کتاب جیمز و هلوی غول پیکر
معرفی کتاب جیمز و هلوی غول پیکر
جیمز و هلوی غول پیکر یکی از داستانهای رولد دال، نویسنده چیرهدست ادبیات کودک و نوجوان است. در این کتاب استان پسری به اسم جیمز را میخوانید که به درون یک هلوی غولپیکر سفر میکند.
درباره کتاب جیمز و هلوی غولپیکر
جیمز در حادثهای پدرو مادرش را از دست میدهد و برای ادامه زندگی به خانه دو عمه بداخلاق و بد ادای خود فرستاده میشود. آنها جیمز را دست ندارند و حوصله او را هم ندارند، حتی او را به سم هم صدا نمی کنند. جیمز روزها را با کسالت در خانه دو عمهاش میگذراند تا این که یک روز پیرمردی سر راهش سبز میشود و کیسهای حاوی چند دانه بزرگ سبزرنگ به او میدهد. پیرمزد از جیمز میخواهد طبق دستور او دانهها را بخورد تا از بدبختی نجات پیدا کند اما در طول راه و درست زیر درخت هلوی پیر باغ، جیمز زمین میخورد و دانهها پای درخت میریزند و گم میشوند و چند روز بعد اتفاق اعجیبی رخ می دهد. درخت هلوی پیر بارور می شود و یک دانه هلو میدهد. اما این هلو یک هلوی معمولی نیست.
خواندن کتاب جیمز و هلوی غولپیکر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این داستان برای کودکان و نوجوانان نوشته شده اما میتواند برای همه علاقهمندان به داستانهای فانتزی جذاب باشد
درباره رولد دال
رولد دال در سال ۱۹۱۶ از پدر و مادری نروژی بدنیا آمد و دوران کودکی اش را در انگلستان گذراند. در سن هجده سالگی برای کار در شرکتی به آفریقا رفت. وقتی جنگ جهانی دوم آغاز شد به ارتش هوایی پیوست و خلبان جنگی شد. در سن بیست و شش سالگی به واشنگتن رفت و همانجا نوشتن را آغاز کرد. اولین داستانهای کوتاهش که باعث موفقیتش در هنگامه جنگ شد توسط نشریات آمریکایی به چاپ رسید.
در سال ۱۹۶۰ هنگامی که به همراه خانوادهاش در انگلستان زندگی میکرد، شروع به نوشتن داستان برای کودکان کرد.
اولین داستانهای او به عنوان سرگرمی برای بچههای خودش نوشته شدند.
رولد دال به عنوان یکی از نویسندگان محبوب زمان خودش شناخته میشود. مجلهٔ تایمز او را «یکی از پرخوانندهترین و تأثیرگذارترین نویسندگان نسل ما» نامید و نوشت:
«کودکان عاشق داستانهای رولد دال هستند و او را نویسندهٔ محبوب خود میدانند… داستانهای او در زمره آثار کلاسیک آینده خواهند بود.»
کتابهای او سالهای زیادی در لیست پرفروشترین کتابهای کودکان بودهاند. تا جایی که در بسیاری از مطالب مربوط به کتابخوانی کودک اشاره شده که کتابهای رولد دال جزو کتابهایی هستند که باید حتماً در زمان کودکی خوانده شوند.
او نویسندهای بسیار چیرهدست بود که به خوبی با دنیای کودکان آشنایی داشت و جذابیت رمز و رازآلود بودن کتابهایش و کلام طنزآلود و دوست داشتنی اش همیشه برای کودکان لحظاتی به یاد ماندنی را ایجاد میکند.
اگرچه دال در سال ۱۹۹۰ درگذشت اما محبوبیتش به دلیل نوولهای شگفت انگیزش تاکنون ادامه یافته است.
نوولهای جذابی مانند جیمز و هلوی غول پیکر، ماتیلدا، BFG، چارلی و کارخانه شکلاتسازی و ...
کوئنتین بلیک، مدرس تصویر سازی در دانشکده رویال، بیشتر کارهای رولد دال را تصویر سازی کرده است.
جملاتی از کتاب جیمز و هلوی غولپیکر
خبر این که هلویی غول پیکر، به بزرگی یک خانه، به طور اتفاقی در باغ خانهای ظاهر شده، به سرعت برق و باد در شهر پخش شد و روز بعد موج گسترده مردم که به سختی خودشان را بالای تپه، به باغ خانه عمهها می رساندند تا از نزدیک این اتفاق شگفت انگیز را ببینند.
عمه سپونگ و عمه اسپیکر به سرعت نجاری را خبر کردند تا حصاری محکم برای حفاظت هلو از هجوم مردم بسازد و همزمان آن دو زن حیله گر تعداد زیادی بلیط برای کسانی که قصد ورود داشتند آماده کردند.
عمه اسپیکر پیوسته فریاد میزد: فقط با پرداخت یک شیلینگ از این هلوی غول پیکر دیدن کنید.
و عمه سپونگ در ادامه میگفت: نصف این قیمت برای بچه های زیر شش هفته. خواهش میکنم به نوبت، هل ندید، همه شما داخل می شین. هی، تو، برگرد. تو پول ندادی.
وقت ناهار، همهجا مملو از جمعیت مردان و زنان و بچه هایی بود که برای تماشای این هلوی عجیب و فوق العاده جمع شده بودند.
هلیکوپترها مانند زنبور روی تپه مینشستند و از درون آنها سیل خبرنگاران، عکاسان و روزنامه نگاران بیرون میآمدند.
عمه اسپیکر خطاب به آنها میگفت: برای آوردن دوربین باید دو برابر بپردازین.
جالب بود🌠❤️
یه نفر نوشته بود برای بچه ها نخونید چون از مرگ نوشته و دردناکه. اگر میخواید بچه تون رو با دروغ و لوس بار بیارید حتما اینکارو بکنید. ولی اگر میخواید بچه تون در شیرین ترین وجه ممکن با سختی هایی
شگفتانگیزترین موضوع اینه که لورد دال بیش از صد سال پیش به دنیا اومده و قدمت داستانهاش از من بیشتره اما هنوز که هنوز جادوی لطیفش رو حفظ کرده. ---------------------- 📚 داستان: جیمزِ چهارساله پدر و مادرش رو از دست میده و
خیلییییی باحاله😄😄💖💖
من نخسه چاپی این کتاب رو خوندم واقعا خوب بود
سلاممممممممم ☕☕🍫🍫🍭🍭🍭🍫🍫 کتاب جیمز و هلوی غول پیکر نوشته ی رولد دال بهترین نویسنده 🤞🏻❤️❤️ بچه ها این کتاب رو ما چند سال پیش خوندیم خیلی لذت بردیم و العان هم کتابشو داریم به نظرم فوق العادس ولی از یه سنی به
کلا کتابای رولد دال عالین😄😊☺
خیلی جالبهههه🎀🎀
نسخه چاپی کتاب را حدودا ۵ سال پیش مطالعه کردم و یادم است که بسیار زیبا و جالب بود .
عجب کتاب خاطره انگیزی! حدود ۶ سال پیش این کتاب و خوندم و عاشقش شدم هنوز هم دوستش دارم شیرین و کودکانه اما پر معنی!