دانلود و خرید کتاب براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی نادر ابراهیمی
تصویر جلد کتاب براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

کتاب براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

معرفی کتاب براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی

«براعت استهلال یا خوش آغازی در ادبیات داستانی» پژوهشی ادبی از پژوهشگر و نویسنده سرشناس معاصر، نادر ابراهیمی درباره آرایه براعت استهلال در ادبیات داستانی است. معنا، تعریف و کارکرد خوش‌آغازی در ادبیات داستانی، انواع خوش‌آغازی، استهلال موضوعی، استهلال شخصیتی، استهلال زبانی و بیانی، استهلال فضایی و حرکتی، استهلال محتوایی، استهلال تصویری، استهلال بافتی، استهلال سبک، استهلال مرکب و ممزوج و گونه‌های دیگر استهلال و در نهایت بخشی با عنوان پایانه، فصول این کتاب را تشکیل می‌دهند: «براعَت، مصدر است، به معنای رسیدن به کمال و درگذشتن از همگان؛ بَرتری یافتن در دانش و ادب و کمال و جمال. استهلال، مصدر است، به معنای ماهِ نو را دیدن یا آشکار شدنِ ماهِ نو. براعتِ استهلال، صنعتی‌ست ادبی، و آن آغاز کردنِ سخنی‌ست به طرزی که کاملاً مناسبِ با مقصود باشد و خوش اُفتد. یا براعتِ استهلال، آن است که مُصنّف یا شاعر، در ابتدای خُطبهٔ کتاب یا مَطْلعِ قصیده، الفاظی چند ایراد کند که خواننده به محضِ خواندنِ آن، از مقصد و مُرادِ نویسنده و گوینده آگاه شود.۱ براعتِ استهلال __ که ما، در این کتاب، به اختصار، آن را " استهلال" می‌گوییم و یا به فارسیِ متداول، " خوشْ آغازی" می‌نامیم __ درگذشتهٔ ادبِ فارسی، غالباً در بابِ شعر و نظم به کار رفته است؛ چنانکه اگر شاعری، قصیده، قطعه یا غزلی می‌سرود و در محضرِ جمعی می‌خواند (یا واگذار می‌کرد که خوشْ صداییْ آن را بخواند) و مخاطبان، در همان ابتدای شعر، به وَجد می‌آمدند و به تأیید و تحسین می‌پرداختند، و به زبانِ امروزی " با مفهومِ شعر، ارتباطْ برقرار می‌کردند"، نشانهٔ براعتِ استهلال بود و قبولْ افتادنِ حرکتِ آغازینِ اثر. البته این اصطلاحِ ادبی، در بابِ " فصلِ گشایش" یا خُطبهٔ کتاب‌های نثر نیز به کار رفته است.»
معرفی نویسنده
عکس نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی
ایرانی | تولد ۱۳۱۵

نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران به دنیا آمد. او یک داستان‌نویس معاصر ایرانی است که علاوه‌بر نوشتن رمان و داستان کوتاه، در زمینهٔ فیلم‌سازی، ترانه‌سرایی، ترجمه و روزنامه‌نگاری نیز فعالیت کرده ‌است. او همراه با بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان از هنرمندانی به حساب می‌آید که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده است. نادر ابراهیمی که نویسندگی را از نوجوانی شروع کرده بود، در ۲۷سالگی اولین کتابش را در نشر روزبهان منتشر کرد. تا سال ۱۳۸۰ علاوه‌بر صدها مقالهٔ تحقیقی و نقد، بیش از ۱۰۰ کتاب از او چاپ و منتشر شد. در سال ۱۳۴۲ اولین کتاب خود را با نام «خانه‌ای برای شب» به چاپ رساند، اما سال ۱۳۴۲ آغاز تازه‌ای برای او در زمینهٔ فعالیت‌های سیاسی بود. هم‌زمان با تبعید روح‌الله خمینی، فعالیت‌های سیاسی علیه نظام پهلوی شدت گرفت و وجود یک رهبر سیاسی برای این اعتراضات شور و اشتیاق تازه‌ای به جریانات سیاسی در ایران داده بود؛ نادر ابراهیمی نیز در نوشتن بیانیه و اعلامیه‌هایی علیه نظام وقت دست داشت و بسیار از اعلامیه‌ها به قلم او منتشر شد. دو اثر از او به نام‌های «دشنام» و «آسمان در تسخیر کلاغ‌ها» حاوی دو داستان مشهور است که درون‌مایهٔ آن‌ها سیاسی و مبارزه با نظام پهلوی است. به‌گفتهٔ او این دو داستان پایهٔ ادبیاتی ضد سلطنتی با بیانی نمادین شد. ابراهیمی پس از موفقیت در آثار قبل، کتاب «مصابا و رؤیای گاجرات» را به چاپ رساند که در آن به‌نوعی مخالفتش را با به‌ظاهرْ روشنفکران بیان کرد. ابراهیمی در آن سال‌ها کتاب‌های متعددی از جمله «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم»، «افسانه‌های باران»، «مکان‌های عمومی»، «آرش در قلمرو تردید» و... را منتشر کرد.

تاملی دیگر در باب داستان
لارنس پراین
قصه نویسی
رضا براهنی
لوازم نویسندگی
نادر ابراهیمی
درس هایی درباره داستان نویسی
لئونارد بیشاپ
صحنه‌پردازی در رمان
ریموند آبستفلد
بررسی عناصر داستان ایرانی
حسین حداد
شناسنامه داستان و داستان نویسی
جمال میرصادقی
گفت‌وگونویسی (فنون و تمرین‌هایی برای نوشتن گفت‌وگوهای قوی)
گلوریا کمپتون
راهنمای نویسندگان درباره ویژگی های شخصیت ها
لیندا ان ادلستاین
همه چیز درباره نویسندگی خلاق
کرول وایتلی
صوفیانه ها و عارفانه ها
نادر ابراهیمی
واژه‌نامۀ هنر داستان‌نویسی
جمال میرصادقی
هنر داستان نویسی
ابراهیم یونسی
نوشتن مانند بزرگان؛ جلد اول
مریم کهنسال نودهی
بیایید داستان بنویسیم
مهدی میرکیایی
حرفه؛ داستان نویس ۱
کاوه فولادی نسب
صداهایی برای ننوشتن آواهایی برای نوشتن
فریدون اکبری شلدره
از روی دست رمان نویس؛ مصاحبه با چند نویسنده
ای. ام. فورستر
حرفه؛ داستان نویس ۲
کاوه فولادی نسب
مرگ در جنگل و ۲۵ داستان از نویسندگان دیگر
صفدر تقی‌زاده
pezhman107
۱۴۰۳/۰۶/۱۵

سومین کتاب از سری کتابهای مبانی ادبیات داستانی هست. اولیش لوازم نویسندگی. من نمیدونم کنابهای مبانی داستانی چندتاست. هیچ اطلاع رسانی هم در این مورد نشده کلا. فقط میدونم جلد دومش در مورد ضرورت نداشتن طرح هست. یعنی در جلد دوم احتمالا

- بیشتر
فشرده سازیِ مفاهیم و مسائل، یکی از نقاط اوج ادبیّات داستانی‌ست، و این نوع محاسبه، ادبیّات داستانی را بالاتر از علمْ قرار می‌دهد؛ علمی که عدم توانایی خود را در جهتِ فراهم آوردن امکاناتِ زیستِ سعادتمندانهٔ بشر، ثابت کرده است.
همچنان خواهم خواند...
بزرگ علوی، در آغازِ داستانِ " عاشقانه _ عاطفی _ احساسی _ سیاسی" چشم‌هایش، در چند جُمله، خطوطِ اصلیِ استبدادِ رضاخانی و خوفِ مردم از این زورْ مداری، و در عین حالْ تمایلِ به تمرّد و وقوعِ احتمالیِ تمرّد را ترسیم می‌کند. هرگز هیچ نویسنده‌یی در ایران، استبدادِ سیاهِ عصر پهلوی را با این حدّ از ایجاز و واقع‌بینی و ظرافتْ تصویر نکرده است.
همچنان خواهم خواند...

حجم

۴۸۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۲۲ صفحه

حجم

۴۸۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۳۲۲ صفحه

قیمت:
۱۶۷,۵۰۰
تومان