معرفی و دانلود کتاب خدمتکار + خلاصه رایگان

بدون نظرنوع کتاب
نیتا پروز، فاطمه نوروزی

۲۰٪

معرفی کتاب خدمتکار

کتاب خدمتکار نوشته‌ی نیتا پروز و ترجمه‌ی فاطمه نوروزی است که این کتاب را انتشارات جمهوری منتشر کرده است. این رمان معمایی، زندگی دختر جوانی به نام مولی را دنبال می‌کند که به‌عنوان خدمتکار در هتلی مجلل کار می‌کند و نظمی وسواس‌گونه دارد. کشف جسد یکی از سرشناس‌ترین مهمانان هتل در اتاقش، سرآغاز ماجرایی دگرگون‌کننده می‌شود و پای این دختر ساده‌دل را به پرونده‌ای جنایی و رازآلود باز می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خدمتکار

کتاب خدمتکار نوشته‌ی نیتا پروز، رمانی در ژانر جنایی، معمایی و درام است که با زاویه‌دید اول‌شخص و از نگاه مولی گری روایت می‌شود. مولی دختر بیست‌وپنج‌ساله‌ای است که در روابط اجتماعی عادی مهارت کمی دارد و نشانه‌های غیرکلامی دیگران را به‌سختی درک می‌کند، اما در شغل خود در هتل بزرگ رجنسی استعدادی کم‌نظیر در برقراری پاکیزگی و نظم دارد. درگذشت مادربزرگش او را با تنهایی و چالش‌های مالی روبه‌رو کرده است، اما او با اشتیاق به لباس خدمتکاری خود پناه می‌برد؛ لباسی که برایش مانند پوششی اطمینان‌بخش است و به او اعتمادبه‌نفس می‌بخشد. رمان خدمتکار با ضرب‌آهنگی سنجیده و درون‌مایه‌ای پیرامون دیده‌شدن، تنهایی و فریب، خواننده را به لایه‌های پنهان پشت زرق‌وبرق هتل‌های لوکس می‌برد.
نویسنده در این کتاب شخصیتی نامتعارف خلق کرده است که تفاوت‌های ادراکی‌اش هسته‌ی اصلی پیرنگ معما را می‌سازد. مولی جهان را شفاف و بی‌فریب می‌پندارد، اما در دنیایی پر از مناسبات پیچیده، دروغ‌ها و خیانت‌های طبقات مرفه گرفتار می‌شود. ساختار داستان به‌صورت روزشمار تنظیم شده است و از روز دوشنبه آغاز می‌شود؛ روزی که مولی با جسد چارلز بلک، سرمایه‌دار بدنام و ثروتمند روبه‌رو می‌شود. این اثر نه‌تنها یک معمای پلیسی برای کشف قاتل است، بلکه روایتی از بلوغ فردی و مواجهه با واقعیت‌های اطرافیان به شمار می‌آید.

خلاصه داستان خدمتکار

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
مولی گری خدمتکار وظیفه‌شناس هتل رجنسی است که تمام دنیایش در تمیزکردن دقیق اتاق‌ها خلاصه می‌شود. زندگی آرام و یکنواخت او زمانی دگرگون می‌شود که وارد پنت‌هاوس چارلز بلک، سرمایه‌دار پرنفوذ می‌شود و جسد بی‌جان او را بر روی تخت پیدا می‌کند. مولی به‌دلیل صداقت بیش‌ازحد و ناتوانی در تحلیل نیت واقعی دیگران، جزئیاتی را به زبان می‌آورد یا پنهان می‌کند که او را از شاهد به مظنون اصلی پرونده‌ی قتل تبدیل می‌کند. او ناچار می‌شود برای نجات خود و اثبات بی‌گناهی‌اش، حقیقت نهفته در مناسبات هتل، رفتارهای مشکوک همسر مقتول و فریبکاری همکارانش را آشکار کند.

چرا باید کتاب خدمتکار را بخوانیم؟

چرا باید کتاب خدمتکار را بخوانیم؟

• این کتاب زاویه‌دید متفاوتی را از زبان دختری با ویژگی‌های شخصیتی خاص و دیدگاهی دقیق به نظم ارائه می‌دهد.
  • تعلیق کلاسیک معمای جنایی در یک محیط بسته را به تصویر می‌کشد.
  • به مناسبات طبقاتی و نادیده‌گرفته‌شدن نیروهای خدماتی در جامعه توجه می‌کند.
  • برای کسانی مناسب است که به معماهای مرتبط با تحلیل روانی شخصیت‌ها و کشف رازها علاقه دارند.

کتاب خدمتکار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

• علاقه‌مندان به رمان‌های معمایی، پلیسی و جنایی معاصر.
  • کسانی که به داستان‌هایی با شخصیت‌پردازی نامتعارف و درون‌گرایانه علاقه دارند.
  • علاقه‌مندان به فضاسازی‌های هتل‌های کلاسیک و داستان‌های رازآلود.
  • کسانی که روایت‌های مربوط به تلاش برای اثبات بی‌گناهی و کشف حقیقت را دنبال می‌کنند.

بخشی از کتاب خدمتکار

«من خدمتکار شما هستم. کسی که اتاق شما را در هتل تمیز می‌کند. روزها که خارج از هتل وِل می‌گردید و از اتاق که بیرون می‌روید هیچ اهمیت نمی‌دهید چه چیزهایی را پشت‌سر رها کرده‌اید، اتاق را به‌ هم ریخته‌اید یا ممکن است چه چیزهایی را ببینم، مثل روح وارد می‌شوم.
من کسی هستم که سطل آشغالتان را خالی می‌کند، رسیدهایی را دور می‌اندازد که نمی‌خواهید کسی ببیند. من کسی هستم که ملحفه‌هایتان را عوض می‌کند، و می‌فهمد شب گذشته رویشان خوابیده‌اید یا نه، تنها بوده‌اید یا نه. من کسی هستم که کفش‌هایتان را جلوی در جفت می‌کند، بالش‌هایتان را پف می‌کند و موهای پراکندهٔ رویشان را می‌بیند. موهای شماست؟ فکر نمی‌کنم. من کسی هستم که وقتی زیادی می‌نوشید و توالت را کثیف می‌کنید یا حتی بدتر، تمیزکاری می‌کند.
کارم که تمام می‌شود، اتاقتان را مثل روز اولش ترک می‌کنم. تختتان را بی‌هیچ ایرادی مرتب می‌کنم: چهار بالش را طوری پف می‌کنم که انگار تابه‌حال کسی رویشان نخوابیده است. گردوخاک و چرک‌وکثافتی را که جا گذاشته‌اید چنان جارو می‌کشم که به‌کل فراموش می‌شود. آینهٔ تمیز و شفاف، صورت معصومتان را نشانتان می‌دهد. طوری که انگار هرگز اینجا نبوده‌اید. طوری که انگار تمام کارهای زشت و دروغ‌ها و حقّه‌بازی‌هایتان پاکِ پاک شده باشند.
من خدمتکار شما هستم. از شما زیاد می‌دانم. اما زمانش که برسد، شما از من چه می‌دانید؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۸ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب خدمتکار و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستادبیات جهان انتشارات جمهوری
برچسبادبیات کانادا

نظری برای کتاب ثبت نشده است.