استیون لندزبرگ در «عقلانیت نا بهروال» یک نگاه اقتصادی نامتعارف به پدیدههای متعارف کرده است. او در این اثر میخواهد اثبات کند طرز فکرها و شیوههای استدلال اقتصادی قابل تغییرند و شیوهای قضاوت ما درباره پدیدهها به ویژه پدیدههای اقتصادی تا چه حد کلیشهای و تنگ نظرانه است. او در این کتاب درباره رابطه باروری و اقتصاد، خساست، کودکان کار، سروسامان دادن به نظام سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و امور دیگری مثل آلودگی هوا و مسایل اقتصاد روزمره، نظر داده است ان هم نظراتی که شاید برایتان بسیار عجیب باشد:
«ویلیام باتلر ییتز یکبار نوشت: «نمیدانم زیبایی چه نقشی در درآمد دارد». امروزه کارشناسان اقتصادسنجی این موضوع را بهتر میشناسند: پس از مهارکردن میزان تحصیلات و تجربه، افراد زیبارو - اشخاصی که توسط هیأت داوران با استناد به چندین عکس، «زیبا» تلقی میشوند - حدود ۵ درصد بیش از سایر افراد جامعه درآمد کسب میکنند.همانطور که به زیبایی پاداش داده میشود، زشترویی نیز مشمول جریمه میگردد. زنان زشت حدود ۵ درصد کمتر از زنان معمولی و مردان زشت حدود ۱۰ درصد کمتر دستمزد میگیرند؛ بله واقعیت دارد یعنی بازار، مردان زشت را شدیدتر از زنان به دلیل جذاب نبودن جریمه میکند.»آنچه در این کتاب اهمیت دارد الزاما درستی ادعاها نیست بلکه تلاش نویسنده برای «نگاه از نوعی دیگر» است و داوری در مورد ادعاهای نویسنده به خوانندگان واگذار میشود. این کتاب گذشته از انچه راجع به اقتصاد می گوید تمرینی برای «نگرش به پدیدهها با روشی تازه یا نامتعارف» است.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب عقلانیت «نابهروال» و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
کتاب سال 2007 با عنوانی منشوری چاپ شده که برای حل این مشکل مترجمین کتاب رو با اسم دیگری چاپ کردند هر چند به نظر من عنوان جالبی رو انتخاب نکردند. کلمه یا عبارت "نا به روال" در زبان فارسی...بیشتر
وحيد
توصیه میکنم.
۱۴۰۰/۰۶/۲۲
به هر حال نباید گول ظاهر ساده آن را خورد. باید آن را خیلی پیچیده خواند.
در تمام...بیشتر
توصیه میکنم.
۱۴۰۵/۰۳/۱۷
نوع نگاهش به جهان دوست داشتم ولی بعضی از مثال برای مخاطب ایرانی ناآشناست وخیلی حاشیه می رفت
(اقتصاددانی به نام پیتر باور یکبار گفته بود که اگر یگانه ملاک شادی انسان، درآمد سرانه بود، تولد یک حیوان در مزرعه، رحمت بود و تولد یک کودک، نکبت).
shahram238
در دنیای آرمانی به هر «تلاش» ی پاداش میدهیم ولی در دنیای واقعی، تلاش به چشم نمیآید و به این دلیل به «نتیجهٔ» کارها پاداش داده میشود.
shahram238
بازی معروف آمریکایی «جوجه»، دو نفر آدمِ احمق با خودروهای خود سرشاخ میشوند تا بالاخره خودروی یکی منحرف شود. راه موفقیت در این بازی آن است که حریف را متقاعد کنید هیچگاه از مسیر منحرف نخواهید شد. بنابراین راهبرد برنده آن است که میل فرمان را در آورید و مطمئن شوید حریف شما این کار را دیده است.
mohadese sadat sedighi
اسکروج را مدتهاست که خسیس یا بیانصاف نامیدهاند. من معتقدم که آن لقب، سرزنش نابجایی است. آخر چه چیز سخاوتمندانهتر از خاموش کردن لامپها ) ی اضافی(و پر نکردن بشقاب غذاست تا شاید سوخت و غذای بیشتری برای سوزاندن و خوردن دیگران مهیا شود؟ چه کسی از آن همسایه نیکوکارتر است که مستخدم نمیگیرد و او را آزاد میگذارد که برای شخص دیگری کار کند؟
شاید این بحث کمی پیچیده باشد. وقتی اسکروج ذغال کمتری برای بخاری خود تقاضا میکند، شاید معدنکاران کمتر حفاری کنند و دل زمین را بشکافند. اما همین هم خیلی خوب است. حال به جای حفر معدن برای اسکروج، کسی که قرار بود معدنکار شود، آزاد است تا خدمت دیگری برای خود یا شخصی دیگر انجام دهد.
mohadese sadat sedighi
درهمه جای دنیا هیچکس سخاوتمندتر از خسیس نیست؛ خسیسان همانهایی هستند که میتوانند منابع زمین را به اتمام بکشند ولی چنین نمیکنند. تنها فرق بین خسیس بودن و نوعدوستی آن است که شخص نوعدوست خود را در خدمت تعداد نسبتاً کمی قرار میدهد در حالی که خسیس سخاوت خود را بیشتر و تا دوردستها میفرستد.
shahram238
زیبایی چیز خوبی است ولی بلندقد بودن حتی بهتر است. اگر قد شما بیش از ۱۸۰ سانتیمتر است، احتمالاً ۶۰۰۰ دلار بیشتر از همکار دیگری با همان صلاحیت دستمزد میگیرید که قدش ۱۶۸ سانتیمتر است. به طور کلی پس از ثابت نگهداشتن تحصیلات و تجربه، تقریباً هر ۲.۵ سانتیمتر افزایش قد موجب ۱۰۰۰ دلار زیاد شدن درآمد سالانه میشود.
shahram238
«پس از مهارکردن پیشینهٔ سن، قد، خاستگاه جغرافیایی و خانوادگی، مشارکت در فعالیتهای ورزشی منجر به ۱۱.۴ درصد افزایش در دستمزدهای بزرگسالی میشود و علاوه بر باشگاههای ورزشی، عضویت در هر باشگاه دیگر ۵.۱ درصد دستمزدها را زیاد میکند».
shahram238
همه چیز به نحوهٔ نگرش شما بستگی دارد. کوکاکولا به جای آنکه بگوید «در هوای گرم بهای اضافه میپردازید» میتوانست بگوید «در هوای سرد تخفیف میگیرید». شاید آن تغییر ساده در جملهبندی یک فکر بزرگ باشد.
مهندسان تلاش میکنند بفهمند چگونه میتوان از نیروی طبیعت بهرهبرداری کرد و اقتصاددانان به تأمل در چگونگی بهرهبرداری از قدرت انگیزهها میپردازند. رفاه ما به هر دو بستگی دارد. سفر شما از نیویورک به توکیو - فقط با یک هوس - تا حدی به دلیل تلاشهای عدهای برای ساخت هواپیما و تا حدّی به خاطر تلاش عدهای دیگر در بیمهکردن هواپیما میسّر شدهاست.
shahram238
اقتصاددانان مدتهاست پیبردهاند که ادارهٔ غذا و دارو (FDA) از انگیزهٔ زیاد برای احتیاط بیش از حد در تأیید داروهای جدید برخوردار است: وقتی یک داروی تأیید شده، مرگآور میشود، همه FDA را محکوم میکنند. اما وقتی کسی بمیرد چون FDA نتوانسته است یک داروی جدید و ایمن را تأیید کند (یا چون تأیید دارو به تأخیر افتاده یا چون هزینههای فرآیند تأیید دارو مانع از تولید آن شدهاست)، FDA اصلاً مورد ملامت قرار نمیگیرد. اگر برادر شما با یک بیماری نادر فوت کند که درمان آن با داروی منع شده توسط FDA آسان باشد، احتمالاً نه FDA بلکه آن بیماری را مقصر خواهید شناخت.
با توجه به موضوع کتاب وتاثیر جغرافیای نگارش آن. مترجمان همان طور که خودشان گفته اند در متن خیلی دخالت کرده وتاثیر گذاشته اند. به هر حال نباید گول ظاهر ساده آن را خورد. باید آن را خیلی پیچیده خواند. در تمام...بیشتر