کتاب تنها پناه
معرفی کتاب تنها پناه
کتاب تنها پناه، اثر علی صفائی حائری، به بررسی سورههای ناس و فلق در قالبی نو و در مجموعهی تطهیر در جاری قرآن میپردازد.
دربارهی کتاب تنها پناه
قرآن کتابی آسمانی است که از جانب خداوند برای روشن کردن راه و مسیر ما آمده است. قرآن آمده است تا با خواندن و درک و عمیق شدن در آیات و سورههای آن، راهی برای زندگی پیدا کنیم. راهی که ما را به سوی حقیقت اصلی و واحد ببرد. راهی که ما را به بهشت جاودانهی الهی نزدیک کند. اما افسوس که خواندن قرآن را سرسری گرفتهایم. افسوس که به کشف چند حقیقت علمی و شبه علمی از میان سورههای قرآن بسنده کردهایم. کتاب تنها پناه، تفسیر سورههای ناس و فلق است. تفسیری که به تطهیر ما در این دریای عظیم و بیکران معنا میپردازد. علی صفائی حائری در کتاب تنها پناه، علاوه بر تفسیر سورهها از دیگر ابزارهای تفسیر هم کمک گرفته است. ابزاری همچون شناخت کافی از ادبیات عرب، صنایع ادبی و شرایط نزول آیه، و همچنین به واسطه تسلط بر دیگر آیات قرآن. در نهایت پردهها کنار میروند و سوره فهم میشود.
کتاب تنها پناه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
تنها پناه برای کسانی که دوست دارند در قرآن و آیات الهی تعمق کنند، کتابی خواندنی است. اگر دوست دارید تفسیر سورههای ناس و فلق را بخوانید، کتاب تنها پناه برای شما است.
دربارهی علی صفائی حائری
علی صفائی حائری معروف به عین صاد در سال ۱۳۳۰ متولد شد. او مجتهد، فقیه، عارف و اندیشمند شیعه بود که بیش از پنجاه جلد کتاب در زمینههای متفاوتی مانند تربیتی، نقد و روش نقد، ادبیات هنر، روش تدریس و آموزش، قرآن کریم و روش برداشت از آن، تفسیر و دیدارهای تازه با قرآن، دعا و حدیث، ولایت و امامت، معارف اسلامی و آموزههای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی اسلام تالیف کرده است. علی صفائی حائری در سال ۱۳۷۸ به علت تصادف رانندگی، چشم از جهان فروبست.
بخشی از کتاب تنها پناه
قرآن کتابی است پویا و جاری، نه ثابت و ایستا؛ و نهتنها در زمان، که در وجود انسان جریان دارد و در هر مرحله از جریان وجودی انسان و به تناسب آن جلوه میکند. از اینرو تا در ساحتهای فکر و عمل و بالاتر، در ساحت وجود خود، به حرکت درنیاییم، مخاطب هدایت قرآن نخواهیم بود.
چه خشک و بیروح سورههای قرآن را از سر باز میکنیم و به چند کشف علمی و شبهٔ علمی در آیات آن، دلخوش میکنیم! حالآنکه اگر در درون به جریان نیفتیم و مسئلهٔ سورهها، برایمان مسئله نشود، راهحلهای آنها را درک نمیکنیم و روابط آیات و مصادیقشان برایمان روشن نمیشود.
مجموعه تطهیر با جاری قرآن، پیش از آنکه تفسیر باشد، جریان وجودی ماست؛ چراکه در کنار جریان سوره، به هر اندازه که جاری شویم، به طهارت میرسیم؛ و این حقیقتِ تلاوت است که به تزکیه و تعلیم ختم میشود و ما را به هدایتهای بالاتر میرساند. بنابراین این کتاب نمایشی از جریان انسان است؛ جریانی که در ضمن آن، مسائل و مشکلات بروز میکنند، تشنگیها معلوم میشوند و آنگاه، تازه آب فهم میشود، لذیذ میشود و به رفع عطش میانجامد.
کتاب بسیار بسیارعالی در زمینه تفسیر سوره های فلق وناس.خدا قوت جناب استاد صفائی.خدا خیرتون بده.واقعا آدمو با مفهوم سوره آشنا میکنه ویک تفسیر واقعی و درکی هستش نه تفسیری سطحی و دشوار
خدا رحمت کنه استاد بزرگوار رو.....واقعا حیف بود اینقدر زود .....!!!!و خدا رحمت کنه یکی از شاگردان ایشان ،و از مدرسان جذاب کتب استاد ، استاد علی شاملو .....خدا غرق رحمت و مغفرت کنه انشالله
عالی