دانلود و خرید کتاب عدل الهی (دفتر چهارم) سیدمصطفی حسینی نسب
تصویر جلد کتاب عدل الهی (دفتر چهارم)

کتاب عدل الهی (دفتر چهارم)

معرفی کتاب عدل الهی (دفتر چهارم)

عدل الهی دفتر چهارم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشه‌ها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشه‌های این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، به‌عنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوام‌بخش، می‌تواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافته‌ها و مواضع فکری خویش، از شاخصه‌هایی است که اندیشه‌های علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است

خلاصه مجموعه چلچراغ حکمت

در این مجموعه که هر جلدش به یکی از اندیشه‌های استاد مطهری می‌پردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر به‌گزینی باشد و دیدگاه استاد به‌صورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشت‌های منتشر شده، چکیده‌سازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصل‌بندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقی‌ها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشت‌ها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پس‌گفتار ارائه شود.

مجموعه کتاب‌های چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است

مخاطبان این مجموعه کتاب‌ها همان‌طور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقت‌جو و پرسشگر امروزی است.

جملاتی از کتاب عدل الهی در مجموعه چلچراغ حکمت

اگر بگویید ریشهٔ این تفاوت‌ها کجا است؟ بالاخره این تفاوت‌ها ریشه‌ای دارد و ریشه آنها جز خدا نمی‌تواند باشد؛ پس برگشت تفاوت‌ها به تبعیض و عدم عدالت است؛ پاسخ این است که اشیاء تفاوت‌های ذاتی دارند که لازمهٔ نظام علت و معلول است.خداوند در نظام هستی قوانین معینی قرار داده و گردش کارهای جهان را هرگز بیرون از آن شیوه‌ها انجام نمی‌دهد.مثلاً خداوند قانونی قرار داده است که اگر انسانی‌هایی محیط‌های گرمسیری و استوایی را برای زندگی خویش انتخاب کردند و از فلان مواد غذایی تغذیه کردند و ... آنان سیه‌چرده باشند؛ اما اگر محیط‌های گرمسیری و استوایی را برای زندگی خویش برگزیدند، ولی از مواد غذایی دیگری استفاده کردند و ... فرزند آنان سبزه باشد و ... انسان‌ها براساس رفتارهایی که می‌کنند (انتخاب محل زندگی، انتخاب گونه تغذیه و ...) باعث می‌شوند که فرزندی که از نسل آنها به دنیا می‌آید سیاه باشد یا سبزه. گندم‌گون باشد یا سفید و ... بنابراین، تفاوت‌ها به نحوهٔ انتخاب خود انسان‌ها برمی‌گردد، یعنی انسان‌ها با انتخاب‌هایی که می‌کنند خود را مشمول یکی از قوانین الهی قرار می‌دهند و در نتیجه آن قانون دربارهٔ آنها اجرا می‌شود بدون آنکه خداوند با کسی دشمنی داشته باشد و یا با کسی خویشی.

فهرست کتاب عدل الهی

فصل اول: چیستی و اثبات عدل الهی
فصل دوم: عدل الهی و تفاوت‌‌ها و تبعیض‌ها
فصل سوم:‌ عدل الهی و مسئله شرور
فصل چهارم: عدل الهی و مسئلهٔ آفات و بلاها
فصل پنجم: پرسمان عدل الهی






 

شکوه امر خدا
علیرضا پناهیان
شناخت، جهان بینی و ایدئولوژی (دفتر اول)
حسن پناهی‌آزاد
تقوا؛ طرحی برای ادارۀ جامعه
علیرضا پناهیان
جهان‌بینی توحیدی
فریال ترکاشوند
انسان و ایمان
مرتضی مطهری
آشنایی با چند مفهوم کلیدی اخلاق
علیرضا پناهیان
انسان در قرآن
مرتضی مطهری
پاسخ به شبهات کلامی؛ دین و نبوت (دفتر دوم)
محمدحسن قدردان قراملکی
هدف زندگی
مریم رادپور
خودشناسی
مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهم‌السلام دانشگاه تهران
آدم شدن چه مشکل! (خودسازی و تربیت نفس در کلام و آثار امام خمینی(ره))
سیدحسین هوشی‌سادات
درس توحید؛ دوره‌ی عقاید قرآنی از سری دوره‌های نور معرفت
رضا برنجکار
چگونه دستورات دینی ما را تربیت میکنند؟
علیرضا پناهیان
فی ظلال القرآن
سید‌علی خامنه‌ای
احکام پزشکی
سید‌علی خامنه‌ای
ارمغان
موسی هلودی
روحانیت و حوزه‌ها (دفتر بیست و هفتم)
سلیمان خاکبان
پلورالیزم دینی و سیاسی؛ دفتر سی و چهارم
عبدالحسین خسروپناه
امر به معروف و نهی از منکر (دفتر بیست و هشتم)
غلامرضا بهروز لک
کنترل استرس رزم براساس قرآن کریم
احمدرضا اخوت
آتیس -Άτις-
۱۳۹۹/۰۷/۰۶

عرض خدا قوت و خسته نباشید خدمت «کانون اندیشه جوان» با طرح پاکیزۀ «چلچراغ‌حکمت». دفتر چهارم در موضوعِ «عدل الهی» توسط استاد سید مصطفی حسینی‌نسب به صورت مبناگرایانه و استدلالی، اقتباس شده است. کیفیّت تقریر استدلال‌ها به گونه‌ای است که

- بیشتر
AhmadReza
۱۴۰۱/۰۳/۱۷

آثار شهید مطهری به طرز شگفتی در همه ی زمان ها حلال مشکلات و گره های ذهنی در امور دینی است . اینکه چنین کتابی برای نسل جوان فراهم آمده جای تقدیر دارد

Hamid Ghorbani
۱۴۰۱/۰۴/۱۲

بصورت مفید به موضوعات مهم در حوزه عدل خدا پرداخته و خواننده با مطالعه کتاب به پایه ای از اطلاعات در این باره خواهد رسید

Alireza Sabeti
۱۴۰۲/۰۲/۲۶

سفسطه خوبی بود برای سرکار گذاشتن هم فکران خود حکمای الهی معتقدند آنچه در نظام خلقت وجود دارد تفاوت است نه تبعیض؟!!!!!! یعنی اگر یکی زشت است و دیگری زیبا و کسی سفید است و دیگری سیاه به گیرنده مربوط است نه

- بیشتر
مسئولیت هرکس به اندازه نعمت‌هایی است که خداوند در اختیار او قرار می‌دهد. بنابراین، فرد دارای شرایط مناسب، مسئولیتی سنگین‌تر نسبت به کسی که از آن شرایط برخوردار نیست، دارد.
|قافیه باران|
صدقه دادن مطمئناً مؤثر است، اما این اثر صورت‌های گوناگون دارد. صورتی از آن دفع و رفع بلا است و صورت دیگر آن، تخفیف بلا و یا تغییر جهت دادن آن.
|قافیه باران|
از دیدگاه خداپرستان، از میان این اقسام، دو قسم امکان وجود دارد: یکی خیر محض و دیگری آنچه خیرش بیشتر است؛ اما آنچه شر محض یا شرش بیشتر از خیر باشد، امکان تحقق آن از سوی خداوند نیست؛ چون خداوند حکیم است و از حکیم، کار قبیح تحقق پیدا نمی‌کند. پس برای به دست آمدن خیر زیاد، لازمهٔ آن، یعنی شر کم را باید پذیرفت.
|قافیه باران|
تبعیض آن است که در شرایط مساوی و استحقاق‌های همسان بین اشیاء فرق گذشته شود. ولی تفاوت آن است که در شرایط نامساوی فرق گذاشته شود. به عبارت دیگر، تبعیض از ناحیهٔ فاعل و اعطا کننده است و تفاوت، مربوط به دریافت کننده و توانایی‌هایش.
|قافیه باران|
اگر بگویید ریشهٔ این تفاوت‌ها کجا است؟ بالاخره این تفاوت‌ها ریشه‌ای دارد و ریشه آنها جز خدا نمی‌تواند باشد؛ پس برگشت تفاوت‌ها به تبعیض و عدم عدالت است؛ پاسخ این است که اشیاء تفاوت‌های ذاتی دارند که لازمهٔ نظام علت و معلول است. خداوند در نظام هستی قوانین معینی قرار داده و گردش کارهای جهان را هرگز بیرون از آن شیوه‌ها انجام نمی‌دهد
مریم
امام علی (ع) می‌فرماید: گروهی از مردم پس از آنکه در آتش جهنم می‌سوزند شفاعت به سراغشان می‌آید و آنها را نجات می‌دهد.
|قافیه باران|
اگر کسی بپرسد که چرا خداوند شرایط رشد را متفاوت قرار داده؟ آیا بهتر نبود که در تمامی زمین و تمامی نقاط، هندوانه‌ها یک شکل و اندازه و رنگ می‌شدند؟ در پاسخ می‌گوییم روشن است که در این صورت باید ما جهانی را فرض کنیم که همه چیز آن یکنواخت و هم‌سطح است. در چنین جهانی هیچ حرکتی مشاهده نخواهد شد؛ زیرا همه چیز در بالاترین رتبهٔ خود قرار دارد، در نتیجه انگیزه‌ای برای حرکت وجود نخواهد داشت. چنین جهانی،‌ جهان ماده و طبیعت و حرکت نیست، لازمهٔ جهان ماده و طبیعت و حرکت، تفاوت مراتب و درجات است.
کاربر ۴۹۸۳۹۸۶
اگر کسی بپرسد که چرا خداوند شرایط رشد را متفاوت قرار داده؟ آیا بهتر نبود که در تمامی زمین و تمامی نقاط، هندوانه‌ها یک شکل و اندازه و رنگ می‌شدند؟ در پاسخ می‌گوییم روشن است که در این صورت باید ما جهانی را فرض کنیم که همه چیز آن یکنواخت و هم‌سطح است. در چنین جهانی هیچ حرکتی مشاهده نخواهد شد؛ زیرا همه چیز در بالاترین رتبهٔ خود قرار دارد، در نتیجه انگیزه‌ای برای حرکت وجود نخواهد داشت. چنین جهانی،‌ جهان ماده و طبیعت و حرکت نیست، لازمهٔ جهان ماده و طبیعت و حرکت، تفاوت مراتب و درجات است.
کاربر ۴۹۸۳۹۸۶

حجم

۶۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

حجم

۶۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

قیمت:
۱۰,۰۰۰
تومان