معرفی و دانلود کتاب حانیه + خلاصه رایگان

حامد عسکری
انتشارات:
نشر معارف

معرفی کتاب حانیه

کتاب حانیه نوشته حامد عسکری، روایتی نامه‌نگارانه از دلتنگی، مهاجرت، عشق و جست‌وجوی معنایی است که در دل خواب‌ها و خاطره‌ها شکل می‌گیرد. راوی در فاصله‌ای جغرافیایی از حانیه، میان زندگی روزمره در غربت و بازخوانی زندگی فاطمه، مدام میان اکنون و گذشته رفت‌وآمد می‌کند و از دل این رفت‌وآمد، پرسش‌هایی درباره ایمان، تنهایی، تاریخ و دوست‌داشتن بیرون می‌آید. این کتاب را نشر معارف منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حانیه

کتاب حانیه نوشته حامد عسکری بر پایه‌ی نامه‌هایی پیش می‌رود که راوی برای زنی به نام حانیه می‌نویسد؛ نامه‌هایی که هم رنگ دلتنگی عاشقانه دارند و هم به‌تدریج به مسیری برای اندیشیدن به تاریخ، ایمان، مرگ و غربت تبدیل می‌شوند. راوی در شهری دور از وطن زندگی می‌کند، با تنهایی و ناآرامی دست‌وپنجه نرم می‌کند و هم‌زمان مأموریتی ذهنی و عاطفی را پیش می‌برد: نوشتن از فاطمه و بازخوانی جایگاه او در تاریخ و باور دینی. همین پیوند میان زندگی شخصی و تأملات تاریخی، فضای کتاب را از یک نامه‌نگاری صرف فراتر می‌برد.
کتاب حانیه از چند لایه‌ی درهم‌تنیده ساخته شده است. یک لایه، گفت‌وگوهای راوی با حانیه است؛ گفت‌وگوهایی که در آن از دلتنگی، مهاجرت، تفاوت زیست شرقی و غربی، خاطره و اضطراب سخن می‌گوید. لایه‌ی دیگر، خواب‌ها و رؤیاهایی است که راوی را به کوچه‌ها، خانه‌ها و لحظه‌هایی از تاریخ صدر اسلام می‌برد. در کنار این دو، بخش‌هایی هم هست که با زاویه‌دیدی متفاوت، ماجراهایی از زندگی پیامبر، معراج، تولد فاطمه و رخدادهای پس از آن را بازسازی می‌کند. این جابه‌جایی میان نامه، خواب، روایت تاریخی و گفت‌وگوهای فکری، حال‌وهوایی پرتنش و درعین‌حال عاطفی به متن داده است.
کتاب حانیه بیش از آن‌که بر حادثه تکیه کند، بر تجربه‌ی درونی راوی استوار است؛ تجربه‌ی کسی که می‌خواهد از دل منابع، خاطره‌ها و باورهایش به زبانی برای گفتن برسد. متن بارها به مسئله‌ی نوشتن برمی‌گردد: این‌که چگونه می‌شود از شخصیت‌های مقدس نوشت، چگونه می‌شود میان احساس و سند تعادل نگه داشت و چگونه می‌شود رنج تاریخی را به کلمه تبدیل کرد. از همین رو، این کتاب فقط روایت یک دلتنگی یا یک سفر نیست، بلکه ثبت کشمکش ذهنی و عاطفی انسانی است که میان عشق زمینی، ایمان، تاریخ و مسئولیت نوشتن ایستاده است.

خلاصه داستان حانیه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
کتاب حانیه داستان مردی به نام یحیی را دنبال می‌کند که در غربت، دور از زنی که دوستش دارد، برای او نامه می‌نویسد. این نامه‌ها از دلتنگی و خاطره شروع می‌شوند، اما خیلی زود با خواب‌های تکرارشونده و تجربه‌هایی مرزی میان خواب و بیداری گره می‌خورند. یحیی در کنار زندگی روزمره، درگیر نوشتن درباره‌ی فاطمه و رخدادهای مهمی از تاریخ صدر اسلام می‌شود و هرچه بیشتر پیش می‌رود، فاصله‌ی میان اکنون و گذشته کمتر می‌شود. او در این مسیر هم با تنهایی و بحران شخصی روبه‌رو است و هم با پرسش‌هایی سنگین درباره ایمان، مرگ، حقیقت روایت و جایگاه زن در تاریخ.

چرا باید کتاب حانیه را بخوانیم؟

• این کتاب تجربه‌ی مهاجرت و دوری را با لایه‌ای از تأملات تاریخی و دینی کنار هم می‌گذارد.
  • خواننده با متنی روبه‌رو می‌شود که نامه، خواب، خاطره و روایت تاریخی را در یک مسیر واحد پیش می‌برد.
  • این کتاب پرسش‌هایی جدی درباره‌ی نوشتن، روایت‌کردن و مسئولیت کلمه مطرح می‌کند.
  • بخش مهمی از اثر به بازخوانی جایگاه فاطمه و نگاه به زن در تاریخ و باور دینی اختصاص دارد.
  • فضای کتاب برای کسانی که به متن‌های عاطفی و تأمل‌برانگیز علاقه دارند، درگیرکننده است.
  • خواندن این کتاب می‌تواند دریچه‌ای به درک پیوند میان عشق، غربت، ایمان و حافظه‌ی تاریخی باز کند.

خواندن کتاب حانیه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌ها و متن‌های نامه‌محور که بر احساس، خاطره و درگیری ذهنی تکیه دارند.
  • خوانندگانی که به روایت‌های مرتبط با مهاجرت، دوری و تنهایی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند بازتابی ادبی از زندگی و جایگاه فاطمه در متن معاصر بخوانند.
  • مخاطبانی که از متن‌های آمیخته با خواب، مکاشفه و تردیدهای درونی استقبال می‌کنند.
  • خوانندگانی که دوست دارند پیوند میان عشق شخصی و دغدغه‌های تاریخی و اعتقادی را دنبال کنند.

بخشی از کتاب حانیه

«نوشتن چه مرگش بود که تلفن را اختراع کردیم؟ نوشتن برای چیزی بود و تلفن برای چیزی. قاتی‌شان کردیم. حرف زدن در نامه کجا و حرف زدن پشت تلفن کجا! به زندگی سرعت داد، قبول، ولی از کیفیتش کم کرد. کیفیت را فدای سرعت کردیم که چه؟ کلمه باید دم بکشد، حانیه، قوام بیاید، لعاب بیندازد، رِی کند. کلمه مهم‌ترین مخلوق خداست. دست‌مالی‌اش کردیم. این‌قدر راحت خرجش کردیم که از ریخت افتاد، از ارزش افتاد، از معنی تهی شد و پوک. کلمه انگور است، روشن و شیرین و به‌بندکشیده. از خوشه جدا بیفتد، می‌گندد، هویت ندارد. هر خوشه انگور انگار یک سوره است، سوره‌ای روشن و شیرین که در نگاه ریاضی نظمی ندارد، ولی اوج نظم است.
دلتنگی اذیتم می‌کند. چه مرگم است که وقتی زنگ می‌زنی یا زنگ می‌زنم، نمی‌توانم دلم را خالی کنم، نمی‌توانم بگویم چه مرگم است، نمی‌توانم بگویم عطرت از روی شالی که دادی، پریده! نمی‌توانم بگویم دلتنگی! ساعت سوییسی عین کارمند ژاپنی، عین پلیس نیویورکی، بی‌رحمانه و دقیق دارد کار می‌کند. نمی‌توانم بگویم دلم برای چربی روی استیل بالای هود آشپزخانه هم تنگ شده، برای بوی فریزرمان، بوی کمد لباس‌هایت، غبار روی کتابخانه، فلافل‌های دولت‌آباد و آب‌میوه‌های دونفرهٔ میدان سپاه.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب حانیه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابحانیه
موضوعرمان، ادبیات مذهبی، داستان ایرانی