کتاب روحانیت و حوزهها (دفتر بیست و هفتم)
معرفی کتاب روحانیت و حوزهها (دفتر بیست و هفتم)
روحانیت و حوزهها دفتر بیست و هفتم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب روحانیت و حوزهها (دفتر بیست و هفتم) در مجموعه چلچراغ حکمت
در تاریخ معاصر ایران دو دیدگاه کلی دربارهٔ ضرورت روحانیت وجود داشته است: مخالف؛ و موافق.
مخالفان مدعیاند: از رهبری سنتی که پاسدار بنیادهای فرهنگی است کاری ساخته نیست؛ چرا که طی دو قرن، تمام عرصههای اندیشه را از او گرفتهاند و هنوز نیز میگیرند. این رهبری گاهی مقاومتکی کارپذیرانه میکند و تسلیم میشود. در میان این رهبری البته سید جمال، ] مرحوم [مدرس, امام خمینی (ره)،] مرحوم[طالقانی و ... بهوجود آمدند، اما اینها را نیز پیش از آنکه دشمنی از پا درآورد، همین رهبری سنتی عاجز کرده و میکند. اینها دوستاناند و باید بدانها یاری رساند و از آنها یاری گرفت.۲ تز اسلام منهای روحانیت از تراوشات فکری این گروه مخالف است.
موافقان نیز معتقدند: روحانیت، بهترین، سالمترین و قابل اعتمادترین نهاد پژوهشی، آموزشی و تبلیغی دین است؛ اما بنا به علل درونی و بیرونی دچار آفتها و آسیبهایی شده است که باید ضمن دفاع از اصل موجودیت و دستاوردهای مثبتش، مورد آسیبشناسی و آفتزدایی قرار گیرد، تا بهتر بتواند رسالتهای خود را تحقق بخشد. لذا همواره گفته و میگویم که روحانیت ما درخت اصیل و باارزش و زندهٔ آفتزدهای است که خودش را باید حفظ و با آفاتش مبارزه کرد. نظریهٔ افرادی را که آن را درخت خشک و پوسیدهای میدانند که باید ریشهکن شود، صددرصد مردود و زیانبار میدانم. تز «اسلام منهای روحانیت» را همواره یک تز استعماری دانسته و میدانم؛ معتقدم هیچ چیز نمیتواند جانشین روحانیت ما بشود. حاملان فرهنگ اصیل, عمیق و ذیقیمت اسلامی تنها در میان این گروه یافت میشوند. آن تقواها، ایمانها، معنویتها، اخلاصها و آن جوششها و جنبشها و فداکاریها، که رمز اصلی بقای ملت ما است، تنها در این سرزمین مقدس سر میزند.
فهرست کتاب روحانیت و حوزهها (دفتر بیست و هفتم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: ماهیت، ضرورت و هدفهای روحانیت
فصل دوم: آسیبشناسی روحانیت و راهکارهای اصلاحی آن
پسگفتار
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۵۶٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۵۶٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خیلی خوب و دقیقی است. شهید نکات ظریفی را گفته که امروز نیز در مواجهه با جریان های التقاطی به کار می آید. توصیه میشود.