کتاب فرهنگ عامیانه همدان به روایت میرزا علی اکبر
خواندن نظراتمعرفی کتاب فرهنگ عامیانه همدان به روایت میرزا علی اکبر
«فرهنگ عامیانهی همدان به روایت میرزاعلیاکبر» گفتوگوی محمدحسین یزدانیراد با علیاکبر محمودی وثاق متخصص پیشکسوت فرهنگ عامه است.
مرحوم علیاکبر محمودیوثاق در سال ۱۳۲۰ در محلهی چشمهی خانم دراز در خانوادهای متوسطالحال به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسهی جامی و دوران دبیرستان را در دبیرستان علویان طی نمود و پس از آن به استخدام ادارهی پست همدان درآمد. همزمان با استخدام در این اداره به خاطر علاقهای که از اوان تحصیل به شعر و نمایش و فرهنگ و گویش همدانی داشت به جمعآوری مواد فرهنگ عامیانه همت گماشت و علاوه بر آن در عرصههایی همچون بازیگری تئاتر، گویندگی رادیو، مجریگری و نقالی و تعزیهخوانی به فعالیت پرداخت.
او دارای حافظهی بسیار قوی و نافذ بود. از زندگی خود داستانهای بسیاری برای گفتن داشت و آنها را با شیرینی خاص خود تعریف میکرد. دارای لهجهی غلیظ همدانی بود و باحوصله و اشتیاقی سرشار میتوانست ساعتها دربارهی خاطرات خود صحبت کند. سازمان اسناد و کتابخانهی ملی ایران، خاطرات ایشان را از سالهای فعالیت در عرصههای مختلف هنری و نیز مشاهدات وی از جنبههای مختلف فرهنگعامه را بهصورت مصاحبهی تاریخ شفاهی ضبط و ثبت نمود. روایتهای او از جنبههای مختلف فرهنگ عامیانهی همدان و تبحری که وی در این عرصه داشت این مجموعه را به یکی از ارزشمندترین مجموعههای تاریخ شفاهی در این سازمان تبدیل نموده است.
تصاویر پنهان
قانون حاکم بر چکالهام حافظی
دولت و خانوادهمریم مهاجری
کار با نیروهای داوطلب در ورزشگراهام کاسکلی
از خودت ای حوصله سررفتهایغلامحسین اولاد
نخبه های جامعه کشکوروش مختاری (رضا)
پرورش خلاقیت در کودکان و نوجوانانتینا بروس
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس