«تأمّلاتی در آیات مبارکه قرآن کریم» به قلم و پژوهش دکتر ابراهیم یزدی (۱۳۹۶- ۱۳۱۰) به سورههای نمل، عبس، طارق، بلد، تین و هُمَزه اختصاص دارد.
در ذیر سوره قصص میخوانید:
در قرآن دو نوع قصّه یا داستان آمدهاست. یک نوع داستان شخصیتهای واقعی تاریخی و دیگری داستان برخی از جانداران، نظیر زنبور عسل و یا مورچه. در ادبیات فارسی و یا عربی، داستانهایی که شخصیتهای داستان انسان یا سایر موجودات باشند، همه داستان هستند. امّا در ادبیات غرب، به داستانهایی که در آنها شخصیت داستانی، حیوانات هستند، فابل (fable) میگویند؛ نظیر کلیله و دمنه.
قصّه ممکن است بیان و شرح یا روایت یک داستان واقعی باشد که در زمان معینی رخ دادهاست یا صرفآ فرآوردهی تخیل اختراعی و ساخته و پرداختهی ذهن نویسنده یا گوینده باشد؛ اگرچه در داستانهای تخیلی، عناصر اصلی آن از واقعیتهای زندگی روزانهی انسانها اقتباس شدهباشد.
داستانهای قرآن همگی بیان یا گزارش رویدادهای واقعی تاریخی هستند و در گذشته بهطور قطع و یقین اتّفاق افتادهاند و قهرمانان و شخصیتهای این داستانها هم حقیقی هستند.
قرآن دربارهی واقعیبودن و درستبودن داستانهایش میگوید:
(إنَّ هذا لَهُوَ القَصَصُ الحَقُّ.)
(به راستی حکایت واقعی (مسیح) همین است.)
و نیز:
(فَلَنَقُصَّنَّ عَلَیهِم بِعِلْمٍ و ما کنّا غائِبینَ.)
(بیشک داستانشان را از روی علم برای آنها نقل خواهیم کرد و ما از احوال آنها غائب (بیخبر) نبودهایم.)
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تأمّلاتی در آیات مبارکه قرآن کریم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
کتاب هشتاد و هشتم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی.
کتاب خوب و مفیدی بود و واقعا لذت بردم و کلی مطلب یاد گرفتم ،
بهترین نوع تربیت آن است که با عشق و محبّت همراه باشد. شما با زبان خوش میتوانید مار را از سوراخ بیرون بکشید.
سیّد جواد
پیامبر خدا (ص) فرمود: «اگر میخواهی از شرّ قومی در امان بمانی، زبان آن قوم را یاد بگیر.»
سیّد جواد
ویژگی آیات خداوند بازکردن چشمهاست.
سیّد جواد
دروغگویی، نشانهی دورویی است. دروغگویی و دورویی در همهی فرهنگها مردود و مذموم است
سیّد جواد
هنگامی که نسل اوّل زیردریاییها ساخته شد، هنوز سیستم ارتباطات بیسیم بهوجود نیامده بود. فرماندهان نظامی برای اطّلاع از وضعیت زیردریاییها، از خرگوش استفاده میکردند. به این ترتیب که بچّهخرگوش را در داخل زیردریایی و مادر خرگوش را در ستاد فرماندهی نگهداری میکردند. هر نوع حادثهای برای زیردریایی، بچّهخرگوش را مضطرب میساخت. احساس ترس و اضطراب در بچّهخرگوش، موجب بروز حرکتهای اضطرابآمیز در مادر خرگوش در مرکز فرماندهی میشد و فرماندهی متوجّه خطر برای زیردریایی میشد.
سیّد جواد
امّا چرا قوم لوط حاضر به ترک این رفتارها نشدند؟ گاهی انسان به محیط آلوده آنچنان خو میکند و آنچنان به تنفّس در فضای آلوده وابسته میگردد که نبود آن را نمیتواند تحمّل کند. گاهی جامعه به آن درجه از انحطاط میرسد که پاکی را نمیتواند تحمّل کند.
در قوم لوط، ماهیت انحراف اخلاقی و جنسی بود
سیّد جواد
مشاهده و نگاه به تاریخ به این منظور است یا میباید باشد که ببینیم عاقبت کار تبهکاران چه بوده است؟
سیّد جواد
تمام سورههای قرآن کریم با بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم شروع میشود، بهجز سورهی توبه و تنها در یک مورد، در همین آیهی ۳۰ سورهی نمل، بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم در متن آیه آمده است. در واقع، نامهی سلیمان به ملکهی سبا با بِسْمِ اللهِ الرَّحمانِ الرَّحیم شروع شده است.
کتاب هشتاد و هشتم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی. کتاب خوب و مفیدی بود و واقعا لذت بردم و کلی مطلب یاد گرفتم ، دوستانی که عضو کتابخانه هستند و علاقه مند به پژوهش های قرآنی ، حتما یه نگاهی به...بیشتر
عالی