کتاب کژرفتاری؛ داستان شکلگیری اقتصاد رفتاری
معرفی کتاب کژرفتاری؛ داستان شکلگیری اقتصاد رفتاری
کتاب کژرفتاری اثر استاد دانشگاه شیکاگو، پروفسور ریچارد تیلر است، کتابی دربارهی شکلگیری اقتصاد رفتاری که در آن مفاهیم مربوط به اقتصاد را با زبانی ساده و استفاده از مثالهای عینی و البته شوخ طبعی نویسنده توضیح میدهد و سعی میکند خواننده را بدون در نظر گرفتن میزان آشناییاش با اقتصاد به خود جذب کند.
درباره کتاب کژرفتاری
اقتصاد رفتاری چیست؟ رشتهای جدید در دنیای اقتصاد است که کتابی نیز ریچارد اچ تیلر درمورد آن نوشته است. این کتاب برندهی نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۷ شد. کتاب کژرفتاری از همان ابتدا به خواننده تذکر میدهد: «این کتابی نیست که از یک استاد اقتصاد انتظار دارید» اما به خاطر آن که ریچارد تیلر را میشناسیم، دقیقا همان انتظار را از این کتاب داریم» و در یادداشت کوتاه مولف دربارهی ترجمهی فارسی کتاب آمده: «امیدوارم همان اندازه که من از نوشتن این کتاب لذت بردم، از خواندنش لذت ببرید و دریچهای تازه برای نگاه به انسانها، پیش روی شما بگشاید.»
ریچارد تیلر در کتاب کژرفتاری با استفاده از حکایت و داستانهای جذاب و .. به تشریح شکلگیری علم اقتصاد رفتاری میپردازد، او رفتار عاقلانهی اقتصادی انسانهایی خیالی را تشریح میکند تا ثابت کند انسانهای عادی کجرفتاری میکنند و رفتار آنها تحتتاثیر هیجانات و احساسات است و نباید نقش آنها را فراموش کنیم. درحقیقت تیلر این عقیده را دارد که انسانها بازیگران اصلی این حوزه هستند و این رشته از اقتصاد متعارف بسیار هیجانانگیزتر است. همچنین تیلر در کتاب کژرفتاری میخواهد اقتصاد رفتاری را معرفی کند، اما با شیوهی مخصوص خودش، با خاطرهگویی شروع میکند تا به تمامی خوانندگان عادی این کتاب نیز اجازهی پیش آمدن با کتاب را بدهد و حتما نیازی به دانستن چیز زیادی از اقتصاد نیست. زیرا او با بهکاربردن هر کلمه دربارهاش توضیح میدهد.
چرا باید کتاب کژرفتاری را مطالعه کنیم؟
در کتاب کژرفتاری هم با اقتصاد رفتاری و هم با دیگر شاخههای اقتصاد آشنا میشوید، با وجود داشتن صفحات زیاد کتاب اما حوصلهتان سر نمیرود و کتابی با نثر روان است.
خواندن این کتاب را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علم اقتصاد و کسانی که قصد دارند تصمیمهای اقتصادی بهتری بگیرند، پیشنهاد میکنیم. این کتاب برای کسانی که به خاطر انتخابهای اشتباه ضرر مالی دیدهاند نیز مناسب است.
درباره ریچارد اچ تیلر
ریچارد اچ تیلر استاد و پژوهشگر متولد آمریکا است، او در سال ۲۰۱۷ موفق به دریافت جایزهی نوبل علوم اقتصادی شد و همه او را با عنوان پدر علم اقتصاد رفتاری میشناسند، با تالیف کتاب کژرفتاری تاثیرات تبلیغات، بازاریابی و شرکتها را به بهترین روش نوشته است. مادرش معلم و پدرش در حساب ارزیابی مالی کار میکرد، او با خانوادهای یهودی به همراه دو برادر کوچکتر بزرگ شده است. ریچارد تیلر پس از اعلام نام او به عنوان برنده نوبل اقتصاد گفت: «به نظرم مهمترین جنبه از تأثیرات پژوهش من پذیرش این واقعیت است که انسانها یکی از عوامل مهم در تعیین وضعیت اقتصادی هستند و الگوهای اقتصادی باید این عامل را در نظر بگیرند.»
او از آکادمی نیوارک فارغالتحصل شد و سپس از دانشگاه کیس وسترن رزرو در سال ۱۹۶۷ فارغالتحصیل شد و مدرک کارشناسیاش را در سال ۱۹۷۰ و دکترایش را در سال ۱۹۷۴ از دانشگاه راچستر گرفت. پس از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه راچستر به عنوان استاد دانشگاه مشغول به کار شد و از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۵ عضو هیئت علمی دانشکده جی.اس.جانسون در دانشگاه کرنل بود و بعد آن در مدرسه بازرگانی بوت دانشگاه شیکاگو در سال ۱۹۹۵ عضو هیئت علمی بود.
به نظر میرسد در بین رشتههای علوم انسانی کمترین رشتهای که در زندگی ما تاثیر دارد، علم اقتصاد است، اما اینطور نیست، شما برای تصمیمگیری برای خرید از مغازه به طور غیرمستقیم با این علم سر و کار دارید و ریچارد تیلر در کتاب کژرفتاری به طور کامل آن را تشریح کرده است.
تکه هایی از کتاب کژرفتاری
شروین رزن در حال برنامهریزی برای گذراندن تابستان ۱۹۷۷ در استنفورد بود و از من نیز دعوت کرده بود تا آنجا بروم و کمی بیشتر روی کارمان بر روی ارزش یک زندگی صحبت کنیم. یکی از روزهای بهار همان سال بود که فهمیدم کانمن و تورسکی در حال برنامهریزی برای گذراندن یک سال دانشگاهی در استنفورد هستند. بعد از آن همه تاثیری که از کارهایشان گرفته بودم، به هیچوجه نمیتوانستم قبول کنم که قبل از رسیدنشان در ماه سپتامبر از آنجا بروم.
در تعطیلات بهاره به کالیفرنیا سفر کردم تا هم به دنبال جایی برای اسکان تابستان بگردم و هم تلاش کنم تا شاید راهی برای باقی ماندن در استنفورد در ترم پاییز پیدا کنم. امیدوار بودم که شاید بتوانم با دو غریبهای که به اسوههایم تبدیل شده بودند بیشتر آشنا شوم. قبلا برای تورسکی پیشنویسی از اولین مقاله رفتاریام را فرستاده بودم که آن زمان انتخاب مصرف کننده: نظریه رفتار اقتصاددانان» نام داشت.
این مقاله به طور ضمنی بیان میداشت که تنها اقتصاددانان هستند که شبیه انسانهای اقتصادی عمل میکنند. او پاسخی کوتاه اما دوستانه برایم ارسال کرد که مشخصا خط فکری مشابهی داریم؛ همین و بس. در دوران پیش از پست الکترونیکی، شروع یک گفتگو از راه دور کار واقعا دشواری بود.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۸۶ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۸۶ صفحه
نظرات کاربران
من نسخه چاپی این کتاب رو دارم زمینه نسبتا تخصصی هست و هر چند رشته تحصیلی من زمینه دیگری است ولی به این حوزه علاقه دارم و باید بگم این کتاب بسیار خوب و ارزشمندی است با ترجمه بسیار بسیار خوب
سلام. ترجمهش چطوره؟ و آیا برای علاقمندان غیرتخصصی هم مفیده؟ سپاسگزارم.
تیلر در کتاب کجرفتاری با بهکارگیری حکایتها و داستانهای جالب و سرگرمکننده همچون قیمت پارو در روز برفی، خرید بلیت بسکتبال، مسابقه تلویزیونی، بیمه بازنشستگی و … به تشریح شکلگیری علم اقتصاد رفتاری میپردازد. او به تحلیل رفتار انسان اقتصادی
کتاب بیشتر در مورد مقالات ارایه شده دانشگاهی بود که از لحاظ موضوع پراکنده بودند و توضیح خیلی مختصری هم در موردش نوشته شده بود . کتاب به هیچ وجه عمقی نبود و از این شاخه به اون شاخه پریدن
بنظرم ترجمه خیلی خوب نبود همچنین اینکه خود کتاب هم خیلی بصورت کاربردی توضیح نداده
چرا تخفیف انتشارات دنیای اقتصاد شامل این کتاب نمیشه چند تا ترجمه داره سقلمه نشر هورمزد و کج رفتاری انتشارات علمی فرهنگی.... تا ببینیم کدوم بهتره