کتاب بازپرسی
معرفی کتاب بازپرسی
فلیپ کلودل، نویسنده، کارگردان و نمایشنامهنویس فرانسوی رمان «بازپرسی» را در سال ۲۰۱۰ نوشته است.
بازپرسی مأموریت دارد در مورد مجموعه خودکشیهای مرموزی که در شرکتی بسیار بزرگ و قدرتمند رخ داده تحقیق نماید. او در مدت زمان کوتاهی پس از پیاده شدن از قطار و ورودش به شهر با موقعیتهای نگرانکنندهای مواجه میشود که حتی در واقعی بودن آنها شک دارد. هر یک از ساکنین آن شهر به نوعی با او رفتاری خصومتآمیز میکنند.
کلودل در این اثر در قالب یک سفر طولانی به سوی نیستی، واقعیت و خیال را با مهارت درهم آمیخته و سؤالهایی را در زمینۀ معنای حقیقی زندگی مطرح میسازد و همچون زنگ خطری خواننده را به تفکر وا میدارد.
«شرایط احمقانهای بود. هرگز تا به آنروز چنین اتفاقی برایش نیفتاده بود. حتی چشمانش را مالید و لبانش را گاز گرفت تا مطمئن شود که هرآنچه این چند ساعت برایش اتفاق افتاده کابوسی بیش نبوده است.
اما نه. او اینجا مقابل این ورودی بود که کوچکترین شباهتی به سایر درهای ورودی نداشت، مقابل محوطۀ شرکتی که کمترین شباهتی به بقیۀ شرکتها نداشت، درست کنار اتاق نگهبانی که با یک اتاق نگهبانی عادی کاملاً تفاوت داشت. دندانهایش بههم میخورد، تا مغز استخوان خیس شده بود و ساعت از ده شب گذشته بود. برف قطع شده بود. اما باران دوباره شروع به باریدن کرده بود و همچون چکشی بر سرش فرود میآمد تا شاید بیشتر تعجبش را برانگیزد.»
فیلیپ کلودل از ۱۱ ژانویه ۲۰۱۲ به جای خورخه سمپرون، به عضویت آکادمی گونکورت درآمده و یکی از ده نویسندۀ برتر معاصر فرانسه محسوب میشود.
برای من که اصلا جذابیتی نداشت.. .. هرچند که فحوای کتاب استعاره ای انتقادی به زندگی بشر درعصر نوین داشت،بنظرم قلمفرسایی بود وبس خسته کننده.. لطفا در دسته بندی کتابها دقت بفرمایید ،کجای این جنایی بود...
بدرد سرگرم کردن هم نمیخوره