دانلود و خرید کتاب سینمای ملی ایران رویکردی مردم‌شناختی - ارتباطی ابراهیم فیاض
تصویر جلد کتاب سینمای ملی ایران رویکردی مردم‌شناختی - ارتباطی

کتاب سینمای ملی ایران رویکردی مردم‌شناختی - ارتباطی

معرفی کتاب سینمای ملی ایران رویکردی مردم‌شناختی - ارتباطی

«سینمای ملی ایران رویکردی مردم شناختی - ارتباطی» اثری مشترک از دکتر ابراهیم فیاض و دکتر عبدالله بیچرانلو است. این کتاب درباره سینمای ملی، چارچوب آن و ویژگی‌ها و رویکرد مردم‌شناختی آن سخن می‌گوید. نویسندگان این اثر معتقدند که سینمای ملی نیازمند چارچوبی تئوریک است. اندیشه رایج دردنیای امروزی و چیزی که اغلب به آن استناد می‌شود آن است که هنرمند به چارچوب نیاز ندارد زیرا لازمه کار هنری تخیل است؛ پس آزاد است که هرگونه تمایل دارد اثر را خلق و پیام را به مخاطب منتقل کند. عقیده بسیاری از هنرمندان امروزی این گونه است اما نویسندگان این اثر می‌گویند که حقیقت به‌ویژه درباره هنر ملی که سینمای ملی هم جزئی ازآن است، چیز دیگری است و اگر سینمای ملی چارچوب نظری متقنی نداشته باشد، نمی‌تواند حیاتی پایدار، رو به جلو، و بانشاط داشته باشد. آنها می گویند که تاکنون ما در عرصه ایجاد سینمای ملی ناتوان بوده‌ایم و مهم‌ترین دلیل آن بی‌توجهی به روش استقرایی در عمل است. این کتاب گامی اولیه در جهت ایجاد مکتب ایرانی در سینما است. از معدود آثاری است که در زمینه سینمای ملی ایران به نگارش درآمده است و بی‌تردید سرآغازی در این مسیر به شمار می‌رود، در این اثر، سینما، به سه بخش تقسیم شده است: قبل از سینما، سینما، و بعد از سینما. قبل از سینما یعنی آموزش و پژوهش و نظریه‌پردازی، خودشناسی و مکتب‌شناسی، تعریف مبانی و مختصات. بعد از چنین پیش‌سینمایی است که سینما معنی پیدا می‌کند. سینما به معنی تولید و توزیع محصول هنری، یعنی فیلم، و بعد از سینما یعنی نقد، تشویق و تقبیح، مقایسه و ارزشیابی به تفکیک سره از ناسره، و تکمیل گفتمان و نظریه‌پردازی.
M.M. SAFI
۱۴۰۱/۰۸/۱۱

سینمایی که متکی به چهارچوب نظری متقنی نیست، حیات پایدار و رو به جلویی نمیتواند داشته باشد. کتاب سینمای ملی ایران در صدد طرح مسئله و ارائه راهکارهایی برای شناخت جایگاه فعلی و رسیدن به یک سینمای با هویت بوده

- بیشتر
𝕱𝖗𝖔𝖉𝖔
۱۴۰۳/۰۱/۱۵

خیلی تخصصی بود، چیزی ازش نفهمیدم

وظیفه تخیل این است که چگونه معنا را وارد زندگی روزمره کند
M.M. SAFI
اگر کتاب در سینما آزمایش می‌شود، خود سینما در رادیو و تلویزیون آزمایش می‌شود؛ یعنی رادیو و تلویزیون به‌منزلهٔ رسانه‌های بعد از سینما، محل سنجش و آزمایش نظام معنایی و نظام نشانه‌شناختی است که سینما ایجاد می‌کند.
M.M. SAFI
سینمایی که متکی به چارچوب نظری متقنی نیست، نمی‌تواند حیاتی پایدار، رو به جلو، و بانشاط داشته باشد.
M.M. SAFI
در بحبوحهٔ این معارضات و رادیکال عمل کردن‌ها، خلاقیت‌های اجرایی نیز فراموش می‌شود، زیرا چنین سینماگرانی تصور می‌کنند اگر رادیکال عمل نکنند، محافظه‌کار شده‌اند و چون روح سینماگر با محافظه‌کاری سازگار نیست، باید رادیکال باقی بمانند.
M.M. SAFI
منظور از سینمای ملی این نیست که محدود عمل می‌کند، بلکه منظور سینمایی است که باید هویت ملی را بازتولید کند
M.M. SAFI
سینما نگاهش به حال و آینده معطوف است. سینما گذشته‌نگر نیست، حتی اگر سینمای تاریخی مطرح و فیلم‌های تاریخی ساخته می‌شوند، برای جهت‌دهی آینده است نه بازگشت به گذشته.
M.M. SAFI
سینمای ایران، مثل سینمای ایتالیایی، بعد عرفانی و معنایی دارد. پس سینمای ملی ایران می‌تواند هم بنیاد اقتصادی داشته باشد و هم بنیاد معنایی؛ هم معناگرا باشد و هم فردگرا؛ هم دیگرگرا و هم خودگرا.
M.M. SAFI
سینما زیباشناسیِ خیال‌انگیز بشری را شکل می‌دهد و زمانی که این سینما به خصوصی‌ترین حوزهٔ انسانی، یعنی خیال، وارد می‌شود و آن را با خود درگیر می‌کند، می‌تواند در فرایند زیباشناسی انسان ورود کند و کنش‌های درونی افراد را تشکیل دهد.
M.M. SAFI
سینمای شرقی سینمایی عرفانی است؛ مثل سینمای کوروساوای ژاپنی یا سینمای هندی. سینمای غرب نیز سینمایی فلسفی است ولی سینمای ایرانی سینمایی حکمتی است؛ یعنی جامع سینمای غرب و شرق است و براساس آن نشانه‌شناسی عرفانی و فلسفی را در خود جمع می‌کند و به ظهور می‌رساند.
M.M. SAFI
سینماگران و متصدیان اولیهٔ سینما در جهان تا مدت‌های مدیدی حاضر نشدند سینمای صامت را به سینمای گویا تبدیل کنند، زیرا تخیل در سینمای صامت قوی‌تر و بلندپروازانه‌تر از سینمای گویاست.
M.M. SAFI

حجم

۹۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۶۴ صفحه

حجم

۹۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۶۴ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
۲۴,۵۰۰
۵۰%
تومان