دانلود و خرید کتاب مشکل اساسی در سازمان روحانیت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی

معرفی کتاب مشکل اساسی در سازمان روحانیت

«مشکل اساسی در سازمان روحانیت » یکی از مباحث کتاب «ده گفتار» استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری است. این مقاله در سال ۱۳۴۱ شمسی در کتاب بحثی درباره مرجعیت و روحانیت همراه مقالاتی از دیگر متفکران مسلمان چاپ و منتشر گردید و بعد از ان در کتاب «ده گفتار» ایشان گنجانده شد. مشکلات مهم حوزه روحانیت از جمله عوام‌زدگی، قدرت‌طلبی، مسئله بودجه و نواقص این خوزه در این کتاب بررسی شده‌اند: «آفتی که جامعه روحانیت ما را فلج کرده و از پا درآورده است «عوام‌زدگی» است. عوام‌زدگی از سیل‌زدگی، زلزله‌زدگی، مار و عقرب‌زدگی بالاتر است. این آفت عظیم معلول نظام مالی ماست. روحانیت ما در اثر آفت عوام‌زدگی نمی‌تواند چنانکه باید، پیشرو باشد و از جلو قافله حرکت کند و به معنی صحیح کلمه هادی قافله باشد، مجبور است در عقب قافله حرکت کند. خاصیت عوام این است که همیشه با گذشته و آنچه به آن خو گرفته پیمان بسته است، حق و باطل را تمیز نمی‌دهد. عوام هر تازه‌ای را بدعت یا هوا و هوس می‌خواند، ناموس خلقت و مقتضای فطرت و طبیعت را نمی‌شناسد، از این رو با هر نوی مخالفت می‌کند و همیشه طرفدار حفظ وضع موجود است.»
mahdi.Mc
۱۴۰۱/۰۷/۲۵

هرچه بیشتر با شهید مطهری آشنا میشم بیشتر به نگاه عمیق، به دور از تعصب و روشن‌فکرانه ایشون پی می برم. کتاب در واقع به نقد سازمان روحانیت پرداخته و جنبه های مثبت منفی آن، ضعف ها و قوت های آن

- بیشتر
کاربر ۳۹۳۹۲۱۸
۱۴۰۲/۰۵/۲۱

چقدر خوب پیش بینی ودرک کرده بودن واگرایشون در قید حیات بودن شاید می‌توانستند از این وضعیت موجود که برخی روحانی نماها پیش آوردند پیشگیری کنند.واقعا که جای چنین افرادی در بین روحانیت وهمه مردم چقدر خالی است😔

majid001
۱۴۰۰/۰۳/۰۵

لطفاً تعداد صفحات کتاب را اصلاح کنید چون یک چهارم آن می‌باشد...

چه رمزی در کار است که زعمای صالح و روشنفکر ما همین که در رأس کارها قرار می‌گیرند قدرت اصلاح از آنها سلب می‌گردد و مثل این است که اندیشه‌های قبلی خود را فراموش می‌کنن
صادق
تأثیر و اهمیت سازمان و تشکیلات و رژیم اجتماعی از تأثیر و اهمیت زعما بیشتر است
زهرا
چرا افراد بیکار و مزاحم و علف هرزه در محیط مقدس روحانیت زیاد است به طوری که یک زعیم روحانی مجبور است برای آب دادن یک گل، خارها و علف هرزهایی را هم آب بدهد؟
صادق
افلاطون با بیان مسئله شوم «چه کسی باید بر جامعه حکومت کند؟» یک اشتباه و خطر پردوامی در فلسفه سیاسی ایجاد کرده است. مسئله عاقلانه‌تر و خلّاقتر این است که چگونه می‌توانیم سازمانهای اجتماعی را چنان ترتیب دهیم که زعمای بد و ناصالح نتوانند اسباب ضرر و زیان وی شوند؟
صادق
اگر نظام، صالح بود کمتر فرد ناصالح قدرت تخطی دارد و اگر ناصالح بود فرد صالح کمتر قدرت عمل و اجرای منویات خود را پیدا می‌کند
زهرا
زعمای صالحی که طرز تفکرشان در اساس و تشکیلات با ناصالح‌ها یکی است و تفاوتشان از لحاظ اخلاقی و شخصی است و بناست همگی در یک قالب کار کنند، اثر وجودی‌شان با ناصالح‌ها آنقدر زیاد نیست و منشأ تحولات اجتماعی قابل توجه نخواهند گشت.
زهرا
در صدر اسلام احتیاج اینقدر نبوده، عقده‌ها و شبهه‌ها و همچنین معاندین و دشمنان اسلام اینقدر نبوده‌اند.
زهرا
آفتی که جامعه روحانیت ما را فلج کرده و از پا درآورده است «عوام‌زدگی» است.
زهرا
موجب منتهای تأسف است که مردم جلو چشم خود ببینند که اولاد و احفاد و حواشی برخی از مراجع تقلید بزرگ آنقدر از هرج و مرج و بی‌نظمی‌های بودجه روحانیت اختلاس می‌کنند که سالهای متمادی در کمال اسراف خرج می‌کنند و تمام نمی‌شود. آیا هیچ فکر کرده‌اید که این جریانها چقدر به عالم روحانیت لطمه وارد آورده و می‌آورد؟!
صادق
یک مشکل بزرگ جامعه روحانیت ما وجود روحانی‌نمایانی است که ساخته دستگاههایی هستند. آن دستگاهها به اینها قدرت می‌دهند، بودجه‌هایی در اختیار اینها می‌گذارند. اینها با زرنگی و یا تطمیع و یا وسایل دیگر عده دیگر را با خود موافق می‌کنند و معنآ همیشه به نفع آنها و بر ضرر مسلمانان در فعالیت‌اند.
صادق

حجم

۴۰٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۱۹ صفحه

حجم

۴۰٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۱۹ صفحه

قیمت:
۶,۰۰۰
۲,۴۰۰
۶۰%
تومان