کتاب پیرمرد و دریا
دستهبندی:
امتیاز:
از ۹۸ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب پیرمرد و دریا
ترجمه بهزاد جنتسرای نمین از «پیرمرد و دریا» اثر زیبا و تاثیرگذار ارنست همینگوی، نویسنده محبوب آمریکایی، بسیار روان و دوستداشتنی است. داستان پیرمرد ماهیگیر لاغر و نحیفی که زمانی دریا قلمرو پادشاهیاش بود اما اکنون مدتی با قایق خالی از دریا برمیگشت بیآنکه صیدی داشتهباشد. او آرزو داشت قبل از مرگ بزرگترین ماهی زندگیاش را صید کند تا اینکه بلاخره اتفاق بزرگ افتاد ...
این رمان واپسین اثر مهم داستانی ارنست همینگوی است که در سال ۱۹۵۱، در کوبا آن را نوشت و سال بعد به چاپ رساند:
دریا بسیار زیبا و مهربان است اما میتواند به قدری ظالم باشد و ناگهانی عمل کند که چنین پرندگانی که پرواز میکنند، غوطه ور شده و شکار میکنند، با صدای محزون ضعیفشان، برایش بیش از حد ظریف ساخته شدهباشند.
او همیشه دریا را با عنوان «لامار «که اسپاناییها وقتی دریا را خیلی دوست دارند به این نام میخوانند، تصور میکرد. آنهایی که دریا را دوست دارند، گاهی حرفهای بدی در موردش میزنند اما همیشه به گونهای از آن یاد میکنند که گویی یک زن است. بعضی ماهیگیران جوانتر که قایقهای موتوری داشتند و از گویهای شناور برای پیدا کردن راه خود استفاده میکردند از دریا به عنوان «ال مار«که مردانه است نام میبردند.
آنها از دریا به عنوان یک ستیزه جو، مکان و حتی دشمن یاد میکردند اما پیرمرد همیشه دریا را زنانه و چیزی که یا به انسان لطف بزرگی میکند یا لطفش را از او دریغ میکند و اگر وحشیانه یا بدجنس عمل میکند به این خاطر است که کمکی از او برنمیآید، تصور میکرد. او فکر میکرد اثر ماه بر روی دریا مثل اثر آن بر روی زنان است.
پیرمرد به آرامی پارو میزد و زیاد به خودش فشار نمیآورد چون دریا بسیار آرام بود و گاهی موجهایی میآمد که یک سوم نیروی پیش برنده قایق را مهیا میکرد. زمانی که هوا روشن شد متوجه شد خیلی دورتر از جایی است که امیدوار بود تا این ساعت رسیده باشد.
با خودش فکر کرد: «من یه هفته در قسمتهای عمیق مشغول بودم و چیزی صید نکردم. امروز به محلی که دسته ماهیهای بونیتو و آلباکور هست میرم تا شاید ماهی بزرگی اونجا پیدا کنم.»
از زرتشت تا خمینی
مکتوبپائولو کوئیلو
خاطرات یک مغپائولو کوئیلو
هم دیوارمیترا داور
گام، آرپژ، آکورد، تمرینبهزاد شیرزادی فولادی
پیشنهاد میکنم قبل از خوندن این کتاب، اول یه کم در مورد نویسنده بخونید، ارنست همینگوی نویسنده ایه که تو زندگیش همه کار کرده، از شرکت توی جنگ جهانی، سفر به اعماق جنگل های آفریقا، تا شرکت در مراسم گاو
بین ترجمه های مختلف کتابخانه همگانی این ترجمه از بقیه بهتره. درباره داستان هم فکر کنم همه قبول داشته باشن که این کتاب جزء کتابهایی است که همه کتابخون ها باید بخونن. معجزه داستان گویی با عناصر ساده و محدود.
من با ترجمه دریا بندری خوندمش یه مقدمه داشت که حجمش اندازه ی متن داستان بود!:D مقدمه ش عالی بود کاش کتاب رو با ترجمه ی دریابندری هم بذارن تو طاقچه که بشه از قسمت نمونه مقدمه شو داشته باشم
نمیدونم چرا اینقدر عاشق این کتابم.. باید یادبگیریم که گاهی غرومونو کنار بگذاریم...گاهی کاری خارج از حد توانمونه رو انجام میدیم تا خودمونو ثابت کنیم به همه ولی کلی توی همین راه اسیب میبینیم و به هدفمون هم نمیرسیم
همینگوی سمبل سازی تصنعی رو رد میکنه و در این کتاب پیرمرد ماهیگیر را به عنوان سمبلی واقعی از صبر و استقامت و شکست ناپذیری و امید رو حتی وقتی از نظر خودش تنهاترین آدم است نشان میدهد و به
همینگوی قلم عجیبی داره. اگه این کتاب رو نصفه رها کردید حق دارید... همونطور که از اسمش مشخصه، بیشتر کتاب، داستان پیرمردی توی دریاست که به امید صید یک ماهی بزرگ چند شبانه روز در دریا می مونه... و در آخر اون
توصیفش سخته. به معنای واقعی کلمه توی کتاب گم شدم. من با پیرمرد زمانی که فقط سر ماهی را از دریا آورد غرق شدم. من با پیرمرد وقتی بعد از برگشتش از دریا با پسرک مشروب میخورد غرق شدم. آیا واقعا ارزش
اگه توی زندگیتون هدف بزرگی داشتید و براش تلاش کردین یا تلاش میکنین حال پیرمردو درک میکنید و شاید مثل من همرا باهاش درد بکشید و حرص بخورید،اما چه شکست بخوریم و چه پیروز شیم به قول پیرمرد امید نداشتن
من از خواندن کتاب لذت بردم به شما هم توصیه می کنم که این کتاب را بخوانید
وقایع داستان شفاف و واضح تعریف شده خیلی زیباست از این داستان میشه درک های زیادی کرد