دانلود و خرید کتاب تأمّلاتی در آیات مبارکه‌ قرآن کریم ابراهیم یزدی
تصویر جلد کتاب تأمّلاتی در آیات مبارکه‌ قرآن کریم

کتاب تأمّلاتی در آیات مبارکه‌ قرآن کریم

انتشارات:انتشارات قلم
امتیاز:
۵.۰از ۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تأمّلاتی در آیات مبارکه‌ قرآن کریم

«تأمّلاتی در آیات مبارکه‌ قرآن کریم» به قلم و پژوهش دکتر ابراهیم یزدی (۱۳۹۶- ۱۳۱۰) به سوره‌های نمل، عبس، طارق، بلد، تین و هُمَزه اختصاص دارد. در ذیر سوره قصص می‌خوانید: در قرآن دو نوع قصّه یا داستان آمده‌است. یک نوع داستان شخصیت‌های واقعی تاریخی و دیگری داستان برخی از جانداران، نظیر زنبور عسل و یا مورچه. در ادبیات فارسی و یا عربی، داستان‌هایی که شخصیت‌های داستان انسان یا سایر موجودات باشند، همه داستان هستند. امّا در ادبیات غرب، به داستان‌هایی که در آن‌ها شخصیت داستانی، حیوانات هستند، فابل (fable) می‌گویند؛ نظیر کلیله و دمنه. قصّه ممکن است بیان و شرح یا روایت یک داستان واقعی باشد که در زمان معینی رخ داده‌است یا صرفآ فرآورده‌ی تخیل اختراعی و ساخته و پرداخته‌ی ذهن نویسنده یا گوینده باشد؛ اگرچه در داستان‌های تخیلی، عناصر اصلی آن از واقعیت‌های زندگی روزانه‌ی انسان‌ها اقتباس شده‌باشد. داستان‌های قرآن همگی بیان یا گزارش روی‌دادهای واقعی تاریخی هستند و در گذشته به‌طور قطع و یقین اتّفاق افتاده‌اند و قهرمانان و شخصیت‌های این داستان‌ها هم حقیقی هستند. قرآن درباره‌ی واقعی‌بودن و درست‌بودن داستان‌هایش می‌گوید: (إنَّ هذا لَهُوَ القَصَصُ الحَقُّ.) (به راستی حکایت واقعی (مسیح) همین است.) و نیز: (فَلَنَقُصَّنَّ عَلَیهِم بِعِلْمٍ و ما کنّا غائِبینَ.) (بی‌شک داستانشان را از روی علم برای آن‌ها نقل خواهیم کرد و ما از احوال آن‌ها غائب (بی‌خبر) نبوده‌ایم.)
درمان ۱۰۰ بیماری بوسیله رایحه درمانی (آروماتراپی)
دنیل فستی
الهیات نجات: تقریرات دروس آیت الله سید حسن سعادت مصطفوی (جلد ۲)
سیدحسن سعادت مصطفوی
یوسف صدیق
ابوالقاسم حبیبی
کیک کرم
جون کارلیون
سرّ خدا (بحث‌هایی در امامت و ولایت اهل بیت علیهم السلام)
سیدحسین نجیب‌محمد
حکایت های توحیدی؛ جلد اول
حسن ارشاد
شرق اندوه: جلد ۴ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
محمدابراهیم ضرابیها
پیام های ادبی ، اجتماعی خواجه حافظ شیرازی
خواجه حافظ شیرازی
مسابقه فضایی
ناتان آسنگ
معلم‌های نادان
محمدرضا تاجیک
داستان ایدئولوژی و ایدئولوژی ستیزی در ایران
رضا علیجانی
راز طبیعت انسان
علی رشیدی
ملاقات در جنگل بلوط
جواد افهمی
آرمان شهر (اتوپیا)
توماس مور
شیعه‌شناسان غربی و اصول اعتقادات شیعه دوازده امامی
مریم صانع‌پور
سیر تاریخی عرفان و تصوف در گیلان
عباس پناهی
زندگی و بس؛ دکتر ابراهیم یزدی
محمد حسن قائمی
اشو
هادی وکیلی
الما کجا رفتی؟
هدیه صفی‌بگی‌داریانی
سیّد جواد
۱۳۹۷/۰۵/۲۶

کتاب هشتاد و هشتم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی. کتاب خوب و مفیدی بود و واقعا لذت بردم و کلی مطلب یاد گرفتم ، دوستانی که عضو کتابخانه هستند و علاقه مند به پژوهش های قرآنی ، حتما یه نگاهی به

- بیشتر
لقمان
۱۳۹۷/۱۰/۱۷

عالی

بهترین نوع تربیت آن است که با عشق و محبّت هم‌راه باشد. شما با زبان خوش می‌توانید مار را از سوراخ بیرون بکشید.
سیّد جواد
کافر هم کسی است که حق را می‌داند؛ امّا انکار می‌کند.
سیّد جواد
پیامبر خدا (ص) فرمود: «اگر می‌خواهی از شرّ قومی در امان بمانی، زبان آن قوم را یاد بگیر.»
سیّد جواد
ویژگی آیات خداوند بازکردن چشم‌هاست.
سیّد جواد
کیهان‌شناسان مدّعی نیستند که دقیقآ می‌دانند که جهان چگونه از حالتی با حجم صفر و چگالی بی‌نهایت با انفجاری بزرگ به‌وجود آمده است؛
سیّد جواد
«شکر نعمت، نعمتت افزون کند»
سیّد جواد
دروغ‌گویی، نشانه‌ی دورویی است. دروغ‌گویی و دورویی در همه‌ی فرهنگ‌ها مردود و مذموم است
سیّد جواد
بررسی در روز پاداش و جزا نشان خواهد داد که انسان از استعدادها و ظرفیت‌ها و نیروهای خدادادی خود به قدر کافی استفاده و بهره‌برداری نکرده است. در درون انسان دنیای با عظمتی وجود دارد. انسان معمولا از آن دنیای اکبری که در وجودش هست، غافل است. امام علی (ع) می‌فرماید: «أتَزْعَمُ أنَّکَ جِرمٌ صغیرٌ و فیکَ انطَوَی العالَمُ الأکبرُ» «تو فکر کردی که جرم صغیر و کوچکی هستی؛ در حالی که در درون تو یک دنیای بزرگی است.»
سیّد جواد
قرآن می‌خواهد بگوید که روابط خانوادگی لزومآ باعث هدایت فرد نمی‌شود. پسر نوح با بدان بنشست، خاندان نبوّتش گم شد. آذر عموی ابراهیم پیغمبر بود. ابولهب، عموی پیغمبر و زن لوط پیغمبر هم منحرف بود. خدا چرا این‌ها را به ما می‌گوید؟ این نوع روابط خانوادگی هیچ‌گونه تضمینی برای کسی به وجود نمی‌آورد. پسر، خواهر، برادر، پدر، همسر پیغمبر و امام بودن هیچ امتیازی برای هدایت و نجات کسی نمی‌باشد. فکر نکن که چون سید طباطبایی هستی، خدا تمام درهای بهشت را برایت باز کرده است. نه، چنین خبرهایی نیست.
سیّد جواد
(و إلَیهِ تُرْجَعونَ): و بازگشت همه به‌سوی او، به سوی خداست
سیّد جواد
(أمَّنْ یجیبُ المُضْطَرَّ إذا دَعاهُ و یکشِفُ السُّوءَ و یجْعَلُکمْ خُلَفاءَ الأرْضِ أإلهٌ مَعَ اللهِ؟ قَلیلا ما تَذَکرونَ.) (چه کسی ندا و دعای یک مضطرّ و درمانده را اجابت می‌کند و از وی رفع شرّ می‌نماید و شما را در روی زمین جانشین قرار می‌دهد؟ آیا هم‌راه خدا معبودی هم هست؟ بسیار کم‌اند کسانی که پند گیرند.)
سیّد جواد
امّا چرا قوم لوط حاضر به ترک این رفتارها نشدند؟ گاهی انسان به محیط آلوده آن‌چنان خو می‌کند و آن‌چنان به تنفّس در فضای آلوده وابسته می‌گردد که نبود آن را نمی‌تواند تحمّل کند. گاهی جامعه به آن درجه از انحطاط می‌رسد که پاکی را نمی‌تواند تحمّل کند.
سیّد جواد
هنگامی که نسل اوّل زیردریایی‌ها ساخته شد، هنوز سیستم ارتباطات بی‌سیم به‌وجود نیامده بود. فرماندهان نظامی برای اطّلاع از وضعیت زیردریایی‌ها، از خرگوش استفاده می‌کردند. به این ترتیب که بچّه‌خرگوش را در داخل زیردریایی و مادر خرگوش را در ستاد فرماندهی نگه‌داری می‌کردند. هر نوع حادثه‌ای برای زیردریایی، بچّه‌خرگوش را مضطرب می‌ساخت. احساس ترس و اضطراب در بچّه‌خرگوش، موجب بروز حرکت‌های اضطراب‌آمیز در مادر خرگوش در مرکز فرماندهی می‌شد و فرماندهی متوجّه خطر برای زیردریایی می‌شد.
سیّد جواد
زمانی هیچ نبوده است. ناگهان انفجاری رخ می‌دهد و هستی آغاز می‌شود. نمود یا مصداق آفرینش‌های مکرّر در طبیعت و جهان هستی چیست؟
سیّد جواد
آن انسانی که احساس بی‌نیازی می‌کند حق‌پذیر هم نیست. بنابراین، خود را بی‌نیاز از این می‌بیند که به سخنان و تذکرات پیامبر یا ناصحان و مشفقان گوش فرا دهد. پس تو ای پیامبر، هرقدر هم به گوش آن‌ها بخوانی، بی‌اثر است. مصداق یک مَثَل فارسی است که می‌گوید: یاسین در گوش خر خواندن است. این انسان سرش پر از نخوت و غرور و تکبّر است و خودش را شاه شاهان و بالاتر از همه می‌داند و تمام آسمان و زمین را در تسخیر خود می‌داند و به آسمان‌ها حکم می‌کند.
سیّد جواد
در قوم لوط، ماهیت انحراف اخلاقی و جنسی بود
سیّد جواد
در باور دینی ما، خدا چک سفید به کسی نمی‌دهد.
سیّد جواد
با زور و با اکراه کسی دین‌دار نمی‌شود.
سیّد جواد
قرآن در شرح رفتارهای انسانی می‌گوید: تا وقتی انسان ضعیف است، ناله و گریه می‌کند؛ امّا به‌محض این‌که قدرت پیدا می‌کند، می‌شود منّاع الخیر، بازدارنده‌ی نعمت. یعنی جلوی برخورداری دیگران از نعمت و خیر را می‌گیرد. این خصوصیت عمومی انسان‌ها به‌استثنای نمازگزاران است: (إلاَّ المُصَلّین.)صلاة در این جابه معنای داشتن ارتباط دائم با خداوند است. یعنی کسانی که به‌طور دائم ارتباط و اتّصال خودشان را با خداوند حفظ می‌کنند. همین ارتباط دائم است که فرد را از گناه و انحراف باز می‌دارد.
سیّد جواد
تمام سوره‌های قرآن کریم با بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم شروع می‌شود، به‌جز سوره‌ی توبه و تنها در یک مورد، در همین آیه‌ی ۳۰ سوره‌ی نمل، بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم در متن آیه آمده است. در واقع، نامه‌ی سلیمان به ملکه‌ی سبا با بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم شروع شده است.
سیّد جواد

حجم

۵۸۶٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۵۳۶ صفحه

حجم

۵۸۶٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۵۳۶ صفحه

قیمت:
۶۵,۳۹۲
تومان