کتاب داستان راستان (جلد ۱)
معرفی کتاب داستان راستان (جلد ۱)
کتاب داستان راستان نوشتهی شهید مرتضی مطهری است که در دو جلد منتشر شده است. جلد اول آن شامل ۷۵ داستان و جلد دوم ۵۰ داستان است. انتشارات صدرا مجموعهی این داستانها را در قالب کتابی تکجلدی نیز روانهی بازار کرده است. نسخه الکترونیکی حاضر، جلد اول کتاب داستان راستان است که برای خرید و دانلود در طاقچه ارائه شده است.
درباره کتاب داستان راستان اثر مرتضی مطهری
کتاب داستان راستان مجموعهای از داستانهایی است که از کتب احادیث، رجل و روایات بزرگان دینی برگرفته شده است. شهید مرتضی مطهری در مقدمهی کتاب تأکید میکند که بههیچوجه از عنصر خیالپردازی در نگارش این کتاب استفاده نکرده و فقط برای درک سادهتر و شیرینتر داستانها، نوع پرداختن به آنها را تغییر داده است. این کتاب بهگونهای نوشته شده است که هم خواص از خواندن آن لذت ببرند و هم عوام. اما منظور نویسنده از نگارش این کتاب، استفادهی عوام از آن بوده است، چراکه به نظر شهید مطهری عوام مردم، افرادی هستند که میل به پذیرش حق و حقیقت در آنها بیشتر از خواص وجود دارد و اگر با سخن حق و درستی مواجه شوند، آن را میپذیرند.
وجه تسمیهی کتاب داستان راستان چیست؟
شهید مطهری دربارهی نامگذاری، در مقدمهی کتاب به ذکر چند دلیل پرداخته است. اول اینکه تمامی این داستانها کاملاً واقعی و راست هستند و هیچگونه دخل و تصرفی در آنها نشده است. همچنین خوانندگان این کتاب افرادی هستند که میخواهند در راه راست و صراط مستقیم حرکت کنند.
چرا باید جلد اول کتاب داستان راستان را بخوانیم؟
داستانهای این کتاب دربارهی حکمت و اخلاق اسلامی است اما شامل داستانهایی از شخصیتهای برجسته، حتی غیرمسلمان نیز است و میتوان با خواندن آن به نکات جالبی از سبک زندگی و رفتار آنان پی برد و درزندگی روزمرهی خود به کار برد.
خرید و دانلود کتاب داستان راستان (۱) را به چه کسانی توصیه میکنیم؟
همهی افرادی که به خواندن کتابهای داستانی دینی علاقهمند هستند. افرادی که مایلند داستانهایی واقعی از بزرگان دینی، با زبانی روان و شیرین بخوانند. همچنین اگر دوست دارید با اخلاق اسلامی در قالب داستانهای کوتاه آشنا شوید، کتاب داستان راستان (جلد ۱) گزینهی خوبی برای شما است.
درباره مرتضی مطهری
مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن سال ۱۲۹۸ در شهر فریماه از توابع مشهد، در خانوادهای روحانی متولد شد. او در دوازدهسالگی برای یادگیری علوم دینی عازم حوزهی علمیهی مشهد شد. در سال ۱۳۱۶ تصمیم گرفت برای ادامهی تحصیل به حوزهی علمیهی قم برود. پس از گذراندن دورهی تحصیلی خود، در سال ۱۳۳۱ عازم تهران شد و به تدریس پرداخت. او در طول سالها فعالیت خود در زمینهی نشر علوم دینی و تفسیر آن کتابهای بسیاری منتشر کرد که برخی در مورد فلسفهی دین اسلام بودند. شهید مطهری همچنین سخنرانیهای بسیار معروفی ارائه کرد که مجموع این سخنرانیها نیز در کتابهایی جمعآوری و منتشر شد.
او سرانجام در یازده اردیبهشت سال ۱۳۵۸ توسط گروهی به نام فرقان به ضرب گلوله کشته شد.
بخشی از متن کتاب داستان راستان (جلد ۱)
«شخصی با هیجان و اضطراب به حضور امام صادق « ع» آمد و گفت: درباره من دعایی بفرمایید تا خداوند به من وسعت رزقی بدهد که خیلی فقیر و تنگدستم».
امام : هرگز دعا نمیکنم.
- چرا دعا نمیکنید ؟ !
برای اینکه خداوند راهی برای اینکار معین کرده است. خداوند امر کرده که روزی را پیجویی کنید و طلب نمایید. اما تو میخواهی در خانه خود بنشینی و با دعا روزی را به خانه خود بکشانی !».
شاید کسی گمان نمی برد که آن دوستی بریده شود و آن دو رفیق که همیشه ملازم یکدیگر بودند روزی از هم جدا شوند. مردم یکی از آنها را بیش از آن اندازه که به نام اصلی خودش بشناسند به
استاد مطهری و داستان راستانش نیاز به تعریف ندارند، همه ی ما از کودکی باهاش آشنا هستیم بعضی داستانهاش رو پای منبر شنیدیم بعضی ها رو از زبان معلمان و برخی هاش رو از تلویزیون... اما چه خوبه که یک بار
داستان هایی اموزنده کاری ندارم معتقد هستین یا نه حتما بخونین
کتابی که خیلی زیباست .حداقل درسی که ازش گرفتم اینه و دارم ازش استفاده میکنم ))کسی که خودش عبادت کنه و کارهای شخصیش کسی انجام بده ملعونه
کلاس دوم دبستان جلد ۲ رو خوندم، کلاس سوم دبستان جلد ۱!!😁 مامانم یه مجموعه کامل از کتاب های شهید مطهری داشت، ولی نمی دونم چرا فقط جلد ۲ داستان راستان رو خریده بود! جلد یک رو سال بعدش خودم تو
نیاز به تعریف نداره ولی در یک جمله: لذیذ بود
عالی عالی عالی
غیر از اینکه خودم با هر بار خوندنش مشعوف میشوم برای بچه ها که دوست دارم با معارف اسلامی اشنا شوند ،قصه های خوب و پر جاذبه و ارزشمندی هست.
از قضا به دامنه کوهی رسید،متوجه شد که از بلندیی قطره قطره آب روی صخره ای می چکد و در اثر ریزش مداوم،صخره را سوراخ کرده است.لحظه ای اندیشید و فکری مانند برق از مغزش عبور کرد،با خود گفت:دل من
سرشار از درس زندگی؛ نتیجه ی سال ها پژوهش استاد مطهری و دقت او در انتخاب داستان ها... و ترجمه ی خوب ایشان