کتاب آذرخشی از جنبشهای ناگهان: برگزیدهی شعر دههی چهل و پنجاه
خواندن نظراتمعرفی کتاب آذرخشی از جنبشهای ناگهان: برگزیدهی شعر دههی چهل و پنجاه
این کتاب گزیده شعر ۵۵ شاعر معاصر را که در جریانات شعری موج نو، شعر دیگر، شعر حجم و شعر موج ناب از سالهای دهه ۴۰ و ۵۰ شعر سرودهاند، شامل میشود.
در مقدمه کتاب آمده است: در این گردآوری معرفتی در عرضه است که بیشتر جمالشناسان در گرد شدهها، در پی آن میگردند و زوایا و خبایای آن را در مییابند و حاجتی به تکملهها و حاشیهها، مقدمهها و مؤخرهها ندارند. اما در بسط این معرفت نیز باید نکتی نموده آید تا اهل فن ما را اهل تفنن نینگارند اگر چه در نصب حق، مصیبت نباشیم. اما اهل تحقیق میدانند که وجوب این دیباچه صورتبندی آن چیزیست در گردآوری؛ که میخواهیم بدان معرفت تأسیسی، واقف شویم و واقف کنیم که در ساختن، ساخته میشویم. روش ما تا آنجا که بخواهیم به زیر عنوان بودنشناسی شعر در مطبوعات دهۀ چهل و پنجاه وفادار بمانیم، رعایت انتخابهامان از برگزیدگانی بود که به حوزۀ جمالشناختی معطوف به معرفت ما کمک میکرده است و نه تمامی شعرها یا شاعران ممکن که از حوصلۀ تحقیق و کتاب خارج بود و در بسیاری موارد به مطلوب کمکی نمیکرد. بیش میدانید که در آن دههها تولید شعر و شاعر به مرز انبوهی رسیده بود؛ که مثلاً سال ۱۳۴۶ تقریباً ۳۰۰ شاعر در یک جریده معرفی شد. بنابراین در این یک مورد محق هستیم که به دنبال نخ و رشتهای باشیم که ساحت معرفتی ما را از آن دهه مستفید میکند.
نیروی شاعرانه؛ شعر پس از کانت
مک لافلین کوین
شعر پست مدرن: جریان شناسی، معرفی و نمونه آثارپل هوور
شرح حاشیه؛ بررسی ساختار جریانهای شعر معاصر بعد از نیمااحمد بیرانوند
زبان و مرگجورجو آگامبن
تبارشناسی نقد ادبی ایدئولوژیک در ایران از انقلاب مشروطه تا انقلاب ۵۷عیسی امن خانی
تحلیل سوژه در ادبیات داستانی پسامدرن ایرانفرزاد کریمی
کوچه بن بستآیریس یوهانسن
شولگینامه و موموعباس حبیبی بدرآبادی
به دام انداختن نور در دو پردهمیلاد کامیابیان
شعر ماهی صید ناشدنیعلی قنبری
بنظرم این کتاب فوق العاده را با این قیمت حتمن خواندنی تر میکند برای اهالی شعر بسیار بسیار کتاب خوبی هست امیدوارم که طاقچه کتابهای شعر این شاعران را هم که انتشارات بوتیمار در حال چاپ دارد را نیز در کتابهایش