معرفی و دانلود کتاب حال حیرت + خلاصه رایگان

نشر چشمه
categoryدسته‌بندی:
پژوهش ادبی

معرفی کتاب حال حیرت

کتاب حال حیرت نوشته لیلی گلستان است که نشر چشمه آن را منتشر کرده است. این اثر مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، گفت‌وگوها و نوشته‌هایی است که از دل سال‌ها حضور او در مطبوعات و فضای فرهنگی بیرون آمده‌اند و تصویری از ذهنی است که هم به زندگی روزمره نگاه می‌کند، هم به هنر، زبان، خاطره، رنج، امید و آشفتگی‌های زمانه. در کنار یادداشت‌های شخصی‌تر، گفت‌وگوهایی با چهره‌های فرهنگی و هنری هم در آن دیده می‌شود که دامنه‌ی موضوعات را گسترده‌تر می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حال حیرت

کتاب حال حیرت نوشته لیلی گلستان مجموعه‌ای از متن‌های کوتاه و بلند است که از یادداشت‌های مطبوعاتی، گفت‌وگوها، مقدمه‌ها و نوشته‌های مناسبتی شکل گرفته‌اند. این پراکندگی ظاهری باعث نشده که اثر از هم گسیخته به نظر برسد؛ برعکس، میان بخش‌های مختلف آن یک حال‌وهوای مشترک دیده می‌شود: حساسیت نسبت به زندگی، واکنش تند و بی‌پرده به ابتذال و بی‌عدالتی، دلبستگی عمیق به فرهنگ و هنر و درعین‌حال نوعی خستگی و حیرت در برابر روزگار. نویسنده گاهی از حافظه، پیری، فراغت، زبان فارسی و تجربه‌های شخصی می‌گوید و گاهی سراغ سینما، نقاشی، ادبیات و چهره‌های هنری می‌رود.

این کتاب فقط مجموعه‌ای از نظرها و خاطره‌ها نیست، بلکه از کنارهم‌قرار‌گرفتن این متن‌ها می‌توان تصویری روشن از جهان ذهنی نویسنده به دست آورد. در بخشی از کتاب، لحن شخصی‌تر و اعتراف‌گونه است؛ مثل جایی که از فرسودگی، اشک، خاطره و از دست رفتن توان رؤیاپردازی حرف می‌زند. در بخش‌هایی دیگر، متن به نقد اجتماعی نزدیک می‌شود؛ مثل یادداشت مربوط به آمیختگی زبان فارسی با واژه‌های بیگانه یا واکنش به رخدادهای تلخ اجتماعی. در کنار این‌ متون، گفت‌وگوهای مفصل با چهره‌هایی مانند بهمن محصص و مارکو گریگوریان هم آمده که کتاب را به سندی خواندنی از فضای فکری و هنری بدل می‌کند.

این کتاب وجه دیگری از کار لیلی گلستان را نشان می‌دهد: کسی که هم ناظر است، هم مشارکت‌کننده؛ هم از تجربه‌ی زیسته‌ی خود می‌نویسد، هم از هنر و آدم‌های پیرامونش. همین رفت‌وآمد میان امر شخصی و امر عمومی به متن‌ها و یادداشت‌های کتاب حاضر تنوع داده است.

خلاصه کتاب حال حیرت

کتاب حال حیرت مجموعه‌ای از نوشته‌ها و گفت‌وگوهایی است که در آن لیلی گلستان از چند مسیر مختلف به یک فضای مشترک می‌رسد: زندگی در زمانه‌ای پرتنش، خاطره‌های شخصی، دل‌بستگی به هنر و واکنش به فرسایش اخلاقی و فرهنگی. بعضی متن‌ها از تجربه‌های روزمره و حال‌وهوای درونی او آغاز می‌شوند و به تأملی گسترده‌تر درباره‌ی جامعه می‌رسند. بعضی دیگر به زبان، کتاب، سینما، نقاشی و آدم‌های اثرگذار فرهنگ می‌پردازند. در بخش گفت‌وگوها نیز نگاه صریح و گاه چالش‌برانگیز نویسنده به هنر، زندگی و گذشته دیده می‌شود. حاصل کار، مجموعه‌ای است که هم حال فردی و هم نشانه‌هایی از حال جمعی را ثبت می‌کند.

چرا باید کتاب حال حیرت را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب حال حیرت را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مجموعه‌ای متنوع از یادداشت، گفت‌وگو و متن‌های فرهنگی را در کنار هم قرار می‌دهد و از یک زاویه‌ی واحد به موضوعات محدود نمی‌ماند.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند با نگاه لیلی گلستان به هنر، زبان، خاطره، پیری و زیستن در فضای اجتماعی پرتنش آشنا شود.
  • بخش گفت‌وگوها، به‌ویژه گفت‌وگو با هنرمندان، اطلاعات و تأملاتی درمورد فضای فکری و هنری ارائه می‌دهد که فراتر از یک مصاحبه‌ی معمولی است.
  • یادداشت‌های شخصی‌تر کتاب، تجربه‌ی فرسودگی، امید، خشم و حیرت را به‌صورت ملموس ثبت کرده‌اند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند پیوند میان زندگی روزمره و دغدغه‌های فرهنگی را در متن‌های کوتاه و مستقل دنبال کنند.

خواندن کتاب حال حیرت به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به نوشته‌های تأملی که میان خاطره، نقد اجتماعی و فرهنگ رفت‌وآمد می‌کنند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند با نگاه لیلی گلستان به هنر، ادبیات و زندگی روزمره آشنا شوند.
  • کسانی که به گفت‌وگوهای فرهنگی با هنرمندان و نویسندگان علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از متن‌های کوتاه اما پراحساس و صریح درباره‌ی حال‌وهوای زمانه استقبال می‌کنند.
  • علاقه‌مندان به کتاب‌هایی که تجربه‌ی شخصی را در کنار مسائل عمومی و فرهنگی قرار می‌دهند.

درباره لیلی گلستان

لیلی گلستان مترجم، نگارخانه‌دار و عضو کانون نویسندگان ایران، در ۲۳ تیر ۱۳۲۳ در تهران متولد شد. او دختر ابراهیم گلستان (نویسنده) و فخری گلستان (سفالگر، مترجم و فعال حقوق کودکان) و خواهر کاوه گلستان (عکاس) است. لیلی گلستان در ۲۶ آبان ۱۳۹۳ نشان شوالیه‌ی ادب و هنر فرانسه (نخل آکادمیک) را از سفیر فرانسه در تهران دریافت کرد. از مکتوبات منتشرشده‌ی او می‌توان به مجموعه‌ی «دو نمایشنامه از چین قدیم»، کتابی دوجلدی درباره‌ی «علی حاتمی» و آثار او و نیز اثر تألیفیِ «قصه‌ی عجیب اسپرماتو» اشاره کرد؛ همچنین ترجمه‌هایی مانند «مردی که همه‌چیز همه‌چیز همه‌چیز داشت» به قلم «میگل آنخل آستوریاس» و ترجمهٔ کتاب «نقاش‌ها همیشه پول دوست داشته‌اند» به قلم «جودیت بن‌هامو - هوئه» در کارنامه‌ی ادبی این نویسنده قرار گرفته است. کتاب «آن‌چنان که بودیم» اثر دیگری از لیلی گلستان است که در آن از تجربیات و خاطرات شخصی و حرفه‌ای خود سخن گفته است.

بخشی از کتاب حال حیرت

«آیا ما داریم فارسی حرف می‌زنیم؟ این چه زبان مزخرفی است که باب و همه‌گیر شده؟
از بقال و رفتگر و تیتیش‌مامانی و دکترای حقوق و کارمند بانک و راننده‌تاکسی و… همهٔ آحاد مردم اوکی اند!
به رفتگر جوان محله‌مان گفتم: «می‌آیی شاخه‌های بریده‌شده را ببَری؟» گفت: «اوکی، چه تایمی بیایم؟»
به راننده‌تاکسی گفتم: «شنیده‌ام نرخ کرایه زیاد شده.» با خنده گفت: «تو ماچ شده.»
خانم فروشندهٔ یک بوتیک گفت: «سایزتان چند است؟»
خانم مجری در یک مراسم اهدای جایزه مدام تکرار می‌کرد: «حالا می‌رویم به پارت بعدی.»
دختر جوان داشت برایم درددل می‌کرد و می‌گفت: «دیگر ریلیشن‌شیپ‌مان خراب شده. بادی‌های‌مان به هم نمی‌خورد، خیلی پرابلم داریم.»
توی خیابان خانمی که با سرعت می‌رفت به من تنه زد و گفت: «اوه هانی، ساری.»
پسری گفت: «عاشق یک دختری شده‌ام که خیلی کیوت است.»
آقایی گفت: «توی این شهر اگر کانکشن نداشته باشی، محال است کار پیدا کنی.»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب حال حیرت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابحال حیرت
موضوعپژوهش ادبی
نویسندهل‍ی‍ل‍ی‌ گ‍ل‍س‍ت‍ان‌
انتشاراتنشر چشمه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۱۴
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.