کتاب نقطهی عطف
معرفی کتاب نقطهی عطف
اگر از شما بپرسند بیماری مُسری چه نوع بیماریای است، شما به سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا شاید به بیماریهای خطرناکتری مثل ایدز یا اِبولا فکر خواهیدکرد.
هرکدام از ما از دید بیولوژیکی، دربارهٔ بیماریهای مُسری تصویر خاصی در ذهن داریم، ولی اگر جرم یا مُد بتواند به افراد سرایت کند، در آن صورت باید چیزهای دیگری هم وجود داشتهباشد که بتواند مانند ویروس به افراد سرایت کند؛ برای مثال آیا هیچگاه دربارهٔ خمیازهکشیدن فکر کردهاید؟ خمیازهکشیدن__ بهخودیخود__ حرکت پرقدرتی است. همین که خواننده، کلمهٔ خمیازه را، که در جملهٔ قبلی و این جمله چند بار به آن اشاره شد، ببیند، ممکن است در چند دقیقه شروع به خمیازهکشیدن کند.
کتاب «نقطه عطف» با تکیه بر اصل همهگیر شدن، به این نکته اشاره دارد که تغییرات بزرگ بسیاری اوقات از حوادث کوچک ناشی میشوند، و این تغییرات ممکن است بهطور ناگهانی و با سرعت رخ دهد. اصل سرعت، اساس و مرکز ثقل ایدهٔ نقطهعطف است. نقطه عطف نقطهای است که یک تغییر در جامعه شروع به نمودار شدن میکند؛ مثلا در دهه ۷۰ مهاجرت رنگینپوستان به محلههای سفیدپوستنشین شهرهای شمال شرقی آمریکا زمانی که به ۲۰ درصد رسید، جامعه دچار تحول شد. درواقع، لحظهٔ بازگشت یا عطف در جامعه، به لحظههایی گفته میشود که افراد به نقطهٔ بحرانی یا آستانه و یا نقطهٔ جوش برسند. این نقطه عطف در تمام دگرگونیهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد.
مالکوم گلدول در این کتاب اصول و قوانین همهگیر شدن و شرایط مختلف برای بروز و ظهور آن را بررسی کرده و این موضوع را در چند مطالعه موردی نیز برای مخاطب تجزیه و تحلیل و شفافسازی کرده است.
گلدول نویسندهی پر سر و صدایی است. تعداد کتابهایی که نوشته زیاد نیست اما همهی کتابهایش پرفروش بودهاند. نظریههایی که در این کتابها مطرح کرده جالب و به قول خودش معمولاً بر خلاف نظرات عموماً پذیرفتهشده بوده است. گلدول سالها است در نیویورکر و مجلات خوشنام و معتبر دیگر مینویسد و سخنرانی میکند.
مطالعه این اثر برای پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و هر کس که دغدغه جامعه و فرهنگ را دارد و به دنبال پاسخ دادن به این پرسش است که «جهان امروز رو به کدام سو میرود؟» بسیار سودمند و بینهایت جذاب خواهد بود.
🏮 خلاصهی کتاب اینه: . البته قبلش باید بگم که سبک کتابهای مالکوم گلدول همیشه خیلی جالبه. هم منحصربهفرده هم حقایق فوقالعاده جالبی رو نشون میده که نمونهش کم در دنیا پیدا میشه. و تقریبا هر چیزی که این آدم در موردش
کتاب نقطه عطف درباره علل همه گیری یک موضوع یا اتفاق است؛ مانند اینکه چرا یک مد رایج می شود؟ چرا از یک نقطه ی زمانی به بعد جرم و خشونت به سرعت کاهش یا افزایش پیدا می کند؟ و...
سلام، طاقچه چرا نسخه صوتی کتاب نقطه عطف رو نمیارید؟ من یک ماهه هی میرم تو فیدیبو میبینمش ولی اینجا نیست، به خاطر علاقه ای که به طاقچه دارم نخریدم تا از اینجا بگیرم، ولی خوب نمیتونم زیاد منتظر بمونم، تروخدا
کتابش رو دوست داشتم اما کتاب قبلی این نویسنده به نام استثنایی ها رو بیشتر دوست داشتم ولی پیشنهاد میشه بخونید....
کتاب واقعا عالی هستش مخصوصا برای کسایی که در ایده های کسب و کار هستن ولی از جذابیتهای این کتاب موضوع های مطرح شده و سهیم کردن خواننده در سفر به زمان و مکان موضوع هست بدلیل اینکه همه موضوع ها
بجز مقدمه کل کتاب در مورد جرم و جنایت و بیماری و تاریخ آمریکاست و اصلا توصیه نمیکنم
ایده اصلی کتاب جالب بود این که بعضی عوامل که ممکنه از نظر ما کم اهمیت باشن در همه گیر شدن موضوعات مختلف موثر هستن و با توجه به اون ها می تونیم دنیای اطرافمون رو جوری که می خوایم
نویسنده خیلی بیراهه رفته تو مثال هایی که آورده و واقعا بعضی جاها حوصله بره ، حدود 30% کتاب حاشیه س که اگر اون رو سانسور کنیم ، میشه گفت ارزش خوندن داره
خیلی بد بود ، کلی خاطره تعریف کرده
این کتابو فیدیبو گذاشته ۹۰۰۰تومن چجوری اینجا ۲۷تومن؟واقعا بر چه اساسی قیمت گذاری میشه؟