهدات. و مقدمتا باید گفت که هنر و ادبیات نیز در برابر همین معنا ملتزم است».
حجم
۱۶۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۱۶۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
نظرات کاربران
واقعا افکار و کتاب های شهید آوینی بسیار غریب مانده و عملا هیچ اقدامی برای این متفکر و مجاهد نهضت انقلاب انجام نشده به نوبه خودمون یه قدم برداریم
از خواندن این کتاب و اندیشه های شهید آوینی بسیار لذت بردم….گویی حرف ها و ذهنیات خودم بود که نمی تونستم به زبون بیارم و ایشون بسیار زیبا به رشته قلم در آوردن….روحمون به یادشون شاد….اللهم احشرنا معهم
واقعا کتابها و مقالات و گفتارهای شهید آوینی نشان دهنده ی عمق و اصالت تفکر انقلاب اسلامی هست. هرچند در جهان کنونی انسان ها گوش شنوا و حوصله ی تفکر ندارن. حقیقت این است که کسی باید در نظام جمهوری اسلامی